Στον Ολυμπιακό σχεδιάζουν την επόμενη μέρα χωρίς «Μίλου»

Στον Ολυμπιακό σχεδιάζουν την επόμενη μέρα χωρίς «Μίλου»

Πέντε χρόνια μετά, η ασφάλεια που πρόσφερε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ… λήγει. Οι «ερυθρόλευκοι» σχεδιάζουν, ψάχνοντας νέα… κολόνα.

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του, ίσως κανείς δεν πίστευε πως ο άγουρος (το 2015) Νίκολα Μιλουτίνοφ θα εξελίσσονταν σε σημείο αναφοράς, σ’ έναν ξένο παίκτη που θα αγαπιόταν τόσο πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού και θα πρόσφερε τόσα πολλά. Ίσως κανείς δεν έβλεπε στο πρόσωπο του έναν παίκτη που θα μετατρέπονταν σ’ έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Μόνο που ακόμα και για τις πιο ωραίες σχέσεις έρχεται το τέλος και στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να σχεδιάζουν συμπεριλαμβάνοντας τον Σέρβο στα πλάνα τους.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο «Μίλου» θα φορά του χρόνου κόκκινη φανέλα, αλλά όχι αυτή της ομάδας του Πειραιά. Η ΤΣΣΚΑ έχει βάλει στη θήκη τον χρυσό στυλό, με τον οποίο θα υπογράψει ο Μιλουτίνοφ ένα… χρυσό συμβόλαιο και θα τοποθετηθεί στην αλυσίδα των «ερυθρόλευκων» σέντερ, που ήρθαν στο λιμάνι σχεδόν άσημοι και κατέκτησαν την Ευρώπη (Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ και τώρα Μιλουτίνοφ).

Ο Σέρβος πέτυχε 66 πόντους και μάζεψε 49 ριμπάουντ στην πρώτη του σεζόν (2015-’16) στον Ολυμπιακό. Την επόμενη εκτοξεύτηκε στους 160 πόντους και στα 117 ριμπάουντ. Το 2017-’18 τέλειωσε τη σεζόν (μιλώντας πάντα για την Ευρωλίγκα) με 254 πόντους και 166 ριμπάουντ, ενώ πέρυσι είχε 327 πόντους και 221 ριμπάουντ. Φέτος, δίχως να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν έχει 246 πόντους και 197 ριμπάουντ.

Μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος κάθε χρόνο βελτιώνει τη στατιστική του εικόνα κι αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι. Μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος φέτος πρόσφερε (στην όχι καλύτερη σεζόν του) 10.3 πόντους και 6.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Κι αν το αγωνιστικό είναι η μία όψη του νομίσματος, μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος «έδεσε» με τον κόσμο, αγαπήθηκε κι αγάπησε, ακόμα κι αν όλα αυτά είναι κάπως παρωχημένα στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού.

Το τι χάνει ο Ολυμπιακός είναι πρόδηλο κι ίσως δεν χρειάζονται αριθμητικές αναλύσεις για να το αντιληφθεί κανείς. Εύκολα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος «άντε να βρεις Μιλουτίνοφ», αλλά μήπως τα ίδια δεν θα είχε πει και όταν έφυγε ο Χάινς, ο Χάντερ, ο Ντόρσεϊ, ο Ντάνστον… Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έναν σχεδόν εξωπραγματικό τρόπο να βρίσκουν σέντερ, που όχι μόνο κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι value for money.

Αν υπάρχει μια… αντιστροφή κίνησης, είναι πως εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει έναν αξιόπιστο παρτενέρ, έναν παίκτη που να μπορεί να γεμίσει τα κενά, όταν ο Μιλουτίνοφ βρίσκονταν για ανάσες στον πάγκο. Τώρα που βρέθηκε ο συμπρωταγωνιστής (Οκτάβιους Έλις), οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να βρουν τον πρωταγωνιστή. Κι αυτό θα συμβεί σε μια περίεργη επικείμενη μεταγραφική περίοδο, που κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα, αν θα πέσουν (αυτό λέει η λογική) οι τιμές, αν και ποιοι θα έρθουν από τις ΗΠΑ στη «γηραιά» ήπειρο, αν η Ιταλία κι η Ισπανία θα είναι πρώτες επιλογές, τι θα γίνει στη μετά κορωνοϊό εποχή.

Όπως και να ‘χει, η απόκτηση βασικού σέντερ θα είναι η προτεραιότητα του Ολυμπιακού, όταν ξαναπιάσουν δουλειά τα τμήματα σκάουτινγκ, οι προπονητές, όταν αρχίσει να κινείται πάλι το πράγμα. Μέχρι τότε, απλά… #Μένουμε_Σπίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ