Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-72

Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-72

Μια εξαιρετική Μπαρτσελόνα πήρε επιβλητική νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με 85-72 και κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το τρένο της πρόκρισης στα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

Από εκεί που παράπαιε βαδίζει από νίκη σε νίκη. Ο λόγος για την σεληνιασμένη τον τελευταίο καιρό Μπαρτσελόνα, η οποία κατατρόπωσε την ΤΣΣΚΑ, στη Βαρκελώνη (85-72) για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 12-4 η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, στο 6-10 αυτή του Σίτο Αλόνσο που κάνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει την είσοδό της στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας που χαρίζει πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το μεγάλο όπλο για τους μπλαουγκράνα ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν στα ατού των Ρώσων. Με εξαίρεση τον Ντε Κολό που σημείωσε πόντους, οι υπόλοιποι παίκτες του Ιτούδη δεινοπάθησαν έχοντας κακά ποσοστά.

Την ίδια ώρα η Μπάρτσα (δεν αγωνίστηκε ο Σεραφέν) έβρισκε επιθετικές λύσεις από όλους τους παίκτες της που απόψε πάτησαν στο παρκέ. Ακόμη και από τον παροπλισμένο Ναβάρο, που θύμισε κάτι από τα παλιά, έχοντας 10 πόντους σε 15:28 λεπτά συμμετοχής. Κορυφαίοι και οι Ερτέλ, Οριόλα και Κόπονεν, με τους παίκτες του Αλόνσο να μοιράζουν 24 ασίστ!

Οσον αφορά τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, στα 18 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε, είχε 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 44-28 (στο 18’) και παρά την αντίδραση της ΤΣΣΚΑ στο τρίτο δεκάλεπτο (53-50 στο 25’), οι Καταλάνοί δεν πτοήθηκαν. Επιστρατεύοντας και πάλι την πολύ καλή τους άμυνα και βρίσκοντας πόντους από τους Χάνγκα, Κλαβέρ και Κόπονεν, προηγήθηκαν με 80-62, 2,5 λεπτά πριν το τέλος «κλειδώνοντας» οριστικά μια επιβλητική νίκη επί του φαβορί της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 47-42, 66-55, 85-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ