Στουνταμάιρ: «Η θέση μου είναι στο ΝΒΑ, αγαπώ την Μακάμπι»

Στουνταμάιρ: «Η θέση μου είναι στο ΝΒΑ, αγαπώ την Μακάμπι»

Ο νέος παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αμάρε Στουνταμάιρ, μίλησε για τις εντυπώσεις του από την Euroleague, το ΝΒΑ και το αστέρι των Ισραηλινών, Ντένι Αβντίγια.

Ο Αμάρε Στουνταμάιρ βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την «ομάδα του λαού» να τον αποκτά ώστε να ενισχύσει τη ρακέτα της.

Ο έμπειρος Αμερικανός σε συνέντευξη του στην ισραηλινή ιστοσελίδα «One.co.il» αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Euroleague, για την περίπτωση να γυρίσει στο ΝΒΑ και για το αστέρι του Ισαρήλ, Ντένι Αβντίγια, με τον οποίο είναι συμπαίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμάρε Στουνταμάιρ:

Για την Μακάμπι: «Ήθελα να παίξω στη Euroleague. Παλέψαμε για την ευκαιρία στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Champions League. Τότε πήγα στην Κίνα και ένιωσα ότι έπαιζα σε ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, αλλά δεν ήταν αυτό που μου ταίριαζε. Έτσι επέστρεψα στο Μαϊάμι.

Όταν με κάλεσε η Μακάμπι ένιωσα ότι ήταν η τέλεια ευκαιρία να παίξω στην Euroleague. Ήμουν απολύτως έτοιμος για την ευκαιρία. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Μίλησα με τα παιδιά μου επειδή είχαν ήδη προσαρμοστεί στο Μαϊάμι και πέρασα χρόνο με την οικογένεια. Έτσι, μίλησα με την οικογένειά μου, είπαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έτσι ήρθα στο Ισραήλ».

Για το ΝΒΑ: «Ξέρω πως η θέση μου είναι στο ΝΒΑ. Ξέρω τι παίκτης είμαι, αλλά δεν νιώθω καμία πίεση. Νιώθω πολύ άνετα στην Μακάμπι. Αγαπώ το κλαμπ, παίζω στην Euroleague και το πρωτάθλημα Ισραήλ, έτσι είμαι χαρούμενος εδώ. Εάν με καλέσουν από το ΝΒΑ, τότε θα είναι μια πιθανότητα για μένα, αλλά για την ώρα όλα είναι καλά στην Μακάμπι».

Για τον Ντένι Αβντίγια: «Ο Ντένι είναι σαν ένας μικρός αδερφός για μένα. Μιλάμε πολύ και προπονούμαστε μαζί. Είναι διασκεδαστικό γιατί είναι μόλις 19 και εγώ είμαι ο γηραιότερος παίκτης στην ομάδα, αλλά είμαστε οι μόνοι που κάνουμε από νωρίς το πρωί προπονήσεις.

Υπάρχουν ομοιότητες και διαφορές. Καθώς πλησιάζω στο τέλος της καριέρας μου και οι δύο είμαστε στο ίδιο επίπεδο προπόνησης. Ο ουαρνός είναι το ταβάνι του. Δουλεύει πραγματικά σκληρά. Μου αρέσει να τον βλέπω να προσπαθεί και να είναι τόσο εργατικός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ