Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 78-73

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 78-73

Ένα παιχνίδι, το οποίο μπορούσε να «καθαρίσει», έκανε… δώρο ο Παναθηναϊκός στον Ερυθρό Αστέρα. Τάσεις αυτοκτονίας από τους «πράσινους».

Αν κάτι έχει κάνει διαφορετικό φέτος ο Παναθηναϊκός, είναι ότι βρίσκει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να χαρίσει νίκες. Νίκες που δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα βρέθηκε δύο φορές να προηγείται με 12 πόντους διαφορά και στο τέλος… πούλησε πολύ φτηνά τη νίκη. Το 78-73 στο Βελιγράδι δεν τον βγάζει εκτός στόχων, αλλά τελειώνει κάθε σκέψη για πρόκριση στην πρώτη τετράδα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με τον Ρικ Πιτίνο να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα στην αρχική 5άδα Παππά και Μπέντιλ! Εμφανές ότι ήθελε να στείλει μήνυμα -με πολλούς αποδέκτες- πως θέλει οι παίκτες του να παίξουν άμυνα. Και τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός έκανε εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, δέχθηκε μόλις 9 πόντους (9-21), αλλά στη δεύτερη περίοδο η άμυνα νικήθηκε από τον Πάντερ, την ίδια στιγμή που η επίθεση είχε σιγήσει. Το 0/8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι ανάλογο της ικανότητας των περιφερειακών του «τριφυλλιού».

Με επιμέρους 26-11 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει, με τον Πιτίνο να δουλεύει αρκετά το παιχνίδι και να επιχειρεί να κρύψει τις επιθετικές αδυναμίες. Με τον Φριντέτ να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους, οι «πράσινοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήραν πάλι αέρα εννέα πόντων (41-50). Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Σάκοτα είχε κάνει… δώρο, κρατώντας αρκετή ώρα τον Πάντερ στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά σε διψήφια διαφορά (55-65) και κάπου εκεί λες κι έσβησε η μηχανή. Οι Σέρβοι με σερί 13-0 μπήκαν μπροστά (68-65), με τον Μήτογλου να μειώνει στον πόντο και να υπάρχει αρκετός χρόνος (2.38’’). Με τρίποντο ο Τόμας ισοφάρισε σε 70-70 (1.46’’) κι ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με εκπληκτικό καλάθι και φάουλ του μετριότατου Καλάθη (71-73, έχοντας μεσολαβήσει 1/2 βολές του Περπέρογλου).

Ο Πάντερ ενδύθηκε τον μανδύα του… δήμιου, έδωσε με τρίποντο προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα, εκτέλεσε εύκολα και την τεχνική ποινή (75-73), που χρεώθηκε ο πάγκος του ΠΑΟ, για να ακολουθήσει μια επίθεση… πλημύρας, με τον Καλάθη να δοκιμάζει τρίποντο (0/7 είχε), τον Φριντέτ να εξασφαλίζει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά να επιχειρεί να παίξει στα πόδια τον Τζέκινς. Αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα, με 17’’ στο ρολόι. Φάουλ στον Μπάρον (1/2 βολές) , άστοχος ο Τόμας στο τρίποντο που του έδωσαν οι γηπεδούχοι κι ο Πάντερ με 2/2 βολές διαμόρφωσε σχεδόν σε νεκρό χρόνο το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 9-21, 35-32, 46-57, 78-73.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ