Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 80-77

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 80-77

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεπέρασε τα προβλήματά της, επέστρεψε στο ματς παρά το πρώτο κακό ημίχρονο και κατέκτησε μία ακόμα νίκη μέσα στο Ισραήλ. Και χωρίς τον Ουίλμπεκιν με τον Αβντίγια ως «κρυφό χαρτί».

Το φοβερό με την φετινή Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πως οι τραυματισμοί αντί να την αποδυναμώνουν, την συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο. Στο ματς με την Χίμκι, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε στο ρόστερ της τους Ούιλμπεκιν, Ουόλτερς, ΝτιΜπαρτολομέο, Κάσπι και Ζούσμαν. Άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Η ομάδα του coach Bullet όμως όχι.

Η Μακάμπι προσπέρασε τους τραυματισμούς, έπαιξε το μπάσκετ που γνωρίζει στο Ισραήλ και επικράτησε της Χίμκι με 80-77 σε ένα ματς που μίλησε η καρδιά.

Οι Ρώσοι από την αρχή και με τον Σβεντ για πρώτο βιολί, οι παίκτες του Κουρτινάιτις έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους +8 (20-28).

Η λειψανδρία της Μακάμπι ήταν και η αιτία για να μπορέσει η Χίμκι να παραμείνει μπροστά στο σκορ. Τα σουτ έμπαιναν, ο Μπράιαντ πάλευε αρχικά μόνος του και κρατούσε την διαφορά σε λογικά επίπεδα με το ματς να μένει στο 28-31 και να δειχνει η Μακάμπι ότι έχει σφυγμό. Ο Σβεντ ανέλαβε και πάλι δράση και με σερί πόντους του έστειλε το παιχνίδι στο 31-42 με τρία λεπτά για το ημίχρονο.

Το παιχνίδι έμοιαζε πως δεν θα είχε γυρισμό. Σοβαρές οι απουσίες της ομάδας του Λαού και ο Σφαιρόπουλος είχε ελάχιστες λύσεις στον πάγκο του. Φευ. Οι γηπεδούχοι μέσω του Έισι προσπέρασαν στο ματς και έβαλαν φωτιά με ένα επιμέρους 17-5 για το 48-47. Η άμυνα λειτουργούσε  καλά, η Χίμκι έγινε η κλασική ομάδα του Κουρτινάιτιτς και έχανε ένα δικό της παιχνίδι μέσα από το χέρια της.

Ο Μπράιαντ με τον κομβικό Αβντίγια έστειλαν το ματς στο 72-70, ο Σβεντ πάλεψε να της χαλάσει το πάρτι (74-76), αλλά στους σκόρερς προστέθηκε ο Ντόρσεϊ, στην επίθεση και ο Χάντερ στην άμυνα με το 79-77 να μενει 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Χίμκι είχε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι, ο Κουρτινάιτις έβγαλε ένα… χείριστο πλέι (ο Σβεντ την επαναφορά, πάσα στον Μπούκερ και… βήματα αντί για τρίποντο από τα 9 μέτρα) και η Μακάμπι κατέκτησε μία τεράστια νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ