Ολυμπιακός: Ψηλοί έτοιμοι να μπουν στα… παπούτσια του Μιλουτίνοφ (pics, poll)

Ολυμπιακός: Ψηλοί έτοιμοι να μπουν στα… παπούτσια του Μιλουτίνοφ (pics, poll)

Το «10» σας παρουσιάζει τους παίκτες από την Ευρωλίγκα, οι οποίοι το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι και μπορούν να απασχολήσουν τους Ερυθρόλευκους εάν ο Σέρβος σέντερ φύγει από το Λιμάνι.

 Η Ευρωλίγκα έχει σταματήσει λόγω του κορωνοϊού και οι ομάδες είναι αναγκασμένες να βλέπουν τον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Στον Ολυμπιακό τα πάντα είναι στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτός αποφασίζει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν.

Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο αλλά: Τι θα γίνει με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι;

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να τον κρατήσει στον Πειραιά, οφείλει να ψάξει τον αντικαταστάτη του. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, την ώρα που ερίζουν για την απόκτησή του ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα.

Εάν όμως φύγει από το Λιμάνι και την αγαπημένη του Ελλάδα, οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν στην αγορά για την επόμενή τους μέρα στο «5» χωρίς τον αγαπημένο σε όλους Νίκο.

Το «10» σας παρουσιάζει 9 περιπτώσεις σέντερ από την Ευρωλίγκα, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, ενώ στην συνέχεια σας βάζει στο δίλημμα να αποφασίσετε ποιον από αυτούς θα επιλέγατε. Εκτός αν θέλετε κάποιον άλλον…

Γκουστάβο Αγιόν (35 χρ., 2,08μ, Ζενίτ):  Ο Μεξικανός σέντερ ξάφνιασε άπαντες το καλοκαίρι που μας πέρασε καθώς συμφώνησε με την πρωτάρα Ζενίτ. Ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωσή του, χωρίς βέβαια να επέλθει συμφωνία. Η Ρώσικη ομάδα δεν παρουσιάστηκε όπως θα την περιμέναμε στην φετινή Ευρωλίγκα, όμως ο Αγιόν, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ήταν εκ των κορυφαίων του Ζουάν Πλάθα και για λίγο του Τσάβι Πασκουάλ. Έχει αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια και πετυχαίνει 12,5 πόντους κατά μέσο όρο. Παράλληλα είχε 5,3 ριμπάουντ και κάτι παραπάνω από 2 ασίστ.

Ματίας Λεσόρτ (25 χρ., 2,06μ, Μπάγερν Μονάχου): Από τα ονόματα που ακούστηκαν και ακούγονται για τον Ολυμπιακό. Φέτος είδε τον Γκρεγκ Μονρό να εκμηδενίζει τον χρόνο του. Ο Γάλλος σέντερ έπαιξε λίγο, σε κάποια σχήματα μαζί με τον Αμεριοκανό σταρ της Μπάγερν. Ηθελε να επιστρέψει στην Ισπανία και την Μάλαγα για να παίζει, χωρίς επιτυχία όμως. Φέτος είχε λοιπόν 3,8 πόντους με το κακό πάντως 27/45 από τις βολές. Το θετικό είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη που ταιριάζει στη νοοτροπία του Γιώργου Μπαρτζώκα (αθλητικός, λάτρης του παιχνιδιού πάνω από την στεφάνη).

Τόνι Γιεκίρι (26χρ., 2,12μ, Βιλερμπάν): Η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς στην Ευρωλίγκα σχετικά με την θέση του σέντερ. Εάν ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν αποφάσιζε να προχωρήσει στην απόκτηση του Ρούμπιτ, τότε ο Ολυμπιακός θα είχε στις τάξεις του έναν ψηλό που θα κάλυπτε τέλεια τον Μιλουτίνοφ. Ο Αφρικανός φέτος έχει 8,7 πόντους κατά μέσο όρο στην Βιλερμπάν σε 27 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Κατεβάζει 7,5 ριμπάουντ ανά ματς και έχει 1,1 τάπ ανά παιχνίδια. Παίκτης που λατρεύει να παίζει πάνω από την στεφάνη και σίγουρα θα βρει ένα δυνατό συμβόλαιο το καλοκαίρι. Αξίζει να τον ξαναδεί η ομάδα του Πειραιά.

Τζέιλεν Ρέινολντς (28χρ., 2,07μ, Μακάμπι Τελ Αβίβ): Οι τραυματισμοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ανάγκασαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον προσεδαφίσει στο Ισραήλ. Είναι ένας ακόμα αθλητικός ψηλός, που έδειξε πάρα πολλά θετικά στοιχεία στην Ζενίτ πριν πάει στο Ισραήλ. Φοβερά αθλητικός παίκτης, θυμίζει αρκετά Οθέλο Χάντερ και ίσως γι αυτό να μην κόλλησε και τόσο στην Μακάμπι. Είχε 5,6 πόντους κατά μέσο όρο σε 12 ματς με τον Σφαιρόπουλο για προπονητή αλλά και 5,3 ριμπάουντ ανά ματς. Και αυτός είναι μία περίπτωση αθλητή που «κουμπώνει» στο σύγχρονο μπάσκετ.

Γκρεγκ Μονρό (30χρ., 2,11μ, Μπάγερν Μονάχου): Εάν έβγαινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και έλεγε στους ανθρώπους της ομάδας πως ψάχνει έναν παίκτη που στο ποστ έχει 200 κινήσεις να σκοράρει, αλλά αμυντικά απλά… συμμετέχει στην ομάδα του, τότε αυτός θα ήταν ο κατάλληλος. Ο ΝΒΑερ ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις στο Μόναχο και την Μπάργερν. Έφερε την αίγλη του από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και μοιραία έστρεψε τα φώτα της Ευρωλίγκας στην Γερμανία αφού αποτελεί έναν σταρ εμβέλειας από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους Βαυαρους και φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 28 παιχνίδια στα οποία είχε 12.9 πόντους κατά μέσο όρο και 6,8 ριμπάουντ. Αμυντικά όμως; Τα αργά του πόδια δεν βοηθούν και μόνο με αθλητικό τεσσάρι βοηθάς να καλυφθούν οι αδυναμίες του.

Κάλεμπ Ταρζέφσκι (27χρ., 2,13μ, Αρμάνι Μιλάνο): Σε περίπτωση που ρωτούσε ο Ολυμπιακός τον υπογράφοντα, τότε αυτή θα ήταν απευθείας η επιλογή του. Ο 27χρονος σέντερ είναι αυτό που αναζητά η ομάδα του Πειραιά. Καλά πόδια, αθλητικός παρά τα 213 εκατοστά του κορμιού του, ικανός στο πόστ και πάνω από την στεφάνη. Ο τραυματισμός του Γκουντάιτις τον έφερε βασικό σέντερ στα πλάνα του Μεσίνα. Κολύμπησε στα βαθιά και μέχρι στιγμής έχει 8,1 πόντους κατά μέσο όρο σε 28 παιχνίδια και 5,8 ριμπάουντ. Ένας παίκτης που φέρνει στον Μιλουτίνοφ (απέχει σε θέμα ταλέντου) και μπορεί να καλύψει το κενό του, δεδομένων και των κινήσεων που θα γίνουν από τον Έλλη να τεχνικό.

Ντέβιν Μπούκερ (29χρ., 2,05μ, Χίμκι): Μακριά από τα.. στάνταρ του Μιλου ο συγκεκριμένος. Ακούστηκε πολύ το καλοκαίρι, αρέσει στον Μπαρτζώκα και τον κοίταξε και μέσα στην σεζόν ο Ολυμπιακός. Είναι αθλητικός και παίζει πάνω από την στεφάνη. Φέτος έβαλε στο παιχνίδι του και τρίποντο και αυτό τον κάνει υπερπολύτιμο για κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας. Και στα 28 ματς που αγωνίστηκε στην διοργάνωση ήταν βασικός και παρά τους 11,6 πόντους του μέσο όρο είχε και 17/37 τρίποντα! Κατέβασε 4,8 ριμπάουντ ανά ματς και ήταν από τους πρωταγωνιστές της Χίμκι. Κοστίζει λίγο, όμως ομάδα που θέλει να «χτίσει» στο «5» αξίζει να επενδύσει επάνω του.

Αρτούρας Γκουντάιτις (27χρ., 2,08μ, Αρμάνι Μιλάνο): Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Η ρήξη χιαστού πάντα είναι σοβαρή για έναν αθλητή, ειδικά στην περίπτωση που αυτός διαθέτει την σωματοδομή του Μίλου. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για το ταλέντο του. Μιλαμε για ένα επιθετικό θωρηκτό που αν πάρει καλά την μπάλα και στην κατάλληλη θέση, μπορεί να σκοράρει όπως θέλει. Εάν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να δώσει λεφτά στον αντιΜιλουτίνοφ, ίσως είναι η ιδανικότερη λύση. Πρόλαβε να παίξει 19 ματς με 7,3 πόντους κατά μέσο όρο και 4,4 ριμπάουντ. Είναι στα υπόψιν των ανθρώπων του ΝΒΑ, αλλά μετά από αυτόν τον τραυματισμό θεωρητικά το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι οι ΗΠΑ.

Λάντρι Νόκο (26χρ., 2,08μ, Άλμπα Βερολίνου): Αθλητής που θα ταίριαζε γάντι στις επιλογές Μπαρτζώκα. Αυτές που λες που τον… βρήκε δαύτον πάλι; Ο Καμερουνέζος σέντερ είναι το σημείο αναφοράς στο «5» για την ομάδα του Βερολίνου. Ένας πικ εν ρολ ψηλός, που πάιζει αποκλειστικά πάνω από την στεφάνη, κατεβάζει ριμπάουντ (5,8 ανά ματς), με λογικό κασέ και έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Φέτος είχε 8,7 πόντους ανά παιχνίδι και 11,3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ψάχνουν οι Ερυθρόλευκοι, το θέμα είναι, μπορούν να μείνουν στο πέντε με αυτόν και τον Έλις; Αν ναι τότε δεν πρέπει να το σκεφτούν καθόλου γιατί μετά μπορεί να… κλαίνε αν τον δουν να φοράει άλλη φανέλα.

Και για κλείσιμο κάτι πολύ απλό. Από τις παραπάνω επιλογές, την προσωπική σας άποψη.

Ψηφίστε στο poll και δώστε την δική σας… πρόταση στους Ερυθρόλευκους

Ποιον θα θέλατε ως αντι-Μιλουτίνοφ;

Γκρεγκ Μονρό
Αρτούρας Γκουντάιτις
Ταρζέφσκι
Μπούκερ
Νόκο
Γκουστάβο Αγιόν
Ματίας Λεσόρτ
Τόνι Γιεκίρι
Τζέιλεν Ρέινολντς
Κάποιον άλλον και ας μην παίζει στην Ευρωλίγκα
 
Created with QuizMaker

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ