Μπαρτζώκας: «Σε κάθε κομμάτι που έπρεπε να παλέψουμε το κάναμε»

Μπαρτζώκας: «Σε κάθε κομμάτι που έπρεπε να παλέψουμε το κάναμε»

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσήλωση των αθλητών του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ενώ τόνισε ότι... προκάλεσε τον Παπανικολάου για να παίξει σε αυτό το επίπεδο.

Περιχαρής για το πάθος των παικτών του ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ. Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων στάθηκε στην μαχητικότητα των αθλητών του, το πάθος που έδειξαν και την ψυχή τους.

Ο Μπαρτζώκας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα μας, τους φιλάθλους, τους παίκτες και το σταφ για τη νίκη. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να παλέψουμε για κάθε κατοχή, στην άμυνα και την επίθεση και σε κάθε ματς που κρίνεται στις μάχες, είχαμε 19 επιθετικά ριμπάουντ, 6 τάπες, 14 κλεψίματα και ωθήσαμε την ΤΣΣΚΑ σε 21 λάθη. Είναι προφανές πως σε κάθε κομμάτι που έπρεπε να παλέψουμε το κάναμε. Όμως πρέπει να ξεχνάς τι γίνεται. Έτσι είναι στην Ευρωλίγκα, ήταν ένα τυπικό δεύτερο παιχνίδι σε μια διπλή εβδομάδα. Γι’ αυτό και η ποιότητα ήταν λίγο χαμηλή. Έπρεπε να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του αγώνα, να δώσουμε πολλές μπάλες στο χαμηλό ποστ και να δημιουργήσουμε από εκεί, γιατί χάσαμε τους δύο βασικούς μας δημιουργούς στο πικ εν ρολ. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 και να ευχηθώ καλή τύχη στον Σπανούλη, γιατί την Παρασκευή θα χειρουργηθεί».

Για το τι είπε στους παίκτες του πριν ή μετά το ματς «Τους είπα ότι δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε. Κατεβήκαμε με 9 και τον Αλέξανδρο που είναι 17 ετών. Σημασία είχε να παλέψουμε σε κάθε κατοχή, να μείνουμε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε. Ο κόσμος περίμενε από μας να είμαστε μαχητές και στο τέλος έδωσα συγχαρητήρια γιατί αυτό που ζητήσαμε το κάναμε».

Για την διακοπή της Ευρωλίγκας: «Παίζουμε ξανά σε 15 μέρες και είναι ένα καλό διάστημα να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με την διοίκηση να ενισχύσουμε την ομάδα μας, γιατί και ο Βασίλης θα είναι εκτός και ο Ρότσεστι θα μείνει εκτός για έναν μήνα. Ειδικά ο Ολυμπιακός που δεν έχει υποχρεώσεις στην τοπική λίγκα χτίζεται μέσω της προπόνησης και αν δεν έχει παίκτες για καλές προπονήσεις, δεν θα έχει και καλούς αγώνες. Οι προπονήσεις πρέπει να αποκτήσουν ένταση και ποιότητα, έτσι θα γίνουμε καλή ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είμαστε περισσότεροι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Βιλερμπάν».

Για την διάθεση που έδειξε η ομάδα του στην άμυνα είπε: «Όταν λείπουν πολλοί παίκτες έρχεται μια συσπείρωση που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Φυσικά και θέλουμε να γίνουμε καλύτερη αμυντική ομάδα. Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ στους 4 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάνανε πολλά λάθη κι εμείς, αλλά είναι φυσικό. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεις τον αντίπαλο. Για παράδειγμα η Άλμπα και η Ζενίτ σουτάρανε πολύ καλά, σε αυτό όμως ευθυνόμαστε κι εμείς».

Ενώ, για το αν έχει ξεχωρίσει παίκτες από την αναπτυξιακή ομάδα: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να πούμε. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε υποχρεώσεις για την Ευρωλίγκα. Όποιο παιδί έρχεται για να μας βοηθήσει, το κάνει και με το παραπάνω».

Παράλληλα δήλωσε για το πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν: «Προσπαθούμε για το καλύτερο με την διοίκηση. Πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε πιθανότητα να περάσουμε και σας διαβεβαιώ πως θα το κάνουμε. Πρέπει να πάρουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, που θα θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Θέλουμε να έχουν δύο στοιχεία, να έχουν παίξει στην Ευρώπη και να είναι σε καλή κατάσταση» και πρόσθεσε για την αποφασιστικότητα των παικτών ελλείψει Σπανούλη είπε: «Όσο είναι ο Σπανούλης στην ομάδα, η ομάδα θα είναι του Σπανούλη. Τα χρόνια που προηγήθηκαν είχε παίκτες που θα στηρίξουν το ιδιοφυές του παιχνίδι. Καμιά φορά διαταράσσεται αυτή η ισορροπία. Δεν διαφωνεί κανείς πως ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοφ έχουν το επίπεδο, αλλά πρέπει να δώσουμε και ένα ελαφρυντικό στους παίκτες. Όταν έχουν αλλάξει τρεις προπονητές και έρχονται και φεύγουν παίκτες είναι λογικό να επηρεάζονται. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να είσαι 2-3 χρόνια κάπου και να ξέρουν όλοι τη φιλοσοφία σου».

Μάλιστα είπε το πού κατατάσσει τη νίκη αυτή επί της ΤΣΣΚΑ: «Ο ημιτελικός του Λονδίνου ήταν πολύ σημαντικός γιατί μας βοήθησε να πάρουμε τον τίτλο. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Η ΤΣΣΚΑ είναι κραταιά ομάδα και είναι σημαντικό να κερδίζεις έναν τέτοιο αντίπαλο».

Τέλος, για τον Κώστα Παπανικολάου υπογράμμισε: «Είχαμε μια κουβέντα και του είπα πως δεν πρέπει να επηρεάζεται ψυχολογικά από ένα χαμένο σουτ. Ένας παίκτης σαν κι αυτόν πρέπει να είναι πληθωρικός. Τον προκάλεσα και είμαι χαρούμενος για την εμφάνισή του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ