Πιτίνο: «Εξαιρετική εκτός έδρας η Ζενίτ, εντυπωσιάστηκα με την άμυνα μας στο Βελιγράδι»

Πιτίνο: «Εξαιρετική εκτός έδρας η Ζενίτ, εντυπωσιάστηκα με την άμυνα μας στο Βελιγράδι»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7/2, 21:30), τόνισε ότι η ρωσική ομάδα είναι πολύ επικίνδυνη μακριά από το σπίτι της, ενώ αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για τα κακώς κείμενα της ομάδας του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, σημείωσε ότι ο τραυματισμός του Παπαπέτρου ήταν καθοριστικός, ενώ αναφέρθηκε και στο αυριανό παιχνίδι με την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ (7/2, 21:30).

Παράλληλα, σχολίασε το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του στη συνέχεια της διοργάνωσης, αποθεώνοντας την Ζενίτ για τον τρόπο παιχνιδιού της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίξαμε την καλύτερη άμυνα της σεζόν. Ο Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, όμως τον χάσαμε λόγω προβλήματος στη συνέχεια, ενώ χάσαμε και τον Τζόνσον με φάουλ. Δεν είναι δικαιολογία αυτό όμως.

Είχαμε κακές επιλογές στο σουτ και κερδίζαμε με δέκα πόντους, έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε τον Παπαπέτρου.

Εντυπωσιάστηκα με την άμυνα και την εμφάνισή μας χθες, ειδικά μετά την ήττα από την Βαλένθια. Ήταν όμως κακές οι επιλογές μας στα σουτ».

Σχετικά με την δύσκολη συνέχεια και το πρόγραμμα, ο Πιτίνο τόνισε: «Χάσαμε δύο σερί εκτός έδρας ματς, τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Τώρα απομένουν 11 παιχνίδια, εκ των οποίων τα έξι είναι απέναντι στις καλύτερες ομάδες βαθμολογικά της διοργάνωσης. Τώρα θα μπούμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν.

Η κατάσταση δεν αφορά τα πλέι-οφ, αν θα προκριθούμε δηλαδή εκεί. Πρέπει να παίξουμε σε αυτά τα ματς το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στο Final Four».

Σε ό,τι αφορά την Ζενίτ και το αυριανό (7/2, 21:30) ματς στο ΟΑΚΑ, ανέφερε: «Παίζουν εξαιρετικά εκτός έδρας. Μετρούν 19 ασίστ ανά ματς, ξέρουν να πασάρουν, είναι μία ομάδα δυνατή στο phsyical κομμάτι, παίζουν ζώνη. Πρέπει να εκτελούμε το πλάνο μας και να είμαστε αυτοί που πρέπει στα τελευταία λεπτά. Αυτή η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρσι, αλλά ελπίζουμε να φτάσουμε σύντομα σε αυτό το επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ