Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η σύγκρουση των «Παπ»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η σύγκρουση των «Παπ»

Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου. Από «αδέρφια» στο Λιμάνι, «αιώνιοι» αντίπαλοι στα παρκέ και οι παίκτες-κλειδιά για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ρικ Πιτίνο.

Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες στο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Αυτήν την στιγμή όμως ένα είναι το ζευγάρι που στρέφει τα φώτα επάνω του.

Αυτό του Κώστα Παπανικολάου με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Δύο παίκτες που πέρασαν όμορφα χρόνια ως συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, όμως πλέον στο παρκέ μοιραία είναι «εχθροί».

Αδέρφια στο Φάληρο πριν μερικά χρόνια, «κόκκινα πανιά» για τον κόσμο του… αντιπάλου τώρα.

Η ιστορία όμως δεν γυρίζει πίσω. Η απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου να αφήσει την θάλασσα για τα βόρεια προάστια έφερε τριγμούς και τον μεταμόρφωσε σε persona non grata στον Πειραιά.

Ο Παπανικολάου από την μεριά του είναι από τους παίκτες του Ολυμπιακού που βγάζει περισσότερο… αντιπάθειες στους φίλους των Πράσινων. Για τις αντιδράσεις του, τον αυθορμητισμό του, το περιστατικό με τον Σίνγκλετον, για το γεγονός ότι δεν είχε κάνει την ίδια διαδρομή με τον Ιωάννη πριν κάποια χρόνια..

Αμφότεροι πάντως είναι παίκτες του προπονητή. Αθλητές που ακουμπούν κάθε σημείο του παρκέ. Δεν είναι αναγκαίο να πετύχουν 20-25 πόντους. Η παρουσία τους όμως στον αγωνιστικό χώρο είναι το «Α και το Ω» των «αιωνίων», ειδικά στην πίσω πλευρά του παιχνιδιού τους. Στην άμυνα δηλαδή.

Τόσο ο Κώστας Παπανικολάου, όσο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, είναι οι παίκτες που καλύπτουν τα νώτα όλων της πεντάδας της ομάδας τους. Γιώργος Μπαρτζώκας και Ρικ Πιτίνο τους έχουν ως πολιορκητικούς κριούς μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις που χρησιμοποιούν στο παρκέ.

Βέβαια είναι στιγμές που ο Παπαπέτρου παραπαίζει αφού κρύβει την αμυντική… ανικανότητα κάποιων από τους περιφερειακούς του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο «συμπαίκτης» του στο «3», Γουέσλι Τζόνσον, δεν αποτελεί σταθερά στους Πράσινους. Επιθετικά είναι άλλος παίκτης αυτό το ενάμισι χρόνο που έχει αλλάξει γειτονιά. Αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του προπονητή του, έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του ότι του δοθεί προς… εκτέλεση.

Αναφορικά με τον έτερο των Παπ, τον Παπανικολάου; Ο διεθνής φόργουορντ παίζει το διάστημα αυτό ως ο πραγματικός αρχηγός του Ολυμπιακού. Είναι πηγή ενέργειας για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ανεξάντλητης ενέργειας. Ο σμολ φόργουορντ που θα ήθελε να στηρίξει όλο το παιχνίδι του ο 54χρονος τεχνικός. Ο επόμενος ηγέτης των Ερυθρόλευκων και ο άνθρωπος που ανεβάζει επίπεδο και τους συμπαίκτες του αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες, θα… τσαλακωθεί για το καλό όλων.

Οι πάλαι ποτέ αχώριστοι φίλοι στα αποδυτήρια των Πειραιωτών (συνεχίζουν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις πάντως), θα τεθούν αντίπαλοι το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ. Θα θυμίσει η κατάσταση οικογενειακό διπλό Ολυμπιακού, μόνο που ο ένας θα θέλει το… σκαλπ του άλλου καθώς διακυβεύονται εκτός από την υστεροφημία, οι στόχοι των ομάδων τους.

Ο Ιωάννης θα έχει το επιπλέον άγχος της πίεσης του κόσμου, ο οποίος θα τον αποδοκιμάσει σκληρά, ο Κώστας θα έχει να αντιμετωπίσει τον φίλο του αλλά και το «πρέπει» της νίκης των Ερυθρόλευκων, για να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα τους για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Σύγκρουση δύο «αδερφών» στο ΣΕΦ. Και μόνο ένας θα χαμογελάει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ