Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 82-85

Βαλένθια – Μακάμπι Τελ Αβίβ 82-85

Με τον Αμερικανό και τον ομογενή γκαρντ να έχουν μαζί 10 τρίποντα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε και από την Βαλένθια και παρέμεινε ισόβαθμη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 4η θέση της κατάταξης της Ευρωλίγκας.

Έχει εντρυφήσει απόλυτα την φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου το σύνολο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Ισραήλ δεν… μάσησε όταν έμεινε πίσω με 13 πόντους στην έδρα της Βαλένθια και πέρασε από την έδρα των «νυχτερίδων» με 85-82 έχοντας για κορυφαίους του Σκότι Ουίλμπεκιν και Τάιλερ Ντόρσεϊ με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, καθώς μαζί είχαν 10/19 τρίποντα!

Η Μακάμπι έκαμψε την αντίσταση των μαχητικών Ισπανών χάρη στους δύο γκαρντ της αλλά και τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ήταν ο παίκτης που κράτησε τους Ισραηλινούς στο παιχνίδι, στο διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Πλέον η «ομάδα του λαού» έχει 3 νίκες διαφορά από τον Παναθηναϊκό και… κυνηγάει την τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η Μακάμπι πέρασε… φορτσάτη στο ματς με τους Χάντερ και Μπράιντ να σκοράρουν για το 0-8 της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού βοήθησε για το +9 (4-13), με την διαφορά να πηγαίνει στους 10 πόντους με τον Αβντίγια να γράφει το 6-16.

Η Βαλένθια αντέδρασε και μάλιστα άμεσα. Αρχικά ο Κολόμα και στη συνέχεια ο Τόμπι μείωσαν στο δίποντο για να έρθει το προσπέρασμα με το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Σαν Εμετέριο να σκοράρει για το 19-18.

Οι «νυχτερίδες» δεν άφηναν το ματς. Παρά το 21-24 του Μπράιαντ, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με τέσσερις πόντους έχοντας τον Μαρίνκοβιτς να γράφει το 30-26 και τον Εντούρ κυρίαρχο στην ρακέτα για το +6 (32-26),

Η Βαλένθια πέρασε με 7 (36-29), αλλά Χάντερ και Τζάκσον ροκάνισαν την απόσταση με προσωπικούς πόντους, με το ημίχρονο πάντως να βρίσκει την Βαλένθια στο υπέρ της 38-33 και ικανή να πάρει μία ακόμα νίκη στην έδρα της.

Οι γηπεδούχοι όχι απλά το πίστευαν αλλά είχαν αναγκάσει τον Σφαιρόπουλο να ψάχνει τον τρόπο που θα τους ανακόψει τον φρενήρη ρυθμό τους. Ο Ντούμπλιεβιτς αρχικά και ο Μαρίνκοβιτς στη συνέχεια έστειλαν το ματς στο +10 (45-35), με τον Μαυροβούνιο να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει το 48-35!

Ο Χάντερ αρχικά και ο Ουίλμπεκιν στη συνέχεια βοήθησαν για το 50-43, με τον Αμερικανό γκαρντ να γράφει και το 55-4. Ο Ρέινολντς μείωσε ακόμα περισσότερο (55-50), την ώρα που ο Ντόρσεϊ ήταν ο λόγος που η Μακάμπι πλησίασε στο 57-55 με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 61-58 σε ένα ματς με τεράστια ένταση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πάντα κρεμόντουσαν από μία λεπτή κλωστή. Ο Ουίλμπεκιν είδε τον Ντόρσεϊ να παίρνει το… όπλο του με τον ομογενή γκαρντ να «εκτελεί» διαρκώς. Έκανε αρχικά το 77-81 και στη συνέχεια το 80-84, ενώ από τις βολές έδωσε την ασφάλεια που ήθελε η ομάδα του Σφαιρόπουλου για να φύγει νικήτρια από την Ισπανία και να έχει βάσιμες ελπίδες για τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-33, 61-58, 82-85

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ