Μπασκόνια – Άλμπα 73-72

Μπασκόνια – Άλμπα 73-72

Με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα, οι Βάσκοι πήραν τη νίκη στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα και μπαίνουν γερά στο κόλπο της διεκδίκησης μίας θέση που οδηγούν στα πλέι οφ. Κορυφαίος των νικητών ο Τορνίκε Σενγκέλια με 28 πόντους και την τάπα στο τέλος στον Σίκμα.

Και όμως είναι ακόμα ζωντανή! Η Μπασκόνια είδε την Άλμπα Βερολίνου να της βγάζει τα… συκώτια, όμως με τρίποντο του Ματ Τζάνινγκ στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα πήρε τη νίκη με 73-72 στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα και  έφτασε στο 12-16 στην βαθμολογία! Για να έρθει βέβαια το θετικό αποτέλεσμα χρειάστηκε και η τάπα του Τορνίκε Σενγκέλια στον Σίκμα, με τον Γεωργιανό φόργουορντ να κόβει στα ίσα τον προσωπικό του αντίπαλο και να το πανηγυρίζει έντονα.

Ο Σενγκέλια ήταν και ο κορυφαίος του παρκέ για τους γηπεδούχους, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, φτάνοντας στους 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Για τους ηττημένους ο Μάρκους Έρικσον είχε 16 πόντους με 4/8 τρίποντα, όμως δεν ήταν αρκετός για να μπορέσει να αποδράσει η Άλμπα με το διπλό από την Βιτόρια.

Στα του ματς, οι δύο ομάδες πέρασαν νωθρά στην αναμέτρηση, έκλεισαν το  δεκάλεπτο στο 15-15.

Οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές, κυριάρχησαν στο παρκέ με το γνωστό στιλ τους  και με 24-14 επιμέρους σκορ έκλεισαν το ημίχρονο όντας 10 πόντους μπροστά  στο σκορ (29-39).

Η Άλμπα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, πίεσε κι άλλο και με τον Έρικσον και τον Σίκμα μπήκε στην τελευταία περίοδο με 11 πόντους προβάδισμα. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς αναθάρρησαν μέσω την άμυνά τους, τα… τρικ του Ρενέσες δεν είχαν αποτέλεσμα και με ένα 25-13 κατέκτησαν τη νίκη που τους κρατάει γερά στην διεκδίκηση των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 48-59, 73-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ