Πολ-Ρούμπιτ: Άλλες προσδοκίες, αντίθετες πορείες, ερωτηματικά για το μέλλον

Πολ-Ρούμπιτ: Άλλες προσδοκίες, αντίθετες πορείες, ερωτηματικά για το μέλλον

Δύο παίκτες που έκαναν διαφορετικό γκελ στον κόσμο του Ολυμπιακού, προκάλεσαν θετικές και αρνητικές αντιδράσεις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει να αποφασίσει τελικά εάν θα τους κρατήσει ή θα τους αφήσει ελεύθερους.

Το καλοκαίρι ο Ντέιβιντ Μπλατ προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η πορεία έδειξε ότι είχε αστοχίες στις επιλογές του, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλείται πλέον να συμμαζέψει αυτήν την κατάσταση. Είτε τώρα και με την προοπτική ότι θα επιστρέψουν οι Ερυθρόλευκοι στην αγωνιστική δράση αυτήν την περίοδο, είτε το καλοκαίρι του 2020 που ουσιαστικά θα πάρει κομβικές αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Ο προπονητής με τον οποίο ξεκίνησε η σεζόν στον Πειραιά, έφερε στην ομάδα δύο παίκτες που προξένησαν διαφορετικά συναισθήματα στις τάξεις των φίλων της.

Τον Μπράντον Πολ που προκάλεσε ενθουσιασμό και τον Ογκουστίν Ρούμπιτ που προκάλεσε προβληματισμό.

Ο καθένας για τον δικό του λόγο, έγινε αντικείμενο συζήτησης για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει στην διάρκεια της σεζόν. Πλέον αμφότεροι είναι υπο αμφισβήτηση με την κατάσταση να έχει αντιστραφεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει το μέλλον τους. Θα επιλέξει την παραμονή τους ο Μπαρτζώκας ή θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου; Είναι εξάλλου από τους προπονητές που στις περιπτώσεις των ξένων έχει τον πρώτο λόγο. Δύσκολα του παίρνεις… κουβέντα, εύκολα επιλέγει αθλητές με τα δικά του κριτήρια και βάσει όσων αναζητά. Ειδικά σε κομβικές θέσεις που αναζητά ενίσχυση.

ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΝΙΘ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ

Όπως προείπαμε ο Μπράντον Πολ σκόρπισε ενθουσιασμό με το που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Ένα scoring guard, με καλό κορμί, σωστή αντίληψη, ο οποίος ήταν κοντά στο να έρθει στην χώρα μας και μερικούς μήνες νωρίτερα, με την μεταγραφή του την σεζόν 2018-19 να μην παίρνει σάρκα και οστά. Από Ο Πολ μπήκε νωθρά στην σεζόν, όπως και όλος ο Ολυμπιακός βέβαια. Οσο ρόλαρε η ομάδα, επι Κεμζούρα, ήταν εκ των πρωταγωνιστών της έχοντας ως κορυφαίο του παιχνίδι αυτό στην Μόσχα και τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ. Πέτυχε 20 πόντους με το κάρφωμα του παίρνοντας τον διάδρομο της άμυνας των γηπεδούχων να είναι ένα από τα highlights της φετινής σεζόν σε όλη την Ευρωλίγκα.

Ο Πολ είχε ένα διάστημα που ήταν διαρκώς καλώς. 15 με Μπασκόνια, 20 με ΤΣΣΚΑ όπως είπαμε πριν, 12 με Μακάμπι, 15 με Εφές, 14 με Ζαλγκίρις. Ποιο ήταν το πρόβλημα όμως; Δύο μόλις νίκες, τεράστια σπατάλη επιθέσεων και στιγμές που… κολλούσε στο όποιο πλάνο της ομάδας. Ο καιρός πέρασε και ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ απο το Ιλινόις είδε τον Κεμζούρα αρχικά και τον Μπαρτζώκα στην συνέχεια να του.. .ψαλιδίζουν τον χρόνο συμμετοχής του. Ενώ στη συνέχεια αποκτήθηκε και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που «κοντράρει» ουσιαστικά με τον Πολ, καθώς παίζουν στην ίδια θέση.

Στην ψηφοφορία του 10 πριν δύο μέρες ο κόσμος φάνηκε επίσης προβληματισμένος. Πέρα του ακριβού του συμβολαίου, που είναι θέμα της διοίκησης και του προπονητικού τιμ να αποφασίσει εάν αξίζει αυτά τα χρήματα, οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά κατά 55% ψήφισε να μείνει το καλοκαίρι και κατά 45% να φύγει. Αυτό το 55% δεν εμπνέει ασφάλεια. Κάθε άλλο.

Η ΠΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Είναι στιγμές που εύκολα μπορεί κανείς να πει ότι είναι ο πιο ριγμένος παίκτης στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά το λάθος με την χρησιμοποίηση του Ζακ ΛεΝτέι ως σέντερ πίσω από τον Μιλουτίνοφ, αντί να καταλάβει ότι δεν χωρούν πειράματα, προχώρησε σε παρόμοια κίνηση που εμπεριείχε λόγω εμπειρίας λιγότερο ρίσκο.

«Βάφτισε» τον… ψημένο στα ευρωπαϊκά παρκέ, Ογκουστίν Ρούμπιτ, ως σέντερ και τον έφερε στον Πειραιά. Ένας παίκτης που μας είχε συνηθίσει να αγωνίζεται ως «τεσσάρι» στην Ευρώπη με την Μπάμπεργκ, που έχει κινήσει κοντά στο καλάθι αλλά όχι το μπόι για να ανταπεξέλθει στο «5». Τα συναισθήματα του κόσμου του Ολυμπιακού; Ακριβώς αντίθετα με αυτά με τον Πολ. Και δεν φταίει και το παλικάρι για ακρίβεια. Ο χρόνος του έως και 14 λεπτά, ενώ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν και αυτός αρκετά καλός καθώς έπαιξε στα ίσα τους ψηλούς του Ιτούδη και είχε 8 πόντους με 7 ριμπάουντ. Οσο έπαιζε στο «4» όλο και έδειχνε σημάδια της βελτίωσής του. Στην πορεία έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση στην Άλμπα με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, έχοντας διαρκώς ανοδική πορεία, ως πάουερ φόργουορντ κατά κύριο λόγο.

Η τοπ εμφάνισή του φέτος ήταν αυτήν με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, όπου έσβησε τον Σενγκέλια, παίζοντας για 31 λεπτά μόνος ουσιαστικά στο τέσσερα και έχοντας 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Εάν η σεζόν ξεκινούσε από τα μέσα της χρονιάς δεν υπήρχε πιθανότητα ο κόσμος να ψήφιζε 47% του να μείνει και 53%  του να φύγει.

Βέβαια ο Μπαρτζώκας αποφασίζει και εδώ. Γίνεται να επιλέξει τον Ρούμπιτ ως πάουερ φόργουοντ της νέας του ομάδας;

Σε βάζουμε και πάλι σε δίλημμα λοιπόν. Τι πρέπει να γίνει με τις δύο περιπτώσεις στον Ολυμπιακό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ