Έχασε βάρος, ανέβασε στροφές ο Γιώργος Παπαγιάννης

Έχασε βάρος, ανέβασε στροφές ο Γιώργος Παπαγιάννης

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Ο Γιώργος Παπαγιάννης άλλαξε εικόνα, όχι γιατί έπαψε να είναι ανάδρομος ο Ερμής, αλλά επειδή δούλεψε σκληρά.

Σε μια σεζόν, στην οποία ο Παναθηναϊκός ελαχίστως βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, στην οποία ο Παναθηναϊκός επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα τα ίδια λάθη -και χάνει την ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση-, ο Γιώργος Παπαγιάννης μοιάζει να είναι το απόλυτο κέρδος, καθώς εδώ και καιρό έχει αλλάξει η αγωνιστική του εικόνα. Ο διεθνής σέντερ έχει βελτιωθεί κι αυτό οφείλεται ΚΥΡΙΩΣ στην απώλεια βάρους, καθώς έχει χάσει 7-8 περιττά κιλά και νιώθει… άλλος άνθρωπος.

Ένας παίκτης 220 εκατοστών δεν δικαιολογείται να μην μπορεί να… κατεβάσει τα σκουπίδια. Όσοι γνωρίζουν το άθλημα, όμως, ξέρουν πως ένας περιφερειακός μπορεί να «κλέψει», ακόμα κι αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Ένα σουτ, μια πάσα και… γράφει στατιστικά. Αντίθετα, ο ψηλός πρέπει να τρέξει το γήπεδο, να… κουβαλήσει το βάρος του, να σπρώξει, να πηδήξει ξανά και ξανά. Κι αυτό απαιτεί πρώτα και πάνω απ’ όλα να μην έχει περιττό βάρος.

Ο Παπαγιάννης είχε επιστρέψει από την Κίνα βαρύτερος απ’ ότι έφυγε, όταν τέλειωσε η περσινή σεζόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι στην κατάσταση που θα ήθελε κι ο τότε προπονητής του (Αργύρης Πεδουλάκης), αλλά κι ο ίδιος. Κι επειδή σε αυτό το επίπεδο οι ατέλειες φαίνονται, οι αντίπαλοι ψηλοί έμοιαζαν να είναι μια ταχύτητα πιο γρήγοροι από αυτόν. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού, ο οποίος γύρισε με παραπάνω κιλά από το Παγκόσμιο στην Κίνα.

Η απώλεια βάρους, όταν πρόκειται γι’ αυτά τα κορμιά κι η οποία πρέπει να μην δημιουργήσει αλυσιδωτές αρνητικές οργανικές αντιδράσεις, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Παπαγιάννης δούλεψε σκληρά, έχασε τα περιττά κιλά και τώρα -πέρα από την αλλαγή στην εμφάνισή του- είναι πολύ πιο γρήγορος, πολύ πιο αλτικός. Εξ ου κι η τεράστια άνοδος στην απόδοσή του στα τελευταία 5-6 παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

Από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις (17 Ιανουαρίου) και μετά ο Παπαγιάννης είναι εξαιρετικά βελτιωμένος. Αδιαφορούμε για τους πόντους (αυτούς θα μπορούσε να τους πετύχει και με… επιπλέον βάρος), ακόμα και για τα αμυντικά ριμπάουντ, καθώς εκεί μετρά κυρίως η θέση που παίρνεις. Στα επιθετικά ριμπάουντ, όπου χρειάζεται αυξημένη κινητικότητα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Πριν τον αγώνα με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο διεθνής Έλληνας σέντερ είχε μαζέψει 15 επιθετικά σε 18 παρουσίες στην Ευρωλίγκα. Τον τελευταίο μήνα μετρά 16 επιθετικά σε 5 παρουσίες! Είπατε κάτι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ