Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε 68-73

Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε 68-73

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακάμπτει, πέρασε και από την Ρωσία και έφτασε στην βαθμολογία την Αρμάνι Μιλάνο και διεκδικεί δικαιωματικά την είσοδό της στα πλέι οφ.

Πολλοί την αμφισβήτησαν, άλλοι μίλησαν για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεχνώντας το παρελθόν του. Η Φενέρμπαχτσε όμως όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά επέστρεψε για τα καλά στην διεκδίκηση των πλέι οφ, παίρνοντας τη νίκη μέσα στην Αγία Πετρούπολη, επικρατώντας με 73-68 της Ζενίτ για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα; Ότι οι Τούρκοι πλέον ανέβηκαν στο 11-12 και έφτασαν στην 8η θέση την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία κάνει τα πάντα για να αποκλειστεί από την επόμενη φάση των πλέι οφ.

Η Φενέρ κυριάρχησε απόλυτα, κράτησε την διαφορά που έχτισε με κόπο και ιδρώτα και βύθισε κι άλλο το συγκρότημα του Πλάθα.

Φουριόζα πέρασε η Φενέρμπαχτσε στην Αγία Πετρούπολη και με τον Βέσελι ως πρωταγωνιστή απέκτησε προβάδισμα στην Ρωσία για το 6-9. Ο Τσέχος παρέμεινε ενεργός στο σκορ, με την περίοδο να κλείνει στο 15-19 με την Φενέρ να κυριαρχεί στο ματς.

Ο Σλούκας βοήθησε στο δεύτερο δεκάλεπο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του να τρέξει ένα 11-2 και η διαφορά να εκτοξευχθεί στους 13 πόντους (17-30).

Μάλιστα η απόσταση με τον Βέσελι και πάλι οδηγήθηκε στους 17 πόντους (20-37), με την Ζενίτ να αντιδράει επιτέλους και να μειώνει όλο και πιο πολύ την απόσταση. Αμπρομάιτις και Χόλινς πήραν τα ηνία, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το τρίποντο για το 30-39, με τον Σλούκα να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-41. Οι παίκτες του Πλάθα για μία ακόμα φορά έδειξαν τσαγανό. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να πλησιάσουν στο ματς. Αρχικά ο Βορόνοφ και στη συνέχεια ο Αγιόν, πραγματοποίησαν το 39-46, με τον Μεξικανό να είναι εκ νέου πρωταγωνιστής και να είναι η αιτία του 45-48. Ο Κάλινιτς ήταν ο παίκτης που βοήθησε την Φενέρ για να πάει και πάλι το ματς στο 45-54, αλλά Χόλινς και Αμπρομάιτις συνέχισαν να κρατούν το ματς ως ντέρμπι.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες πέρασαν με το σκορ στο 50-57. O Βέστερμαν ανέλαβε πρωτοβουλίες στο τελευταίο δεκάλεπτο και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 52-62 στην Ρωσία. Οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν στην μοίρα του το παιχνίδι, πίεσαν και με τον Χόλινς και πάλι πλησίασαν στο 61-65. Τρίποντο ο Ουίλιαμς, βολές ο Αγιόν και 3 λεπτά ακόμα για τη λήξη του ματς με τον φωτεινό πινακα να γράφει 63-68.

Από εκεί και έπειτα το νερό είχε μπει στο αυλάκι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το.. σωστό και έφυγαν από την Ρωσία με ένα διπλό ουσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ