Μπασκόνια – Ζαλγκίρις 60-74

Μπασκόνια – Ζαλγκίρις 60-74

Το συνονθύλευμα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς γνώρισε μία ακόμα ήττα από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του, με τους Λιθουανούς να κατακτούν διπλό... οχτάδας.

Για ένα ακόμα φέτος, από την στιγμή που ανέλαβε την Μπασκόνια, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε την ομάδα του να ηττάται στο παρκέ. Οι Βάσκοι παρουσιάστηκαν ασύνδετοι απέναντι στην Ζαλγκίρις, με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι επιβλητικοί και να περνούν απο την Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα με σκορ 74-60 για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει τους Λιθουανούς στο 10-15 και τους δίνει το δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορούν να προλάβουν την οχτάδα των πλέι οφ. Για τους Βάσκους, το μόνο σίγουρο είναι ότι επί ημερών Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραμπαίει, αφού έχει 3-6 ρεκόρ. Πλέον η Μπασκόνια είναι στο 9-16 και η οχτάδα φαίνεται πως είναι όνειρο θερινής νυχτός.

Αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Μπασκόνια ήταν ουσιαστική για ένα ημίχρονο. Σε ένα ματς με κακή ποιότητα, οι Βάσκοι ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ με 17-9 στο 1:56 για το τέλος της  πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με  17-13 στο δεκάλεπτο, όμως οι παίκτες του Σάρας αντέδρασαν και με τον  Ουλάνοβας ισοφάρισαν σε  21-21. Η Μπασκόνια με τον Σενγκέλια βρήκε λύσεις, πίεσε και αρχικά έδειχνε ικανή για να…. ξυπνήσει από τον λήθαργο, κλείνοντας το ημίχρονο στο υπέρ της 35-30.

Αρκούσε όμως αυτό για το συγκρότημα του Ιβάνοβιτς; Από ότι φαίνεται όχι, καθώς η Ζαλγκίρις απέκτησε ρυθμό μέσω της επίθεσης και με επιμέρους δεκάλεπτο 10-21 προηγήθηκε με 45-51. Οι Λιθουανοί έμειναν σταθεροί σε αυτόν τον ρυθμό, ο Λεκαβίτσιους έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά στους 14 πόντους (53-67, 37:43), απόσταση που κράτησε μέχρι και το τέλος η ομάδα του Σάρας.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 35-30, 45-51, 60-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ