Προς οριστική διακοπή η Ευρωλίγκα

Προς οριστική διακοπή η Ευρωλίγκα

Ο κορωνοϊός έχει βάλει στοπ στην Ευρωλίγκα έως τις 11 Απριλίου, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν πως είναι υπαρκτό ακόμα και το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της διοργάνωσης.

Καμία ένδειξη πως τα παιχνίδια μπορούν να αρχίσουν σύντομα δεν υπάρχει για την Ευρωλίγκα. Η διοργανώτρια αρχή έχει βάλει ένα πρώτο deadline στις 11 Απριλίου προκειμένου να επανεκκινήσει η διοργάνωση. ωστόσο κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να αναφέρει ότι αυτό πρόκειται να γίνει.

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα χιλιάδες κρούσματα ανά την Ευρώπη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στους διοργανωτές, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την παρουσία του για άλλες έξι με οχτώ εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε κοντά στα μέσα Μαΐου.

Με δεδομένο πως οι παίκτες θα προέρχονται από πολύ μεγάλη απραξία, μιας και δεν κάνουν ούτε προπονήσεις καθώς τα γήπεδα είναι κλειστά, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να επιστρέψουν έτοιμοι. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές για το κλείσιμο της regular season και ακόμα και αν αυτές γίνουν με διαδικασίες… fast track (δηλαδή τρεις διαβολοβδομάδες), χρειάζονται ακόμα τουλάχιστον 15 μέρες για τα playoffs και στη συνέχεια υπάρχει το final four.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πράσινη» σήμερα, μοιάζει αδύνατο να βρεθεί ο χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμα και αν κάποιες εγχώριες λίγκες, όπως η Λιθουανία, διευκολύνουν την κατάσταση με το να σταματήσουν τα πρωταθλήματά τους.

Πέραν όλων των άλλων, στην Ευρωλίγκα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τα χορηγικά προγράμματα, αλλά και τα συμβόλαια με την τηλεόραση και τους παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ