Η επόμενη μέρα του «άρχοντα των δαχτυλιδιών» του μπάσκετ

Η επόμενη μέρα του «άρχοντα των δαχτυλιδιών» του μπάσκετ

Οι μέρες στην Κωνσταντινούπολη μοιάζουν να τελειώνουν. Ποιος ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ;

Αν πιστεύει κανείς σε… παραμύθια, η προπονητική ζωή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοιάζει… παραμυθένια. Όσο προβληματικό ήταν το τέλος της αθλητικής του καριέρας, τόσο στρωμένη με ροδοπέταλα ήταν η διαδρομή του στους πάγκους. Στα 60 του ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» πρέπει να κάνει την επόμενη επιλογή, καθώς -σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα- ο κύκλος του στην Κωνσταντινούπολη κλείνει.

Η Φενέρμπαχτσε τού πρόσφερε την προπονητική ολοκλήρωση. Από το ξεκίνημα – έκπληξη στην Παρτιζάν, το μεγάλο «μπαμ» με την Μπανταλόνα, το χτίσιμο (με πολλή δουλειά είναι αλήθεια) του μύθου στον Παναθηναϊκό (έχοντας μεσολαβήσει οι πετυχημένες χρονιές σε Ρεάλ και Μπενετόν Τρεβίζο), η Φενέρ έμοιαζε να είναι ο… θρόνος για τον βασιλιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αλλά, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Αν θεωρήσουμε ότι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν, αυτόματα ο Ομπράντοβιτς γίνεται στόχος… όλων. Ζητούμενο, ποιοι έχουν τα λεφτά για να τον αποκτήσουν. Όχι μόνο για να πληρώσουν το ακριβό του συμβόλαιο, αλλά να κάνουν πράξη τα «θέλω» του. Ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι αγαπημένη του πόλη είναι η Βαρκελώνη, ο Πέσιτς δεν τα βρήκε ποτέ με τον Μίροτιτς και τις υπόλοιπες ντίβες της Μπαρτσελόνα, αλλά είναι ένα ζήτημα πώς θα είναι οι Καταλανοί μετά το τέλος του κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μόλις προχθές άφησε και πάλι ανοιχτή την πόρτα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κορυφαίο προπονητή (ποτέ δεν το αρνήθηκε). Μπορεί το 2020 να γίνει ό,τι δεν έγινε το 2012. Πάρα πολύ δύσκολα, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ανεβάσει τόσο πολύ το μπάτζετ, όμως θα μπορούσε να είναι μια συναισθηματική επιλογή.

Υπάρχουν ομάδες, που μπορούν να του προσφέρουν… γη και ύδωρ. Και δεν αναφερόμαστε στην ΤΣΣΚΑ, που έχει προπονητή, ή τη Ρεάλ, αλλά για παράδειγμα η Χίμκι θέλει να γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει με τον Κουρτινάιτις στον πάγκο. Ή ακόμα και το… χτυπημένο από τον κορωνοϊό Μιλάνο, με τον Αρμάνι να αφήνει να εννοηθεί ότι όχι μόνο δεν θα μειώσει το μπάτζετ, αλλά θα το αυξήσει.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε οτιδήποτε, άλλωστε όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ την επόμενη μέρα. Η πιο… safe επιλογή είναι η Μπαρτσελόνα, η έκπληξη θα είναι να τον ξαναδούμε στον «πράσινο» πάγκο. Συνυπολογίστε ότι ο Ζοτς δεν περιορίζεται από τις οικονομικές του ανάγκες, θαρρώ ότι πλέον ψάχνει κι ο ίδιος να βρει κίνητρα.

Αντί επιλόγου: Όπου κι αν πάει να είσαστε βέβαιοι ότι θα είναι ο σταρ της ομάδας. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κι αυτό έχει τη δική του αξία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ