Πώς να… εξολοθρεύσεις αυτόν τον δαίμονα;

Πώς να… εξολοθρεύσεις αυτόν τον δαίμονα;

Ο Ολυμπιακός θα ρίξει επάνω στον Σέιν Λάρκιν τόσο τον Κόνιαρη, όσο και τον Μπόλντγουιν για να τον «δείρουν». Θα μπορέσουν να τον σταματήσουν όμως;

Το ότι βρίσκεται η Αναντόλου Εφές στην κορυφή της Ευρωλίγκας, το οφείλει σε τεράστιο βαθμό σε αυτόν. Εντάξει ο Εργκίν Αταμάν έχει στα χέρια του ένα ανεξάντλητο ρόστερ, όμως η παρουσία του… δαίμονα Σέιν Λάρκιν από μόνη της είναι ικανή να αλλάξει ισορροπίες σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Ο Αμερικανός γκαρντ… οργιάζει φέτος. Είναι μαζί με τον Νίκολα Μίροτιτς οι παίκτες που θα «κονταροχτυπηθούν» για την κατάκτηση του βραβείου του MVP της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Μιλούν από μόνοι τους οι αριθμοί του. Σε 24 παιχνίδια φέτος, από τα οποία τα 14 ως πενταδάτος, ο Αμερικανός γκαρντ σε 29:48 συμμετοχής έχει 25 βαθμούς κατά μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης! Εννιά φορές έχει περάσει τους 30 βαθμούς, ενώ μία είχε φτάσει τους 45 και μία τους 53 (στο ματς με την Μπάγερν που είχε 49 πόντους με 10/12 τρίποντα)!Ο Λάρκιν λοιπόν έχει 21,5 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 49,4% στο τρίποντο με 77/138 προσπάθειες, 90.1% στις βολές και 55,8% στο δίποντο! Ταυτόχρονα κατεβάζει 3,1 ριμπάουντ ενώ έχει 4 ασίστ ανά ματς, και παράλληλα κλέβει 1,3 μπάλες σε κάθε παιχνίδι. Απίστευτος…

Ο Ολυμπιακός δεν ξεχνάει ούτε τους 24 πόντους που δέχθηκε από τον δαίμονα της Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ούτε τους 18,3 πόντους κατά μέσο όρο που έχει όταν τον αντιμετωπίζει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την άλλη πρέπει να βρει το… αντίδοτο στον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό, αγωνίστηκε με την Μακάμπι, αλλά ήταν ουσιαστικά ανέτοιμος στο παιχνίδι του Τελ Αβίβ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ψάξει… εκδίκηση.

Οι Ερυθρόλευκοι με την προσθήκη του Μπάικς και του ΜακΚίσικ διαθέτουν παίκτες στην περιφέρεια πλέον. Βέβαια όταν μιλάς σε έναν τόσο επιδραστικό γκαρντ, το ζητούμενο είναι να βοηθήσουν άπαντες στο να τον περιορίσουν.

Μπορεί κάποιος από τους υπάρχοντες του Ολυμπιακού να τον… κυνηγήσει λυσσασμένα παντού; Δύσκολο έως απίθανο. Μπορούν όμως να τον… δείρουν μπασκετικά.

Οι παίκτες που θα κληθούν να το κάνουν αυτό το βράδυ της Παρασκευής είναι οι Γουέιντ Μπόλντγουιν και Αντώνης Κόνιαρης.  Γιατί αυτοί οι δύο; Αρχικά ο Ρότσεστι δεν «κολλάει» με την ταχύτατη και σκληροτράχηλη περιφέρεια του Αταμάν. Εννοείται πως θα περάσει για να οργανώσει και να προσφέρει επιθετικά, όμως η παρουσία του στην πεντάδα είναι… στόχος για τον Τούρκο κόουτς που ξέρει πώς να έχει στην τσίτα του παίκτες του.

Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις στην περίπτωση που Κόνιαρης και Μπόλντγουιν βρεθούν για ώρα στο παρκέ, όμως οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να μην αποκτήσει ρυθμό ο Λάρκιν, γιατί τότε οι ελπίδες για κάτι καλό στην Κωνσταντινούπολη είναι ελάχιστες.

Η λογική λέει πως μπορεί να τους δούμε μαζί ακόμα και στην ίδια πεντάδα, αφού θα χρειαστεί η σωματική τους διάπλαση, απέναντι στο κορυφαίο δίδυμο γκαρντ της Ευρωλίγκας.

Αμφότεροι δεν έπαιξαν πολύ στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό (14 λεπτά ο Αμερικανός, 7 λεπτά ο Έλληνας γκαρντ), με τους προπονητές να είναι και αναγκασμένοι να κάνουν… ροτέισον καθώς διανύουμε διαβολοβδομάδα που σημαίνει πως κάθε παίκτης είναι υπεροπολύτιμος για να υπάρχει συνέπεια και να μην μείνει η ομάδα από δυνάμεις στο δεύτερο παιχνίδι.

Παράλληλα ο Μπόλντγουιν είναι ένας περιφερειακός που ταιριάζει ως δίδυμο και με τον ΜακΚίσικ γιατί λατρεύει το τρανζίσιον παιχνίδι και τις αλλαγές ρυθμού στην επίθεση, αν και η αλήθεια είναι πως με την Εφές πρέπει οι κατοχές να μειωθούν, γιατί κανείς δεν θέλει να αγωνιστεί στο ίδιο τέμπο με τους Τούρκους.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ