Σφαιρόπουλος vs Μπαρτζώκας: Η σύγκρουση του νυν και του πρώην στο Τελ Αβίβ

Σφαιρόπουλος vs Μπαρτζώκας: Η σύγκρουση του νυν και του πρώην στο Τελ Αβίβ

Η κόντρα του προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον κόουτς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμφότεροι έχουν γράψει την δική τους ιστορία με την ομάδα του Πειραιά.

Ο ένας διαδέχθηκε τον άλλον στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους Ερυθρόλευκους, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, να αναλαμβάνει τους Πειραιώτες μετά από ένα μικρό διάστημα που δούλεψε ως πρώτος ο Μίλαν Τόμιτς. Από εκείνον τον Νοέμβρη του 2014, ο «Σφαιρό» κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ελλάδας, έπαιξε σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, με τον προκάτοχό του να αναλαμβάνει αρχικά την Λοκομοτίβ, την οποία την έφτασε μέχρι και σε Final 4 Ευρωλίγκας, ενώ πέρασε από τους πάγκους της Μπαρτσελόνα και της Χίμκι.

Ο Σφαιρόπουλος άφησε το Λιμάνι μετά από 4 χρόνια με τον «κύκλο» του στο Λιμάνι να κλείνει, όμως να ανοίγει ένα ακόμα τεράστιο κεφάλαιο στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Και η μοίρα τα έφερε έτσι, που οι δύο τους θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Πέμπτης στην Menora Mivtachim Arena. Δύο άνθρωποι που ο κόσμος του Ολυμπιακού μόνο αγάπη έχει προς το πρόσωπό τους.

ΠΛΕΟΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ COACH B

Είναι νωρίς να κρίνει την διαδρομή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Σε 7 παιχνίδια υπό την καθοδήγησή του, ο Ολυμπιακός είναι στο 4-3. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Μέχρι να περάσει στους παίκτες του την φιλοσοφία του και ταυτόχρονα να τους αναγκάσει να… ξεπεράσει την τακτική των προκατόχων του, ο Έλληνας τεχνικός είχε πολλές εργατοώρες να «σπαταλήσει».

Το έργο που είχε να  αναδείξει γινόταν ακόμα πιο δύσκολο με τους τραυματισμούς που έπληξαν την ομάδα του. Στην τελική αν είχε κάτι να παραπονιέται και αυτός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φέτος, ήταν οι πολλές απουσίες που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει σε κάθε ματς. Το φοβερό, όπως και με τον «Σφαιρό» ήταν πως οι παίκτες του συσπειρώθηκαν από αυτές και λειτούργησαν ακόμα καλύτερα όταν τα προβλήματα τους χτύπησαν την πόρτα!

Ο Ολυμπιακός επί εποχής λοιπόν Μπαρτζώκα έχει παίξει 7 ματς, στα οποία παρατηρείται το φαινόμενο ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πρόβλημα μακριά από το ΣΕΦ. Υπο την καθοδήγησή του δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν εκτός Ελλάδας, καθώς ηττήθηκαν από την Ζενίτ και την Ζαλγκίρις, ενώ έχασαν και στο… ντεμπούτο του από την Άλμπα Βερολίνου στο Φάληρο.

Στο ΣΕΦ είναι πιο αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 4-1.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει την χημεία του και τους ρόλους του, έχει απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς έχουν προκύψει (αλλαγή προπονητή, τραυματισμοί, νέοι παίκτες, ban), και είναι στις ομάδες που διεκδικούν θέση στην οχτάδα.

Σε αυτά τα παιχνίδια λοιπόν οι Πειραιώτες σκοράρουν κατά μέσο όρο 80 πόντους ανά ματς! Εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι γενικότερα και με τον Κεμζούρα, το σκοράρισμα και η δημιουργία ήταν τεράστιο πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά. Στην άμυνα, ο Ολυμπιακός δέχεται 78,1 πόντους σε κάθε ματς, αριθμός που έχει ανέβει υπερβολικά στο ματς με την Ζαλγκίρις, όπου οι Ερυθρόλευκοι έριξαν λευκή πετσέτα όταν έμειναν χωρίς του Σπανούλη και Ρότσεστι από το πρώτο ημίχρονο, παρατώντας ουσιαστικά το ματς. Χωρίς αυτό το ματς, ο Ολυμπιακός έχει 81,8 πόντους ανά ματς στην επίθεση ενώ δέχεται 75,5 πόντους.

Γενικότερα πλέον φέρει την σφραγίδα του η ομάδα του Πειραιά. Έχει αναπτερωθεί το ηθικό της, έχουν μπει στο ροτέισον φρέσκα πρόσωπα και πάνω από όλα έχει κερδίσει και με το σπαθί της τον κόσμο της ξανά και την αισιοδοξία για κάτι καλό.

Τα ματς του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Ολυμπιακό

ΑντίπαλοςΈδραΣκορΑποτέλεσμα
Άλμπα ΒερολίνουΕντός86 – 93Ήττα
Μπάγερν ΜονάχουΕντός89 – 72Νίκη
ΖενίτΕκτός91 – 87Ήττα
ΜπασκόνιαΕντός80 – 70Νίκη
ΖαλγκίριςΕκτός94 – 69Ήττα
ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΕντός72 – 59Νίκη
ΒιλερμπάνΕντός77 – 68Νίκη

ΤΟ… ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στηρίζεται σε υπερθετικό βαθμό στην καυτή της έδρα. Φέτος στην Ευρωλίγκα η «ομάδα του λαού» έχει 17 νίκες και 8 ήττες. Από αυτές λοιπόν τις 17 νίκες, οι 11 έχουν έρθει στην Menora Mivtachim Arena σε 12 ματς που έχουν διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ! Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια από το Ισραήλ, την ώρα που το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει 6 νίκες και 7 ήττες μακριά από το σπίτι του.

Η αποστολή του Ολυμπιακού είναι ομολογουμένως δύσκολη. Ειδικά αν παρατηρήσει κανείς τα πεπραγμένα των Ισραηλινών όταν παίζουν μπροστά στο κοινό τους. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είναι άκρως αποτελεσματικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα σε αυτά τα 12 ματς μόλις τρεις φορές έχουν δεχτεί πάνω από 80 πόντους, ενώ έξι φορές έχουν ρίξει τον αντίπαλό τους κάτω από τους 70. Συνολικά η Μακάμπι έχει παθητικό 70,5 πόντους κατά μέσο όρο στο Τελ Αβίβ.

Πόσους σκοράρει; Εχει 13 πόντους παραπάνω από όσους δέχεται! Η Μακάμπι στην Menora Mivtachim Arena πετυχαίνει 83,1 πόντους κατά μέσο όρο, μόλις μία φορά από τα 12 ματς δεν έχει περάσει τους 70 ενώ 3 φορές έχει ξεπεράσει τους 90, πνίγοντας τον αντίπαλό της στην «καυτή» ατμόσφαιρά της.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να καμαρώνει για το πώς αντιδρούν οι παίκτες του όταν αγωνίζονται στο γεμάτο γήπεδό τους και δεν είναι λίγες οι φορές που το όνομά του έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά όλα τα εντός εδρας παιχνίδια των Ισραηλινών

ΑγωνιστικήΑντίπαλοςΣκορΑποτέλεσμα
3Ερυθρός Αστέρας84 – 69Νίκη
4Βαλένθια76 – 63Νίκη
5Φενέρμπαχτσε67 – 55Νίκη
7Άλμπα104 – 78Νίκη
11Βιλερμπάν93 – 62Νίκη
12Μπάγερν Μονάχου77 – 55Νίκη
13ΤΣΣΚΑ Μόσχας90 – 80Νίκη
15Παναθηναϊκός88 – 79Νίκη
19Μπαρτσελόνα92 – 85Νίκη
20Αρμάνι Μιλάνο69 – 63Νίκη
22Ρεάλ Μαδρίτης77 – 81Ήττα
23Χίμκι80 – 77Νίκη

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ