Η… επιστροφή Σλούκα αλλάζει τα πάντα στο λιμάνι

Η… επιστροφή Σλούκα αλλάζει τα πάντα στο λιμάνι

Αν καταφέρουν να επαναπατρίσουν τον Κώστα Σλούκα, θα έχουν έτοιμη την ομάδα της επόμενης μέρας στον Ολυμπιακό. Γιατί είναι ο καταλληλότερος.

Μπορεί στον Ολυμπιακό να είναι αποφασισμένοι (και πολύ καλά κάνουν) να κυνηγήσουν τις όποιες -μαθηματικές- ελπίδες έχουν για την πρόκριση, όμως σημαντικότερο είναι τι θα γίνει αύριο, όχι τι θα συμβεί τώρα, άλλωστε και να περάσει στους «8» είναι απίθανο να προχωρήσει περισσότερο, με τα μεγαθήρια που υπάρχουν μπροστά. Κι η επόμενη μέρα αρχίζει και τελειώνει σε ένα όνομα, αυτό του Κώστα Σλούκα.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη έναν σημαντικό κορμό Ελλήνων παικτών (Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ, Αντώνης Κόνιαρης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και στο… βάθος Αλέξανδρος Νικολαΐδης), ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα ενταχθεί στο «ερυθρόλευκο» δυναμικό ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Συνυπολογίστε ότι υπάρχει πάντα η σκέψη επιστροφής του Δημήτρη Αγραβάνη, για να γεμίσει το ρόστερ με Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής. Κι αυτό θα έχει σημασία κι αξία, μόνο αν οι «κόκκινοι» επιστρέψουν στην Α1 κατηγορία, διαφορετικά η ελληνοποίηση δεν είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Από τη φετινή σεζόν κρατά με σιγουριά δύο ξένους, τον Οκτάβιους Έλις και κατά τα φαινόμενα τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ένα δύσκολο σταυρόλεξο, για δυνατούς λύτες είναι ο Ουέιντ Μπόλντγουιν. Δεν είναι έτοιμος, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει την ταχυδύναμή του και σε ιδανικές συνθήκες θα τον ήθελαν στο ρόστερ. Αρκεί να υπάρχει ένας παίκτης μπροστά, ώστε να έρχεται ως συμπληρωματικός και να μαθαίνει παράλληλα.

Κάπου εδώ έρχεται η… κόλλα που ενώνει όλα τα κομμάτια. Από τον Σπανούλη στον Σλούκα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να έχει Έλληνα ηγέτη στην περιφερειακή γραμμή. Ο Έλληνας διεθνής πόιντ γκαρντ ταιριάζει με όλους τους προαναφερόμενους και προσθέτει ικανότητα στο σκοράρισμα, οργάνωση, εμπειρία. Παίκτης έτοιμος για να γίνει ηγέτης, αν κι εφόσον επαναπατριστεί.

Αυτή η ομάδα δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και ψάχνει βασικό σέντερ αν φύγει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Και, βάσει όσων προαναφέραμε, έχει χώρο για άλλους δύο ξένους, που θα δώσουν βάθος πεδίου. Το αν ο ένας εξ αυτών θα είναι ο Ίθαν Χαπ, του οποίου τα δικαιώματα έχει ο Ολυμπιακός, είναι ένα από τα ενδεχόμενα, αλλά είναι νωρίς να το συζητήσουμε.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Κώστας Σλούκας είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Κι αυτός νιώθει έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη και στο λιμάνι θεωρούν ότι μπορεί να ηγηθεί (μαζί με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου) της νέας εποχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ