Παναθηναϊκός – Εφές Ανατολού 90-79

Παναθηναϊκός – Εφές Ανατολού 90-79

Ο Παναθηναϊκός είχε τρομερά ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6.75 (14/26) και πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στην Εφές με σκορ 90-79. Μαέστρος για ένα ακόμα ματς ο Καλάθης (17π., 9 ασίστ), εξαιρετικός και ο Παππάς (16π.).

Με το εκπληκτικό 14/26 τρίποντα (53,9%) ο Παναθηναϊκός κατατρόπωσε την Εφές στο Νίκος Γκάλης (90-79) και έκανε ένα ακόμη πολύτιμο βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην προνομιούχο πρώτη 4άδα της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους, είχαν την καθοδήγηση του Καλάθη, ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, ήταν συγκεντρωμένοι και έφτασαν στην όγδοη εντός έδρας νίκη τους, παραμένοντας αήττητοι στο ΟΑΚΑ. Οι Τούρκοι δεν είχαν ομοιογένεια, αναλώθηκαν σε ατομικές ενέργειες, ενώ αγωνίστηκαν χωρίς τον ΜακΚόλουμ που ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα του κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και μοιραία υποτάχθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να οργανώνει μαεστρικά, τον Γκιστ να δεσπόζει στις ρακέτες και τον Σίνγκλετον να δίνει λύσεις στην επίθεση έκανε σερί 10-0 και από 11-9 στο 6’ προηγήθηκε με 21-9 στο 9’, ενώ έφτασε τη διαφορά και στους 14 πόντους (39-25 στο 17’).

Η Εφές είχε κάποια καλά διαστήματα κυρίως όταν ο Καλάθης ήταν εκτός παρκέ και με ατομικές ενέργειες των Ανταμς και Σιμόν μείωνε, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο ρυθμό παρά το γεγονός ότι είχε χάσει τα ριμπάουντ κι αυτό διότι η Εφές δεν μπορούσε να «χτυπήσει» στον αιφνιδιασμό. Έτσι οι πράσινοι παρά τα κενά διαστήματα, είχαν καταφέρει να κρατάνε στα χέρια του παιχνίδι και στο τέλος του δευτέρου δεκάλεπτου να προηγούνται με 47-33.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο εύστοχος από την περιφέρεια στο τρίτο δεκάλεπτο, «διάβασε» καλύτερα την άμυνα της Εφές και κατάφερε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, βγάζοντας ελεύθερα σουτ. Ο Αταμάν άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη για ναν μπορέσει να σταματήσει το πικ εντ ρολ των αντιπάλων του αλλά είδε τον Παππά, τον Σίνγκλετον και τον Λοτζέσκι να τιμωρούν την επιλογή του και τη διαφορά να φτάνει τους 19 πόντους (70-51 στο 29’).

Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς την Εφές να μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ειδικά με τον τρόπο που έπαιζε στην άμυνα και ο Παναθηναϊκός που αγωνίστηκε χωρίς τον Καλάθη σχεδόν σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση έφτασε στην όγδοη νίκη του στο ΟΑΚΑ με το τελικό 90-79.

Από τους πράσινους οι Καλάθης (17π, 9 ασίστ), Γκιστ (10π, 5 ριμπ), Παππάς (16π, 4/5 τριπ.) και Λοτζέσκι (8π) ήταν οι κορυφαίοι. Αποντος ήταν ο Ρίβερς. Από τους Τούρκους που έπαιξαν χωρίς τον ΜακΚόλουμ, οι Ανταμς (20π, 5 ριμπ) και Μότουμ (14π) προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-33, 70-56, 90-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ