Πιτίνο: «Η Ευρωλίγκα με βοήθησε να αναπτύξω έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης»

Πιτίνο: «Η Ευρωλίγκα με βοήθησε να αναπτύξω έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης»

Ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε σε Μέσο των ΗΠΑ και αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό αλλά και την απόφαση να επιστρέψει στο NCAA.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον επόμενο προπονητή του, καθώς ο Ρικ Πιτίνο τον αποχαιρέτησε και ανέλαβε τις τύχες του κολεγίου του Αϊόνα. Οι Πράσινοι κοιτούν λοιπόν τον αντικαταστάτη του, με τον Αμερικανό τεχνικό πάντως να μην ξεχνα την διαδρομή του στην Ευρωλίγκα και την χώρα μας.

Ο Πιτίνο με δηλώσεις του στην New York Post αναφέρθηκε στην απόφαση του να επιστρέψει στο NCAA, αλλά και για το διπλό πέρασμα του από το Τριφύλλι τονίζοντας αρχικά: «Θα έλεγα πως δεν διαφέρει από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τους Νιου Γιορκ Νικς, που ήμουν 30άρης ακόμη τότε. Θα έλεγα πως είμαι ακόμη πιο ορεξάτος πλέον γιατί έμαθα δύο σημαντικές πτυχές του μπάσκετ, τι να μην λέω και τι να μην κάνω. Η εμπειρία είναι αυτή που σου τα μαθαίνει αυτά. Η Euroleague με βοήθησε πολύ να αναπτύξω έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με την επίθεση. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία μάθησης για μένα. Νομίζω ότι το καλύτερο κομμάτι του αθλήματος εκεί, έχει να κάνει με το πώς παίζεται η επίθεση. Αμυντικά, το επίπεδό τους δεν είναι κοντά σε αυτό που παίζουμε εμείς», ήταν το αρχικό σχόλιο του Πιτίνο, ενώ στην συνέχεια εξήγησε τον διαφορετικό τρόπο σκέψης που ανέπτυξε με την παρουσία του στην Ευρώπη.

«Στην πάσα και τα κοψίματα. Έχουν 24» ως χρόνο επίθεσης, αλλά θα μοιράσουν την μπάλα κάποιες φορές έξι ή εφτά φορές, μέσα σε διάστημα πολύ λίγων δευτερολέπτων, έξι ή επτά, για να δημιουργήσουν κίνηση και καλά σουτ. Μπορεί να τελειώσει η κίνηση με ένα πικ εν ρολ, όπως κάνουμε κι εμείς, αλλά θα δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο όλη την κίνηση γιατί οι αμυντικοί κανόνες τους είναι σαν του NCAA, μπορούν να μείνουν μέσα στη ρακέτα παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα».

Όσον αφορά το στυλ επίθεσης που θα περάσει στο Αϊόνα, ο Πιτίνο τόνισε: «Θα παίξουμε επίθεση σαν της EuroLeague, με άμυνα που θα είναι πιεστική σε όλο το γήπεδο».

Τέλος, ο 67χρονος προπονητής μίλησε για το τι τον οδηγεί στην καριέρα του.

«Για να ξεκινήσω, πήγα στην Ελλάδα, αυτό δείχνει πόσο αγαπώ την προπονητική. Δεν ήξερα κανέναν εκεί, δεν ήξερα τίποτα για την EuroLeague. Απλά έβαλα τα πράγματά μου σε μια βαλίτσα τα Χριστούγεννα και πέταξα. Νομίζω ότι αυτό φωνάζει πόσο αγαπώ το παιχνίδι. Όπως είπα στον πρόεδρο του Αϊόνα, πήρα όλη την ευθύνη για ό,τι έγινε γιατί ήμουν ο ηγέτης (αναφέρεται στην υπόθεση του Λούιβιλ). Αυτό είναι κάτι που έμαθα από αυτή την αντιξοότητα. Δεν έχω ένα πούπουλο στον ώμο μου, του είπα ότι έχω έναν βράχο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ