Ένα πρόβλημα έχει δύο λύσεις για τον Παναθηναϊκό

Ένα πρόβλημα έχει δύο λύσεις για τον Παναθηναϊκό

Κουβαλάνε βαρύ οικονομικό φορτίο στον Παναθηναϊκό, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος απαλλαγής.

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα -σε μια εν γένει προβληματική για όλους εποχή- στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το συμβόλαιο του Τζίμερ Φριντέτ. Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές, όμως είναι αλήθεια ότι αν υπάρχει κάτι που απασχολεί τους «πράσινους», σε στιγμές πλήρους απραξίας, με την ΚΑΕ να έχει… κατεβάσει ρολά, είναι πως θα απαλλαγούν από το 1.800.000, ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την επόμενη σεζόν στον Αμερικανό.

Να μην τα ξαναλέμε, τόσα κοστίζει ο Λάρκιν, ο Φριντέτ όχι μόνο δεν έχει δώσει λύσεις, όχι μόνο δεν μπορεί να εκτιμηθεί η προσφορά του για τέτοιο ποσό (το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα), αντιθέτως στους περισσότερους σημαντικούς αγώνες περνά ως απλή καταγραφή στο φύλλο αγώνα. Το ζήτημα είναι πώς ξεμπερδεύει το «τριφύλλι».

Ελπίδες υπάρχουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν περισσότερο προς την Κίνα, εκεί όπου ο Φριντέτ λατρεύεται, εκεί όπου θα ανοίξει (λογικά) πρώτη η μπασκετική αγορά και δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση, η οποία θα καλύπτει τον Αμερικανό και θα απελευθερώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αντιλαμβάνεστε ότι ενδεχόμενη πρόταση από την Κίνα θα προκαλέσει πανηγυρισμούς στην Αθήνα…

Υπάρχει και plan B. Η Μακάμπι έχει καταθέσει πρόταση στην Ευρωλίγκα, πέρα από το «ψαλίδι» των συμβολαίων για τη φετινή περίοδο, να μην ισχύσουν τα υπογεγραμμένα συμβόλαια που είναι… καραντί για του χρόνου. Η σκέψη έχει λογική, καθώς λένε οι Ισραηλινοί «εμείς υπογράψαμε το συμβόλαιο, γνωρίζοντας ότι μπορούμε να ανταπεξέρθουμε, δίχως όμως να υπολογίζουμε στην πανδημία και τις επιπτώσεις αυτής στην παγκόσμια οικονομία». Δεν είναι παράλογο.

Αυτό, βεβαίως, εγκυμονεί κινδύνους για όλους, καθώς ναι μεν θα απαλλαγούν από κάποιους παίκτες, που είτε είναι πολύ ακριβοί, είτε δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα (ο Φριντέτ ταιριάζει και στις δύο κατηγορίες), από την άλλη ενδέχεται να χάσουν παίκτες, τους οποίους είχαν «δέσει» με συμβόλαιο. Για να το φέρουμε στα μέτρα του Παναθηναϊκού, ναι θα απαλλαγεί από τον Τζίμερ, αλλά ενδέχεται να χάσει τον Καλάθη, που θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί, όποια πρόταση θέλει.

Όπως και να ‘χει οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν, να εξαντλήσουν τις πιθανότητες του… διαζυγίου με τον Φριντέτ, για να μπορέσουν μετά να σχεδιάσουν πιο ορθολογικά, δίχως βαρίδια, με χρήματα διόλου ευκαταφρόνητα, που θα έχουν εξοικονομήσει από το… σπάσιμο του συμβολαίου του Αμερικανού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ