Μπάικς-Μπόλτγουιν: Δύο δύσκολες ερυθρόλευκες αποφάσεις…

Μπάικς-Μπόλτγουιν: Δύο δύσκολες ερυθρόλευκες αποφάσεις…

Οι Αμερικανοί γκαρντ είναι ξεχωριστοί παίκτες, ο ένας ήρθε πρόσφατα στον Ολυμπιακό και είναι νωρίς να κριθεί, ο δεύτερος ενθουσιάζει σωματικά όχι όμως με την απόδοσή του.

Ο κορωνοϊός έχει σταματήσει τα πάντα. Λογικό σε μεγάλο βαθμό. Ποιος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό τώρα την ώρα που ο θανατηφόρος ιός είναι το επίκεντρο των πάντων.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί και στις ομάδες. Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί, ανά πάσα ώρα και στιγμή, έχουν τον προγραμματισμό τους. Κοιτούν πως θα λειτουργούν εύρυθμα και το πώς θα γίνονται ακόμα πιο δυνατή.

Ότι και να συμβεί την φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, το καλοκαίρι θα κληθεί να πάρει δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις.

Τι θα γίνει με τους Ντουάιτ Μπάικς και Ουέιντ Μπόλντγουιν, περιπτώσεις βέβαια που έχουν άμεση σχέση και με την περίπτωση Κώστα Σλούκα, καθώς όπως έχει γράψει το «10» αποτελεί διακαή πόθο των Ερυθρόλευκων για το καλοκαίρι, την ώρα που και ο ίδιος ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε ότι θα έδινε τα… ρέστα του για να δει και πάλι τον διεθνή γκαρντ στα ερυθρόλευκα υπό τις οδηγίες του.

ΕΝΑ… ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Από το πρώτο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον ήθελε διακαώς στο Λιμάνι. Ο Ντουάιτ Μπάικς ήρθε στα μέσα της χρονιάς στους Ερυθρόλευκους εν μέσω… BAN. Στα πρώτα του παιχνίδια η απόδοσή του ήταν μέτρια. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός γκαρντ δεν ήταν καλός και πολλοί έσπευσαν να τον θεωρήσουν ως μία κακή λύση για τους Πειραιώτες. Ελάχιστοι γνώριζαν πάντως ότι το προηγούμενο διάστημα ο Μπάικς είχε ταλαιπωρηθεί από στομαχικές διαταραχές και στο ματς στο ΣΕΦ δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμος για να αγωνιστεί. Βασικά ήταν ανέτοιμος.

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένα πλέι μέικερ που σκοράρει καλά. Σε καλή ηλικία (οδεύει προς τα 32) και παίκτης ομάδας. Πιέζει καλά στην μπάλα, μπορεί να δημιουργήσει (το είδαμε στο ματς στην Εφές) για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό του.

Το ζητούμενο είναι πως θα χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του την επόμενη σεζόν. Ήρθε με 1,5 χρόνια συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και τους Ερυθρόλευκους να έχουν το δικαίωμα της ανανέωσης της συμβασης το καλοκαίρι. Μέχρι τότε βέβαια είναι ξεκάθαρα στο χέρι του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε συνάρτηση και με τον Μπόλντγουιν αλλά και των όποιων υπερβάσεων στον άσο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων δεν κρύφθηκε για την περίπτωσή του. Κάθε άλλο.

Είπε στην τελευταία συνέντευξή του πως: «Ο Μπόλντγουϊν είναι τρομερά αθλητικός παίκτης. Έχει απίστευτα προσόντα. Δεν είχε παίξει ποτέ όμως μπάσκετ εκτός Αμερικής. Δεν είχα και παίκτες εκείνη την στιγμή. Υπάρχουν παιχνίδια που κάνει εξωπραγματικά πράγματα αλλά δεν είναι σταθερός. Θεωρώ πως σε άσσους δεν μπορείς να ρισκάρεις. Αν δεν έχεις επικοινωνία με τον πλέι μέικερ, χάνεις το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος έχει μεγάλη βελτίωση. Είναι όμως ένα παιδί δύσκολο στη διαχείριση του. Δεν ξέρω αν θα τον έχουμε στον Ολυμπιακό του χρόνου, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα».

Σημαντική η παρατήρηση λοιπόν του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και η απορία είναι σαφέστατη. Αξίζει αυτό το ρίσκο; Μπορεί να ποντάρει επάνω του ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί χρονιά.

Και αυτός έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του σχετικά με την οψιόν της ανανέωσής του. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν kick out πληρώνοντας ένα μικρό ποσοστό του συμβολαίου του και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Είναι στιγμές που η ταχυδύναμή του και ο τρόπος που αγωνίστηκε στα ματς της Ευρωλίγκας είναι αγαθά που δεν τα βρίσκεις στην Ευρώπη. Δυσεύρετα. Όμως τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και οι… ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του ίσως είναι και οι αιτίες για το «διαζύγιο» το καλοκαίρι μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την μεριά μας, σας δίνουμε το δικαίωμα να αποφασίσετε με ένα απλό poll.

Αν εσείς είχατε την επιλογή τι θα επιλέγατε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ