Έτσι περνούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Έτσι περνούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Τα… σενάρια για το πώς θα μπορέσουν να προκριθούν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας οι δύο «αιώνιοι» με 6 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Η Ευρωλίγκα έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία της. Οι 5 πρώτες θέσεις είναι ξεκάθαρες, όμως πραγματικός χαμός επικρατεί από την 6η έως και την 14η θέση της  κατάταξης για τρεις θέσεις!

Και όμως οι μαθηματικά έχουν ελπίδες να μπουν στα πλέι οφ οι: Παναθηναϊκός, Χίμκι, Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις, Βαλένθια, Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο, Μπασκόνια και Ερυθρός Αστέρας!

Και αυτό γιατί ο 6ος της κατατάταξης είναι στο 14-14 και ο 14ος στο 11-17, την ώρα που όπως φαίνεται η οχτάδα θα κριθεί είτε στις 17 νίκες είτε στις 16 με ισοβαθμίες.

Τι θα συμβεί με τις ελληνικές ομάδες όμως και πως μπορούν να βρεθούν στα πλέι οφ;

Με την λογική ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο 14-14, οι Πράσινοι θέλουν τουλάχιστον 3 νίκες για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Κατά τους… ειδικούς οι 17 είναι ο αριθμός που σιγουρεύει τα πλέι οφ, με το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο να έχει ουσιαστικά δύο παιχνίδι με… βατούς αντιπάλους, καθώς παίζουν με την Άλμπα εκτός έδρας και με την Χίμκι εντός. Τα υπόλοιπα; Κομματάκι δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φενέρ στην Πόλη,η οποία καίγεται για νίκες καθώς είναι στην ίδια μοίρα με αυτόν. Λίγο αργότερα και στην 32η αγωνιστική παίζει εκτός με την Εφές του ημίθεου Λάρκιν, ενώ φιλοξενεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, που θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μπορέσει να βρεθεί στην 4άδα που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας. Η απορία είναι τι θα κάνει η Μπασκόνια. Γιατί εάν είναι ζωντανή ακόμα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας μέχρι το τέλος, θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να παίξει τα… ρέστα της στην τελευταία αγωνιστίκη.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

29η αγ.  Φενέρμπαχτσε εκτός (13/03)

30η αγ.  Άλμπα Βερολίνου εκτός (19/03)

31η αγ.  Χίμκι εντός (25/03)

32η αγ.  Αναντολού Εφές εκτός (27/03)

33η αγ.  Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός (03/04)

34η αγ.  Μπασκόνια εκτός (10/04)

Τι γίνεται τώρα με τον Ολυμπιακό; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπλέξει σε μία πενταπλή ισοβαθμία στο 12-16, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εννοείται πως έχει δυσκολότερο έργο από ότι ο Παναθηναϊκός, γιατί παρότι το πρόγραμμα είναι κάπως πιο βατό, χρειάζεται τουλάχιστον 5 νίκες!

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού Μεντιολάνουμ Φόρουμ, όπου και αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο των ίδιων στόχων (12-16 επίσης ρεκόρ), ενώ αργότερα έχει τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ και την Χίμκι στην Ρωσία. Πείτε λοιπόν ότι… καθαρίζει με τα θεωρητικά βατά παραπάνω παιχνίδι. Χρειάζεται στην συνέχεια την υπέρβαση σε τρία ματς φωτιά, αφού πρέπει να επικρατήσει σε δύο ματς με αντιπάλους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), η Φενέρμπαχτσε (εκτός) και η Μπαρτσελόνα (εντός). Και το… περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε περίπτωση που έχει πάρει μία εκ των Ρεάλ ή Φενέρ, τότε θα κληθεί να παίξει τελικό με τους Καταλανούς στο  ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας στις 09 Απριλίου!

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

29η αγ.  Αρμάνι Μιλάνο εκτός (12/03)

30η αγ.  Ρεάλ Μαδρίτης εντός (20/03)

31η αγ.  Ερυθρός Αστέρας εντός (24/03)

32η αγ.  Χίμκι εκτός (27/03)

33η αγ.  Φενέρμπαχτσε εκτός (02/04)

34η αγ.  Μπαρτσελόνα εντός (09/04)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ