Ντατόμε: «Θα επιστρέψουμε στα παρκέ όταν αυτό θα είναι ασφαλές»

Ντατόμε: «Θα επιστρέψουμε στα παρκέ όταν αυτό θα είναι ασφαλές»

Ο Ιταλός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε και πρόεδρος Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας τόνισε ότι προέχει η ασφάλεια των αθλητών πρώτα.

Η Ιταλία ήταν ο λόγος για να θορυβηθούν άπαντες στην Ευρώπη και να κινηθούν άμεσα σχετικά με τον κορωνοϊό. Η αγωνία είναι τεράστια στην γειτονική χώρα, με τον Τζίτζι Ντατόμε να στέκεται σε αυτήν σε δηλώσεις του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της Ευρωλίγκας και μέλος της Φενέρμπαχτσε, μίλησε στο Sportmediaset της Ιταλίας και αναφέρθηκε για την ομάδα του, την διοργάνωση αλλά και την εθνική της χώρας του.

Συγκεκριμένα είπε: «Η κατάσταση εδώ δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο προς το παρόν και ελπίζω ότι θα παραμείνει έτσι. Στην αρχή η Ιταλία έμοιαζε με χώρα ανήμπορη να διαχειριστεί την κατάσταση, τώρα όλη η Ευρώπη βλέπει τι συνέβη σε εμάς. Η EuroLeague παίρνει τον χρόνο της για να καταλάβει αν αυτές οι συνθήκες θα συνεχιστούν. Είναι προφανές ότι όλοι θα θέλαμε να συνεχίσουμε, όμως όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη προστασία για την υγεία όλων. Όσα συμβαίνουν είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ, θα επιστρέψουμε στα παρκέ όταν αυτό θα είναι ασφαλές. Όσο για το προολυμπιακό; Θα περιμένουμε και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Τόκιο.

Υπάρχουν τόσα «αν», θα πρέπει όμως να περιμένουμε, να μάθουμε τι θα συμβεί, ωστόσο όλοι θέλουμε αυτή την πρόκριση μετά από την απογοήτευση του 2016».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ