Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-86

Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-86

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκπληκτικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 29 πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία απέδρασε από την έδρα του μαχητικού Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν απειλητικός και ανταγωνιστικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως όταν εμφανίστηκε για τα καλά στο ματς ο Μάικ Τζέιμς, τα πράγματα ήταν πολύ απλά για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν στο Βελιγράδι με 86-81, έχοντας τον Αμερικανό γκαρντ ως κορυφαίο με 29 πόντους, ο οποίος έπαιζε… μόνος του την ομάδα του Σάκοτα στην τελευταία περίοδο.

Από την αρχή οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά. Οι επιθέσεις ήταν κάκιστες τόσο για τον Ερυθρό Αστέρα όσο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Στίματς και Μπράουν για το 13-9. Οι Μοσχοβίτες απέκτησαν σκορ με τους Χάινς και Τζέιμς την ώρα που ο Μπράουν ευστόχησε σε βολές κι έγραψε το 17-16 της πρώτης περιόδου.

Κάπως έπρεπε να βρουν λύσεις οι φιλοξενούμενοι, Χάκετ και Χίλιαρντ σκόραραν και η ΤΣΣΚΑ προσπέρασε με έναν πόντο στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου (19-20). Ο Ιταλός την βοήθησε για το 22-28, με τον Ερυθρό Αστέρα να σημαδεύει το ποστ με τον Γκιστ και να ισοφαρίζει την αναμέτρηση στο 30-30, με δύο περίπου λεπτά για το ημίχρονο το οποίο και έληξε στο 37-36 επί του Ερυθρού Αστέρα.
Οσο ο Τζέιμς έμενε στα ρηχά το συγκρότημα του Ιτούδη είχε προβλήματα. Ο Χάκετ συνέχισε για το 39-44 (23’), και γρήγορα έφτασε η διαφορά στο +8 (45-53, 27’), ο Μπαρόν ξύπνησε και ουσιαστικά οδήγησε το ματς στο 53-60 με το τέλος της τρίτης περίοδου.

Σε αυτό το διάστημα ο Τζέιμς ανέλαβε ουσιαστικά να λήξει το ματς υπέρ της ομάδας του. Ο Πάντερ μείωσε στο δίποντο (61-63), αλλά ο Ερυθρός Αστέρας είδε τον Τζέιμς απλά να είναι ασταμάτητος. Γρήγορα κυριάρχησε, πήρε την ΤΣΣΚΑ στην πλάτη του και οδήγησε το παιχνίδι στους 12 πόντους με τρίποντα, κερδισμένα φάουλ και βολές (66-78).
Από εκει και έπειτα τα πράγματα ήταν απλά. Ο Ερυθρός ΑΣτέρας πλησίασε στους 9, ο Χάκετ έγραψε με ένα τρίποντο το 73-84, με τους γηπεδούχους πάντως να αντιστέκονται και να βρίσκουν δύο σουτ από τα 6,75μ από τους Λάζιτς και Μπαρόν για το 79-84. Ο χρόνος για ολική επαναφορά ήταν ελάχιστος όμως και η ΤΣΣΚΑ πέρασε από το Βελιγράδι έχοντας ως κορυφαίο τον Μάικ Τζέιμς που σταμάτησε στους 29 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ