Γιώργο ψυχάρα προπονητάρα

Γιώργο ψυχάρα προπονητάρα

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήξεραν πολύ καλά ότι αν δεν νικούσαν τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλό στα παιχνίδια που απομένουν.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια τεράστια νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 81-78 και συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του λιμανιού ο Σακίλ Μακίσικ που έκανε μυθική εμφάνιση κόντρα στους πράσινους πετυχαίνοντας 22 πόντους.

Θα πρέπει εδώ βέβαια να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να πετύχει η ομάδα του Πειραιά αυτή την τεράστια νίκη.

Ωστόσο χρήζει ιδιαίτερης μνείας η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου γιατί η χθεσινή νίκη των πειραιωτών έχει την «σφραγίδα» του Έλληνα τεχνικού.

Πρώτα απ’ όλα είναι αυτός που επέλεξε τον παίκτη που κρίνει το παιχνίδι και διατηρεί τον Ολυμπιακό στο κόλπο της πρόκρισης, γιατί ο ΜακΚίσικ είναι επιλογή του Έλληνα προπονητή.

Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα στοιχεία που θα πρέπει να σημειώσουμε για τον κόουτς Μπαρτζώκα, σχετικά με τον χθεσινό αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προετοιμάσει σωστά τους παίκτες του σε ότι αφορά την ψυχολογία τους. Το πάθος που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι κάλυψε σε ένα βαθμό τις δύο πολύ μεγάλες απουσίες που είχαν οι γηπεδούχοι κι αυτό ήταν «κλειδί» για την ομάδα του λιμανιού.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο αντίπαλος του ήταν πλήρης και από την άλλη πλευρά ο Μπαρτζώκας έπρεπε να πάρει ένα πολύ μεγάλο ματς χωρίς τον Σπανούλη και τον Μιλουτίνοφ.

Αποστολή κάτι παραπάνω από δύσκολη αλλά η αλήθεια είναι πως ο Μπαρτζώκας τα κατάφερε περίφημα. Και το πέτυχε γιατί πήρε πράγματα απ’ όλους τους παίκτες του, οι οποίοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το ματς.

Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός δεν έπαθε ότι στο ματς του ΟΑΚΑ, με τα τρίποντα του Ράις και γενικότερα με τα τρίποντα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι πήραν πόντους από τους δύο ψηλούς (21) καθώς ήθελαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Μιλουτίνοφ και το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό.

Ήταν όμως απελπιστικά άστοχοι στο τρίποντο (1/20) κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν επέλεξε καλές άμυνας πάνω στον Ράις, γιατί δεν ήθελε προφανώς να βρει το «χέρι» του ο Αμερικανός.

Και το 0/9 που είχε ο Ράις τα λέει όλα καθώς στον αγώνα του ΟΑΚΑ ο Αμερικανός είχε «φορτώσει» το καλάθι του Ολυμπιακού με 41 πόντους.

Ο Μπαρτζώκας πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό στο χθεσινό παιχνίδι επενδύοντας στην ετοιμότητα των παικτών του και αυτό είναι ότι όλοι (με εξαίρεση τον Μπάικς) ήταν στο πνεύμα του αγώνα.

Κι αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει ένας προπονητής που βρίσκεται λίγο καιρό σε μια ομάδα. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν βοήθησε την ομάδα του να πάρει την συγκεκριμένη μεγάλη νίκη πριν από το τζάμπολ του αγώνα.

Γιατί είχε προετοιμάσει σωστά τους παίκτες του για μια μεγάλη «μάχη». Μέχρι φυσικά την επόμενη καθώς ο Ολυμπιακός ελπίζει πλέον βάσιμα σε πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα όμως ήξεραν πολύ καλά ότι αν δεν νικούσαν τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλό στα παιχνίδια που απομένουν.

Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην σημασία που είχε αυτή η νίκη για τον Ολυμπιακό και για λόγους γοήτρου. Και ήταν μια νίκη που θυμίζει σε όλους τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ