Διγλωσσία από τον Ρικ Πιτίνο. Αλήθεια τι απ’ όλα ισχύει;

Διγλωσσία από τον Ρικ Πιτίνο. Αλήθεια τι απ’ όλα ισχύει;

Όταν ο Παναθηναϊκός παίζει καλά, ο Ρικ αποθεώνει τις επιλογές, τώρα λέει ότι δεν έχει και τόσο καλή ομάδα στα χέρια του. Διγλωσσία;

Είμαστε στο 2020 και η έκφραση «έπεα πτερόεντα», ή σε απλά ελληνικά «λόγια του αέρα» είναι μάλλον παρωχημένη. Πλέον κάθε ατάκα καταγράφεται, αποθηκεύεται, εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή, οπότε κι οι έχοντες μνήμη χρυσόψαρου ανακαλούν τις δηλώσεις, αντιλαμβάνονται πότε κάποιος τους κοροϊδεύει. «Διγλωσσία» είναι ίσως βαριά λέξη, αλλά είναι αυτή που ταιριάζει στις κατά καιρούς δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού είχε πει «… πέρυσι όλα ήταν διαφορετικά σε σχέση με φέτος. Όλοι ξέρουν τι σκέφτομαι για τον Νικ, τον Παπαπέτρου, τον Ντεσόν. Πίστευα πέρυσι πως όταν τους βγάζω θα πέσει η απόδοσή μας. Τώρα βάζω τον Νικ κι έχω έναν MVP, τον Ράις. Βγάζω τον Παπαπέτρου και βάζω τον πρώην ΝΒΑer, Τζόνσον. Βγάζω τον Τόμας και βάζω τον Μήτογλου, που παίζει άμυνα…».

Αυτά είχε πει, ύστερα από νίκη του Παναθηναϊκού. Χθες δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «ο Τόμας έχει βελτιωθεί. Πέρυσι ήταν υποτιμημένος, αλλά δεν θα πω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή». Τελικά τι από τα δύο συμβαίνει, ήταν υποτιμημένος, ή όταν έβγαινε υπήρχε φόβος ότι θα πέσει η απόδοση της ομάδας; Αλλά πάμε παρακάτω.

«… Έλεγα στον Μάνο (Παπαδόπουλο) για καιρό πως πρέπει να πάρουμε τον Φριντέτ. Ο Τζόνσον είναι μεγάλη προσθήκη για την ομάδα, όπως και ο Ουάιλι, που εγώ έφερα. Πρότεινα τον Τζίμερ, που άρεσε στον ιδιοκτήτη. Έχουμε έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος ευτυχώς άκουσε τις δικές μου προτάσεις και του Μάνου, και πήρε τις αποφάσεις. Ο Φριντέτ είναι εξαιρετικός αμυντικός, αλλά δεν είναι ψηλός».

Αυτά είχε πει παλιότερα, αλλά χθες δήλωσε πως «δεν είμαστε μία εξαιρετική ομάδα στο κομμάτι της άμυνας, ή στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε χαρούμενοι που παλεύουμε για τα πλέι οφ. Η ομάδα μου δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι. Δεν είμαστε τόσο σκληροί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τις τέσσερις νίκες και τα πλέι οφ».

Τελικά, ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, την οποία ο Αμερικανός κόουτς «έχτισε», χάρη στο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δέχθηκε τις προτάσεις του, ή είναι χειρότερος από πέρυσι και μια ομάδα, η οποία απλά θα παλέψει να μπει στα πλέι οφ; Κι αν έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του, γιατί φέτος η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι, όπως χθες δήλωσε;

Κόουτς, μας ακούνε και μας βλέπουν. Μην μας υποτιμάς, δεν έχεις υποχρέωση νίκης, αλλά οφείλεις να λες την αλήθεια στον κόσμο. Δεν μπορεί μετά τη νίκη ο Παναθηναϊκός να εμφανίζεται από εσένα ως… Μπόστον Σέλτικς (της καλής εποχής) και την άλλη ως… Ταλαιπωριακός. Δεν μπορεί μετά την ήττα να συζητάμε για το ποσοστό λίπους των παικτών και μετά τη νίκη για το πόσοι από αυτούς είναι καλύτερη του Ντόνοβαν Μίτσελ κι εφάμιλλοι των αστέρων του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ