Παπανικολάου: «Γινόμαστε και πάλι ο… παλιός Ολυμπιακός»

Παπανικολάου: «Γινόμαστε και πάλι ο… παλιός Ολυμπιακός»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, για τον ρόλο των αδελφών Αγγελόπουλων, αλλά και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας.

Ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας στην Sportday αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά και στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν και πάλι τη χαμένη τους ταυτότητα και θυμίζουν ξανά τον παλιό Ολυμπιακό, ενώ στάθηκε και στον κομβικό ρόλο των αδερφών Αγγελόπουλων τη φετινή κρίσιμη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

Για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Όσο και αν ένα ντέρμπι είναι πάντα ενδιαφέρον, είναι αλήθεια πως όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, το έκαναν ακόμα πιο σημαντικό. Προσπαθούσαμε όμως να μείνουμε συγκεντρωμένοι, στο ότι ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να νικήσουμε, για να διεκδικήσουμε ως το τέλος τις πιθανότητές μας. Το ότι ήταν ιδιαίτερο, φάνηκε στην πίεση και το άγχος που είχαν και οι δύο ομάδες».

Για τα βασικά αγωνιστικά στοιχεία της επικράτησης: «Νομίζω πως καμία ομάδα δεν έπιασε την τέλεια απόδοση. Και ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη. Παρόλα αυτά έγινε ενδιαφέρον παιχνίδι. Βγάλαμε μία πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αποκόψαμε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και δεν τον αφήσαμε να βρει ρυθμό. Στο τέλος πήραμε πιο σωστές αποφάσεις επιθετικά και αμυντικά και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι».

Για το πόσο δύσκολο είναι να δείχνει τώρα ένα καλό πρόσωπο ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που έχουν υπάρξει τρεις αλλαγές προπονητών, προσθαφαιρέσεις παικτών και τραυματισμοί: «Είναι κάτι που δε μπορεί να αντιληφθεί κανείς. Ούτε ο κόσμος, ούτε όσοι δεν είναι μέρος αυτής της ομάδας. Αυτό που έχει κάνει αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικός άθλος. Δεν είναι μόνο ότι αλλάζεις προπονητές και τρείς ή πέντε παίκτες, αλλά το ότι κάθε φορά που γίνεται μία αλλαγή, οφείλεις να αρχίσεις από το μηδέν. Με νέα φιλοσοφία και απαιτήσεις. Οι δύο τελευταίοι μήνες ήταν ακόμα πιο δύσκολοι, για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα βρίσκεται στην ίδια σελίδα και θα παίζει το μπάσκετ του προπονητή. Έχουμε και αρκετούς τραυματισμούς, κάποιες φορές δεν ξέραμε αν θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονική προπόνηση. Δείξαμε όμως χαρακτήρα, παλέψαμε και καταφέραμε να είμαστε εδώ που είμαστε».

Για το αν είναι κέρδος που η ομάδα πλέον έχει βάλει κάποιες «βάσεις» για τη νέα σεζόν: «Αδιαμφισβήτητα. Έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά, δεν υπάρχουν και πολλά θετικά που μπορείς να κρατήσεις. Ήταν άσχημη για την ομάδα, που έχει συνηθίσει αλλιώς. Είχαμε αστάθειες, έλλειψη σιγουριάς και δεν ξέραμε τι θα… ξημερώσει. Οι πρόεδροι όμως, που έχουν… ακούσει και τα περισσότερα, έδειξαν χαρακτήρα. Ήταν εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα και έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο για να βγει από την δυσκολία. Το μεγαλύτερο κέρδος, είναι ότι έχουμε ξανά έναν προπονητή που ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός, που έχει βρει ξανά την χαμένη ταυτότητά του. Ξαναμπαίνουν οι «βάσεις» για να ξαναγίνουμε η ομάδα, όχι απαραίτητα που πήγαινε φάιναλ φορ και κατακτούσε την Ευρωλίγκα, αλλά που ήταν σκληροτράχηλη, πάλευε κάθε παιχνίδι και φάση και ήταν δύσκολη για κάθε αντίπαλο».

Για τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός για να μπει στα πλέι οφ: «Όσο υπάρχουν πιθανότητες, θα τις κυνηγάμε. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, δε γίνεται να σκέφτεσαι διαφορετικά. Η αλήθεια, είναι πως «χτυπάμε» το κεφάλι μας για τον τρόπο που χάσαμε στο Τελ Αβίβ. Θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση, όμως θα τα δώσουμε όλα για την υπέρβαση».

Για το αν περίμενε την τόσο καλή… είσοδο του ΜακΚίσικ στην Ευρωλίγκα: «Η αλήθεια είναι πως όχι. Είναι εξαιρετικό παιδί, προσηλωμένο στο στόχο, δουλεύει και έχει εξαιρετική νοοτροπία. Ακούει και δε μιλάει. Μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Βλέπαμε καλά στοιχεία και ότι αυτά θα βγουν, αλλά όχι τόσο γρήγορα».

Για την προσωπική του πολύ καλή απόδοση τη φετινή σεζόν: «Το εύκολο είναι να λες λόγια, αλλά σημασία έχει τι κάνεις στο παρκέ. Έχω πει αμέτρητες φορές, ότι κάνω αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι. Μεγάλο ρόλο στον τρόπο που αγωνίζεσαι παίζει η εμπιστοσύνη του προπονητή και η ελευθερία που σου δίνει την στιγμή που η ομάδα σε χρειάζεται. Το απολαμβάνω αυτό με τον κόουτς Μπαρτζώκα, όπως και με τον κόουτς Κεμζούρα και ίσως να βγαίνει καλύτερος εαυτός. Δεν βάζω ποτέ το «εγώ» πάνω από την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ