Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 76-77

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 76-77

Με τον Πέσιτς στον ρόλο του… καθηγητή και τον Μίροτιτς να αρπάζει τον πλούτο της Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα έκανε την τέλεια ληστεία.

Η πιο δημοφιλής σειρά εξελίσσεται στην Ισπανία κι είναι λογικό να έχει… επηρεάσει, ακόμα και τους μπασκετμπολίστες. Και μπορεί οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να μην φόρεσαν τις κόκκινες στολές και τις μάσκες με τη φιγούρα του Σαλβαντόρ Νταλί, όμως πήγαν στη Βαλένθια κι έκαναν την… τέλεια ληστεία. Το 76-77 είναι έργο Μίροτιτς, με τον Πέσιτς να βάζει τη δική του πινελιά.
Η Βαλένθια είχε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το πάνω χέρι. Είχε επιβάλλει τον ρυθμό της, με τον Σαν Εμετέριο να είναι ζεστός από την περίμετρο και τον Ντούμπλιεβιτς να γεμίζει τη ρακέτα. Δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα περιμέναμε, όμως όσα έκανε τα έκανε καλά και κυρίως είχε κρατήσει πολύ χαμηλά την Μπαρτσελόνα.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν και στις τρεις πρώτες περιόδους, είχαν διαφορά 13 πόντων, με τους Καταλανούς να έχουν πολύ περιορισμένες λύσεις. Με το σκορ στο 68-53 κι έχοντας διανύσει το πρώτο 1.5 λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου, οι «μπλαουγκράνα» ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Με ηγέτη (ποιον άλλον) τον Νίκολα Μίροτιτς, αλλά παίκτη που άλλαξε τη ροή του αγώνα τον Ερτέλ, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 70-69, τρέχοντας σερί 16-2! Ακόμα κι έτσι, όμως, ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Ντέιβις είχε πολύ κακές αποφάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά ο εμφανώς κουρασμένος Ντούμπλιεβιτς πετούσε τις βολές στα σκουπίδια (3/9 συνολικά). Στην πιο κρίσιμη επίθεση, με το σκορ στο 76-72, ο Ντιλέινι έδειξε φοβερή υπομονή, ο Αμπρίνες βγήκε από τα σκριν και με τρίποντο μείωσε στον πόντο. Ο Κολόμ αστόχησε, η Μπάρτσα είχε 19 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της, η μπάλα πήγε στο φτερό στον Μίροτιτς κι από εκεί στο καλάθι. Κέρδος και μια βολή, που εσκεμμένα πέταξε στο σίδερο, για να τρέξει ο χρόνος, να κυλήσουν τα τελευταία τρία δευτερόλεπτα και να πετύχει μια… ανέλπιστη (βάσει εξέλιξης του αγώνα) νίκη η Μπαρτσελόνα. Δεν πήρε όλο τον χρυσό της Ισπανίας, αλλά έφυγε με… γεμάτες τσέπες.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-37, 66-53, 76-77.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ