Ευρωλίγκα : Να ξεκινήσουν το 2018 με νίκη θέλουν οι «αιώνιοι»

Ευρωλίγκα : Να ξεκινήσουν το 2018 με νίκη θέλουν οι «αιώνιοι»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός υποδέχονται Αναντόλου Εφές και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα, στην έναρξη του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκα, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Να κάνουν ποδαρικό με το δεξί το 2018 στην Ευρωλίγκα θέλουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τις Αναντόλου Εφές (4/1, 21.15) και Αρμάνι Μιλάνο (5/1, 21.00).

Οι δύο ελληνικές ομάδες ολοκλήρωσαν με ήττα τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, αλλά και 2017, οπότε θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες κόντρα σε δύο από τους ουραγούς της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Βαλένθια του Έρικ Γκριν, ενώ ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών ηττήθηκε στο Κάουνας από την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης, τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, καθώς, επέστρεψε ο Νικ Καλάθη στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, και ο Νίκος Παππάς συμμετείχε στην προπόνηση της δεύτερης ημέρας του χρόνου. Οι πράσινοι βρίσκονται στην τρίτη θέση του μαραθώνιου της Ευρωλίγκα με 10 νίκες και 5 ήττες, ισόβαθμοι με τη Ζαλγκίρις.

Από την άλλη η Εφές με μόλις 4 νίκες σε 15 παιχνίδια καλείται να κάνει την υπέρβαση στο δεύτερο γύρο, προκειμένου να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, μετά από ένα σπουδαίο ματς με 82-81, όπου ο Νικ Καλάθης είχε κάνει όργια με 29 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, καθώς στο αυριανό ματς με την Μιλάνο θα έχει στη διάθεση του τόσο τους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν λογικά χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς, που υπέστη ελαφριά θλάση στο ματς με τον Πανιώνιο, αν και υπάρχει ένα παράθυρο να είναι παρόν αν βγουν καθαρές οι εξετάσει στις οποίες θα υποβληθεί αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός αποστολής θα είναι οι Κιμ Τιλί και Δημήτρης Αγραβάνης που αντιμετωπίζουν μακροχρόνιους τραυματισμούς, ενώ και ο νεαρός Νίκος Αρσενόπουλος θα απουσιάσει, καθώς τραυματίστηκε στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού. Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-4 και μόλις μια νίκη πίσω από την ΤΣΣΚΑ, ενώ η Αρμάνι έχει μόλις 4 νίκες σε 15 αναμετρήσεις. Στον πρώτο γύρο στην Ιταλία η Ελληνική ομάδα είχε πάρει τη νίκη με 86-85, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στη Euroleague:

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:15
Μάλαγα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  21:00
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Κίμκι (Ρωσία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η
ΤΣΣΚΑ Μόσχας           12-3
Ολυμπιακός                11-4
Ζαλγκίρις Κάουνας      10-5
Παναθηναϊκός            10-5
Ρεάλ Μαδρίτης            9-6
Φενέρμπαχτσε            9-6
Κίμκι                         8-7
Μακάμπι Τελ Αβιβ       8-7
Μπασκόνια                 7-8
Μάλαγα                     7-8
Μπάμπεργκ                6-9
Ερυθρός Αστέρας       6-9
Μπαρτσελόνα            5-10
Αρμάνι Μιλάνο          4-11
Βαλένθια                  4-11
Αναντολού Εφές        4-11

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ