Πουκλ: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, θα κάνουν λάθη, δεν είναι ρομπότ»

Πουκλ: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, θα κάνουν λάθη, δεν είναι ρομπότ»

Ο Σλοβένος ρεφ, παραχώρησε συνέντευξη στο «SportKlub» και τόνισε ότι είναι μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν και τα λάθη.

Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι, θα κάνουν λάθη, θα τους ξεφύγουν φάσεις. Αυτό τόνισε και ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, σε δηλώσεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτή είναι η δουλειά του και πως δεν είναι… ρομπότ.

Ο Πουκλ παραχώρησε συνέντευξη στο «SportKlub» και υποστήριξε πως σε ένα παιχνίδι είναι αδύνατον να υπάρχει μία τέλεια διαιτησία.

Ο Σλοβένος είπε αρχικά: «Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει παιχνίδι μπάσκετ που να μην έχουν γίνει λάθη. Δεν είμαστε ρομπότ. Αλλά και να ήμασταν ρομπότ θα κάναμε λάθη και έτσι τα πράγματα είναι… γκρίζα. Ούτε μαύρα, ούτε άσπρα. Μετά κάθε παιχνίδι, παίρνω δύο αναφορές. Η μία είναι του παρατηρητή διαιτησίας, όπου καταγράφει όλες τις σωστές και λάθος αποφάσεις. Από την άλλη, κάνω και εγώ την ανάλυσή μου, καθώς παρακολουθώ ξανά το ματς και βλέπω τι λάθη έγιναν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει στατιστική για τις σωστές και τις λάθος αποφάσεις στην EuroLeague. Αλλά, από την εμπειρία μου, μπορώ να πω πως σε ένα καλό ματς μπορεί να κάνω δύο λάθη, όμως από την άλλη μπορεί να τύχει να κάνω πέντε ή έξι. Αυτά τα λάθη, μπορώ να τα διακρίνω μόνο εγώ. Ούτε οι προπονητές, αλλά ούτε και οι παίκτες μπορούν εκείνη τη στιγμή. Φυσικά και είναι σημαντικό όταν γίνεται ένα λάθος. Εάν στην τελευταία επίθεση δεν δεις ότι ο παίκτης πατάει τη γραμμή των 6.75μ. και εσύ δώσεις τρίποντο, τότε είναι μεγάλο λάθος. Εάν δώσεις μία μικρή επαφή λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο, είναι μικρό λάθος, αλλά και πάλι είναι λάθος».

Όσον αφορά τα όρια ηλικίας είπε: «Στις διοργανώσεις της FIBA σφυρίζουν διαιτητές ηλικίας 25-50 ετών. Τώρα, στην EuroLeague δεν υπάρχει αυτό και τους προσκαλεί όλους. Όταν είχα σφυρίξει ένα ματς του ΝΒΑ-Europe με διαιτητές του ΝΒΑ, γελούσαν με το όριο ηλικίας που είχαμε. Οι περισσότεροι ήταν 50 ετών και άνω και έλεγαν ότι ήταν τα καλύτερά τους χρόνια και γι’ αυτό είχαν την ευκαιρία να σφυρίξουν και ματς των πλέι οφ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ