Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-59

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-59

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Τα παλικάρια του Μπαρτζώκα έδειξαν τι εστί Πειραιάς. Μία απίστευτη μάχη. Τεράστια ψυχή και οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Μοσχοβιτών στο ΣΕΦ σε ένα ματς που όσοι το είδαν από κοντά θα το θυμούνται για χρόνια. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Παπανικολάου, αδιαπέραστος ο Μιλουτίνοφ και δεύτερη ήττα για τον Ιτούδη από τους Πειραιώτες, που έπαιξαν με 9 παίκτες!

Είναι στιγμές που απλά δεν υπάρχουν λόγια. Όποιος έζησε από κοντά το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ στις 6 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, σίγουρα δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Θα του μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του. Ένα ερυθρόλευκο έπος.

Χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Χαραλαμπόπουλο, Ρότσεστι, αλλά με τον ανυπέρβλητο Παπανικολάου, τον Ρούμπιτ αφηνιασμένο και το κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, τον Μιλουτίνοφ σε απίστευτη μέρα, οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε μία παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Ολυμπιακός τσάκισε τους Μοσχοβίτες με 72-59, με τους Πειραιώτες να βγάζουν ψυχή από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Τσάκισαν κάθε πλάνο των Ρώσων, δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης και θύμισαν εποχές 2012 χωρίς καμία υπερβολή.

Κορυφαίος όλων; Ο Κώστας Παπανικολάου που…. Φίμωσε όλους τους επικριτές του, πάτησε κάθε σημείο του ΣΕΦ και τελείωσε το ματς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Και το ταξίδι συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός και όμως είναι ζωντανός και γιατί όχι, ελπίζει σε οχτάδα, ενώ δύο μέρες νωρίτερα την αποχαιρετούσε.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε πεντάδα ειδικής ανάγκης στο παρκέ με το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Με τους Πολ και Παπανικολάου στο ματς, οι Ερυθρόλευκοι  σημάδεψαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Σέρβο να κάνει… πάρτι και να φθείρει με κάθε τρόπο τους ψηλούς του Ιτούδη. Ο Ρούμπιτ τον ακολούθησε για το 11-8, ενώ ο πανταχού «παρών» Παπανικολάου με τρίποντο διαμόρφωσε το 16-10! Οι γηπεδούχοι είχαν τον «Παπ» σε φοβερή κατάσταση και έστειλε το ματς στο 20-10 μετά από επιθετικό ριμπάουντ του και καλάθι.

Η ΤΣΣΚΑ μείωσε και με ντράιβ του Στρέλνιεκς έστειλε το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-15, με τον Ολυμπιακό ομολογουμένως να είναι εξαιρετικός παρά τα πολλά του προβλήματα.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, γιατί να φοβηθούν; Δεν είχαν και να χάσουν κάτι αφού όλοι… τελειωμένους τους είχαν. Ο Ρούμπιτ απτόητος, πέτυχε το 22-17 και το 24-19, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βάζει από νωρίς τον μικρό, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, για να βοηθήσει στην περιφέρεια.

Ο μικρός δεν.. μάσησε, κυνήγησε τον Τζέιμς και πάλεψε. Η ΤΣΣΚΑ πάντως κατάλαβε γρήγορα τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και γύρισε το ματς. Μετά το 26-22 του Έλις, ο Μπολομπόι με τον Κουφό έκαναν το 26-27, ενώ ο Τζέιμς με τρίποντο διαμόρφωσε το 27-30. Ο Πολ βοήθησε με ένα γκολ φάουλ για το 31-32 με τον Ρούμπιτ και πάλι να σκοράρει και να στέλνει το παιχνίδι στο 33-34, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, με τους Πειραιώτες των 9 παικτών (τραυματίας ο Πρίντεζης που απλά ήταν στον πάγκο) να κοιτάει στα μάτια τους πρωταθλητές Ευρώπης και να αρνείται να πέσει αμαχητί.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΗ

Φοβερή μάχη και στο τρίτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες. Ανεπανάληπτο πάθος από τα… παλικάρια του Μπαρτζώκα, με τον Ρούμπιτ να ξεκινάει καυτός και να σκοράρει για το 37-34, με τον Μιλουτίνοφ μετά από αντιαθλητικό φάουλ να στέλνει το ματς στο 39-36. Ο Παπανικολάου.. όργωνε το γήπεδο, ο Πολ θύμιζε τον παίκτη που όλοι θαυμάζαμε, πέτυχε τρίποντο και φάουλ και πραγματοποίησε το 45-36 βάζοντας  φωτιά στο ΣΕΦ! Η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε λες και δεν ήξερε τι συμβαίνει στο Φάληρο, ο Μιλουτίνοφ κάρφωσε και ο Παπανικολάου από τις βολές έκανε το 49-36. Είχε επιστρέψει το DNA της ομάδας που είχαμε όλοι λατρέψει; Άγνωστο, όμως οι Ερυθρόλευκοι δεν άφηναν το ματς στην τύχη του. Αντιθέτως, ΟΛΟΙ δάγκωναν, όποιος και να έμπαινε από τον Μπαρτζώκα και ο Πολ έστειλε το παιχνίδι στο 54-38, σοκάροντας κι άλλο τους Ρώσους, σε ένα 21-4 δεκάλεπτο. Ένα πραγματικό έπος!

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν μία απόλαυση. Έβλεπαν την «ομάδα του στρατού» στο πάτωμα και την… ξυλοκοπούσαν με μίσος. Πότε ο Μιλουτίνοφ, πότε ο Πολ, πότε ο Μπόλντγουιν και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 20 (62-42). Οι Ρώσοι εννοείται πως δεν θα τα παρατούσαν με τιποτα. Δεδομενο ήταν. Η μπάλα ήρθε στα χέρια του Τζέιμς και αυτός τα έβαλε με όλους. Το αποτέλεσμα; Σερί πόντοι από ντράιβ αλλά και βολές με το ματς να πηγαίνει στο 65-52 μετά από 3/3 ελεύθερες.

Ο Κουρμπάνοφ έριξε την διαφορά κάτω από του 10 πόντους, όμως το τρίποντο του Κόνιαρη διαμόρφωσε το 68-56 εν μέσω χαλασμού βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα έπος. Ένα παιχνίδι που όλοι θα το θυμούνται. Μία παράσταση βγαλμένη από ένα τρελό όνειρο. Και η πιο αδιανόητη σεζόν αυτής της ομάδας συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ