Αταμάν: «Στόχος της Ευρωλίγκας είναι να γίνουν ματς το καλοκαίρι»

Αταμάν: «Στόχος της Ευρωλίγκας είναι να γίνουν ματς το καλοκαίρι»

Ο προπονητής της Αναντόλου Εφές τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να βάλει κανονικά παιχνίδια το καλοκαίρι.

Η Τουρκία καθυστέρησε υπερβολικά να αντιδράσει σχετικά με τον κορωνοϊό. Τα αντανακλαστικά των γειτόνων ήταν έως και… ανύπαρκτα, με τους ξένους αθλητές των ομάδων του τούρκικου πρωταθλήματος να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Από την μεριά του πάντως ο Εργκίν Αταμάν  μίλησε στο trendBasket για την πανδημία του κορωνοϊού και τη νέα ρουτίνα της ζωής του, κατηγορώντας για αργά αντανακλαστικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά όχι την Ευρωλίγκα.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να βάλει παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι για να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα.

Για την καθημερινότητα του ο έμπειρος τεχνικός είπε: «Φυσικά έχουν αλλάξει πολλά. Απο εκεί που ξυπνούσαμε κάθε μέρα μέσα στην αδρεναλίνη με τις προπονήσεις και τους αγώνες, τώρα καθόμαστε όλη μέρα σπίτι, λίγη δουλειά, βλέποντας καμία ταινία, παίζοντας με τα παιδιά».

Για τους φίλους στην Ιταλία και τη διακοπή της Euroleague: «Μιλάμε συχνά. Το σύστημα υγείας τους δεν είναι τόσο καλό όσο της Τουρκίας. Εκεί συνήθως απαυθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό, εξού και το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει τόσο βάρος τώρα.

Θεωρώ ότι ο ΠΟΥ φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Άργησαν να δηλώσουν κατάσταση πανδημίας. Η Euroleague σταμάτησε έγκαιρα, ακολούθησε τις οδηγίες, όπως και στο ποδόσφαιρο η UEFA , δε νομίζω ότι έκανε κάποιο λάθος. Ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα στις ομάδες, ιδίως ανάμεσα στους αθλητές. Σίγουρα θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αν είχαν καθυστερήσει άλλη μία εβδομάδα».

Για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στη Φενέρ: «Ο τιμ μάνατζερ ο Τσενκ Ρέντα είναι στενός μας φίλος. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό περιστατικό. Όσο για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες ήταν τελικά, δεν ανακοικώθηκε από την ομάδα».

Για την επαναπροσαρμογή των παικτών μετά τη διακοπή:  «Στόχος της Euroleague είναι τα υπολειπόμενα ματς να παιχτούν μέσα στο καλοκαίρι, αλλά υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί στις ομάδες ένας μήνας πριν για προετοιμασία. Οι δύο εβδομάδες εξ’αυτών θα αφορούν στην καραντίνα που θα πρέπει να μείνουν όσοι παίκτες επιστρέφουν από το εξωτερικό στις βάσεις τους. Άρα οι ομαδικές προπονήσεις θα είναι 2 εβδομάδες. Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, χρειάζονται τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Και πάλι, δεν θα φτάσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Πιθανότητα θα πιάσουμε ένα 70-80% και με σκληρή δουλειά, χωρίς ίχνος χαλαρότητας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ