Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην Ευρωλίγκα

Όλα ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην Ευρωλίγκα

Όποιος πει ότι γνωρίζει τι θα συμβεί στη φετινή Ευρωλίγκα, ας μας πει και τους αριθμούς του λαχείου. Ενδέχεται να πάμε και σε… φάιναλ8.

«Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πώς θα συνεχιστεί η Ευρωλίγκα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές σκέψεις, εξετάζουμε και δουλεύουμε για πολλά διαφορετικά σενάρια. Θα ήταν αφελές, ή μη ρεαλιστικό, να πούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το σενάριο ότι το Final Four θα γίνει στην Κολωνία, όπως έχει προγραμματιστεί. Όσο περνάει ο καιρός, θα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια. Στο τέλος του μήνα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στις διοργανώσεις μας».

Ο Έντουαρντ Σκοτ, Επιχειρησιακός Διευθυντής της Ευρωλίγκας μίλησε στο καταλανικό ραδιόφωνο Rac κι είπε αυτό που λίγο πολύ γνωρίζουμε. Ότι όλα είναι ανοιχτά, ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί.

«Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί η δράση στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί το «σύντομα» από κανέναν. Είμαστε απλώς άνθρωποι του αθλητισμού, οπότε στρεφόμαστε και περιμένουμε τι θα πουν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Ουδείς γνωρίζει πότε θα αλλάξει η κατάσταση, για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα που έχουμε πάρει. Είμαστε σε μια περίοδο που ο ιός εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη. Δεν πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, αν μάθουμε ότι κι άλλοι παίκτες είναι θετικοί στον κορωνοϊό».

Αυτό που δεν είπε είναι πως στην Ευρωλίγκα επεξεργάζονται και το σενάριο της αλλαγής τρόπου ανάδειξης του πρωταθλητή. Ήτοι, να γίνουν οι αγωνιστικές που απομένουν ως το τέλος της κανονικής διάρκειας και μετά, αντί για πλέι οφ, ώστε να αναδειχθούν οι τέσσερις της τελικής φάσης, να πάμε σε final8, στα πρότυπα του ισπανικού μοντέλου.

Δεδομένου ότι η Ευρωλίγκα είναι μια… ιδιωτική πρωτοβουλία, αρκεί να συμφωνήσουν οι μετέχοντες, γεγονός που την κάνει ενίοτε πιο ευέλικτη από Ομοσπονδίες, που λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

Ο κ. Σκοτ θέλησε να καθησυχάσει και την μπασκετική κοινωνία, σημειώνοντας πως «μόλις η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι παίκτης της βρέθηκε θετικός, ήρθαμε σε επικοινωνία με τις ομάδες που την αντιμετώπισαν τις τελευταίες δύο βδομάδες. Όλοι ακολουθούν το πρωτόκολλο: παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι, διαιτητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ