Ο ασταμάτητος Χαπ «φωνάζει» στον Ολυμπιακό

Ο ασταμάτητος Χαπ «φωνάζει» στον Ολυμπιακό

Την ώρα που το θέμα Μιλουτίνοφ «καίει» και ο Ολυμπιακός παλεύει να τον κρατήσει, ο Ιθαν Χαπ οργιάζει στο ιταλικό πρωτάθλημα, η Αρμάνι Μιλάνο τον έχει στη λίστα της, οι Πειραιώτες τον έχουν «δεμένο» έως το 2021 και τον ετοιμάζουν για βασικό... supporting cast.

Η είδηση προκαλεί ενδιαφέρον: «Η Αρμάνι Μιλάνο εξετάζει την περίπτωση του Ιθαν Χαπ». Μια είδηση, ωστόσο, που σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί έκπληξη. Καθώς το όνομα του παίκτη του Ολυμπιακού κάνει τον γύρο της Ευρώπης τη φετινή σεζόν. Απολύτως δίκαια, με βάση όσα θαυμαστά κάνει στο ιταλικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Βανόλι/Κρεμόνα.

Ο Χαπ αποκτήθηκε για να είναι ο «τελευταίος τροχός» της αμάξης στο rotation των ψηλών του Ολυμπιακού. Δεν πήρε χώρο και χρόνο. Και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στον ιταλικό σύλλογο. Οχι για να τον… ξεφορτωθεί η ομάδα του Πειραιά. Αλλά για να του δώσει τον χώρο που είχε ανάγκη, για να μπορέσει να εξελιχθεί. Και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Μακριά από τις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας, μεν, αλλά σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ευρωπαϊκό.

Τι έχει κάνει ο Χαπ σε αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στην Ιταλία; Θραύση. Για την ακρίβεια, έχει καταστήσει τον εαυτό του ως έναν από τους καλύτερους ψηλούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Εχει αλλάξει τελείως την εικόνα της ομάδας του. Από ομάδα υποψήφια για υποβιβασμό, η Βανόλι/Κρεμόνα φιγουράρει στην 5η θέση. Με τον Χαπ να είναι ασταμάττητος.

Οι αριθμοί του είναι αποστομωτικοί και αποτυπώνουν ανάγλυφα όσα εντυπωσιακά κάνει μέσα στο παρκέ: 18,1 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,9 κλεψίματα!

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την πορεία και την εξέλιξη του Χαπ. Διότι πιστεύει πολύ στον 23χρονο Αμερικανό. Και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Εξάλλου, πρόκειται για έναν μύστη των βασικών του μπάσκετ. Εναν old school ψηλό, με τρομερές κινήσεις στη ρακέτα, εξαιρετικό σκόρερ από το low post, αξιοπρεπή αμυντικό, σπουδαίο ριμπάουντερ, αλλά και «οικονομικό» σε όλα. Μια «value for money» περίπτωση, με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο Μπαρτζώκας σε λίγους μήνες.

Οι επιδόσεις του Χαπ είναι το εισιτήριό του για την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός, όμως, ελέγχει το μέλλον του. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι. Θα ενδώσουν σε τυχόν προτάσεις όπως αυτή που σκέφτεται να κάνει η Αρμάνι; Ή θα του δώσουν την ευκαιρία να μείνει και να παίξει.

Αυτή η απάντηση, βεβαίως, δεν είναι εύκολο να δοθεί τώρα. Και οι λόγοι είναι προφανείς. Το βασικό μέλημα για τον Ολυμπιακό, είναι να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Μιλουτίνοφ. Και εν συνεχεία να ασχοληθεί με τους «συμπληρωματικούς» ψηλούς. Τέτοιους, άλλωστε, έχει ήδη δύο. Και εδώ προκύπτει και ένα ζήτημα. Εάν ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα ούτε τη νεά σεζόν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσει και τους τρεις σέντερ που έχει στο δυναμικό του αυτή τη στιγμή: Μιλουτίνοφ, Ελις (οψιόν της ομάδας, για επέκταση συμβολαίου έως το 2021), Χαπ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στην περίπτωση του Χαπ. Διότι από το… πουθενά, έχει στα χέρια του έναν ψηλό, που δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για κάθε ομάδα. Και με το καλημέρα δείχνει να είναι «κομμένος και ραμμένος» για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

https://twitter.com/i/status/1193627486279651329

https://twitter.com/i/status/1208509986378268672

https://twitter.com/i/status/1221490586542317569

https://twitter.com/i/status/1224087097319051266

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ