Πέσιτς : «Μαθαίνεις όταν χάνεις, αλλά και όταν κερδίζεις».

Πέσιτς : «Μαθαίνεις όταν χάνεις, αλλά και όταν κερδίζεις».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα φάνηκε ρεαλιστής μετά το τέλος του αγώνα. «Το κλειδί ήταν τα τρίποντα που βάλαμε» είπε ο Πέσιτς.

Έχει βρεθεί πολλές φορές να κυνηγά, έχει ζήσει καταστάσεις με υψηλό στρες, έχει όμως κι απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Κι αν δεν τα έχει όλα αυτά ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, τότε ποιος θα τα έχει; Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα προχώρησε σε ψύχραιμη ανάλυση του αγώνα, δείχνοντας πως δεν… τρελάθηκε από τη χαρά του, αλλά δεν πέρασε κι άλλη μια νύχτα στη δουλειά, δίχως να ιδρώσει.

«Ήταν σημαντικό ματς για εμάς. Έμειναν άλλα εννέα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, συνεπώς όλα είναι σημαντικά. Χαίρομαι γιατί κερδίσαμε, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε στη νίκη. Είναι σημαντικό να μπορείς να γυρίσεις παιχνίδια, γιατί μας περιμένουν πολλά ματς σαν το αποψινό. Μαθαίνεις όταν χάνεις, αλλά κι όταν κερδίζεις» είπε ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» και συμπλήρωσε:

«Οι δύο ομάδες έτρεξαν στο γήπεδο, θέλησαν να πάνε το παιχνίδι στο τρανζίσιον. Ήξερα πως θα βρούμε τα σουτ. Δεν τα καταφέραμε στα πρώτα 20 λεπτά, όμως, κοντρολάραμε τον ρυθμό και με τα επιθετικά ριμπάουντ βρήκαμε καλάθια».

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης; «Βάλαμε μερικά σερί τρίποντα. Αυτό ήταν το κλειδί και γι’ αυτό κερδίσαμε το ματς. Φυσικά, είμαι χαρούμενος, ειδικά όταν κερδίζουμε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που έχει ισορροπία, αλλά κι έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, τον Νικ Καλάθη. Ο Τόμας είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο ημίχρονο τον αντιμετωπίσαμε καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μισό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ