Τζόρντι σα να έχει χαθεί το μέτρημα

Τζόρντι σα να έχει χαθεί το μέτρημα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωλίγκα δικαιώνει… ετεροχρονισμένα την ομάδα που διαμαρτύρεται, με τους χειρισμούς της να δείχνουν ερασιτεχνισμό, σε μία άκρως ανταγωνιστική και εντυπωσιακή διοργάνωση που έχει μπει στην τελική ευθεία για τα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Ισραήλ, σε ένα παιχνίδι που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κοντά στους 10 πόντους, βρήκε το σθένος να αντιδράσει και να προσπεράσει στο σκορ.

Οι 4 πόντοι διαφορά που είχε στο τελευταίο λεπτό, εξανεμίστηκαν από τις λανθασμένες βολές που δόθηκαν στον Ουίλμπεκιν, ο οποίος με 3/3 από την  γραμμή της φιλανθρωπίας, μείωσε σε 78-79 με 24 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ένα ματς που κατέληξε στα χέρια της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ «σκότωσε» τους Ερυθρόλευκους με τρίποντο στο τέλος.

Η διοργανώτρια αρχή από την μεριά της, δύο μέρες μετά την ήττα του Ολυμπιακού, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία δικαίωνε ηθικά τους Πειραιώτες για τα δικαιολογημένα παράπονά τους.

Αρκεί όμως αυτό; Η αλήθεια είναι πως όχι, αφού το τρένο δεν… γυρίζει πίσω, η ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να είναι καταδικαστική για την συνέχεια τους στην Ευρωλίγκα, αφού σε ένα υπερβολικά δύσκολο πρόγραμμα, αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός θα ήταν στο 12-14 και στην οχτάδα.

Εξάλλου ακολουθούν Παναθηναϊκός εντός, Αναντόλου Εφές εκτός, Αρμάνι Μιλάνο εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εντός, Ερυθρός Αστέρας εντός, Χίμκι εντός, Φενέρμπαχτσε εκτός και Μπαρτσελόνα εντός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Και να πει κανείς ότι μόνο στον Ολυμπιακό συνέβη αυτό; Δηλαδή μία ομάδα να χάνει και μετά από λίγο να έρχεται ανακοίνωση που δεν προσφέρει τίποτα τον «δικαιωμένο»; Αυτή ήταν η 6η φορά που η διοργάνωση εκδίδει ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά ρίχνει το… φταίξιμο στην διαιτησία. Δύο φορές την έχει… πληρώσει η Φενέρμπαχτσε (στο ένα ματς ήταν με τον Παναθηναϊκό) με καλάθια στο τέλος, ενώ μία η Ζαλγκίρις (το έπαθε και πριν 20 μέρες στην Εφές), όταν και στις 11 Οκτωβρίου ο Μάικλ Ρολ της Αρμάνι πήρε τη μπάλα και υπέπεσε σε τρεις παραβάσεις μέχρι να δώσει τη μπάλα στον Σέρχι, με τον τελευταίο να κερδίζει φάουλ και να εκτελεί δύο βολές με το σκορ στο 83-81. Ενώ αδικημένη θεωρείται και η Βαλένθια στο ματς με την Ζαλγκίρις, όταν και τρίποντο του Βίβες θεωρήθηκε στην διάρκεια του αγώνα ως άκυρο.

Την ώρα που πρόκειται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, δείχνει τουλάχιστον ερασιτεχνικός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αφήνοντας τον Ολυμπιακό στην άκρη και πιάνοντας την Φενέρ, ακόμα και αν κατά της ελληνικής ομάδας, του Παναθηναϊκού, οι Τούρκοι θα μπορούσαν δις να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να είναι αυτήν την στιγμή στο 14-12 και πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Αντ αυτού δίνουν την μάχη τους, με την Ευρωλίγκα απλά να τους δικαιώνει ηθικά για τα παράπονά τους.

Πρόκειται για ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που οι ομάδες δίνουν τεράστια μάχη, ειδικά στις τελευταίες θέσεις των πλέι οφ για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους «8» της επόμενης φάσης.

Και ίσως η φάση του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ είναι και αυτή που ξεχειλίζει και το… ποτήρι. Οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και με το παραπάνω με το ban που τους επιβλήθηκε από την διοργάνωση, διαμαρτύρονται για μία ακόμα φάση που δεν σχολιάστηκε από την διοργάνωση, αυτή του Μπόλντγουιν αμέσως μετά το τρίποντο του Ουίλμπεκιν. Όταν και ο Αμερικανός δέχθηκε μαρκάρισμα στο κέντρο, ένα φάουλ που ουσιαστικά ήταν αντιαθλητικό, όμως δόθηκε ως απλό. Το αποτέλεσμα είναι ο Μπόλντγουιν να χάνει τη μία βολή από τις 2 και η κατοχή να καταλήγει στους γηπεδούχους. Ενώ υπό άλλες συνθήκες, θα εκτελούσε βολές ο Ολυμπιακός και η μπάλα θα έμενε στα χέρια του.

Η Ευρωλίγκα αυτό το διάστημα διαθέτει αστέρια απευθείας από το ΝΒΑ, είναι ανταγωνιστικότατη και ουσιαστικά αμαυρώνει την εικόνα της με τέτοιου είδους διαιτησίες.

Βρισκόμαστε οχτώ αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και τέτοια λάθη δημιουργούν προβληματισμό στις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Oι 6 φετινές ανακοινώσεις της Ευρωλίγκας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ