Λόγω… Χασάν ξανασκέφτονται τον Ρούμπιτ στο λιμάνι

Λόγω… Χασάν ξανασκέφτονται τον Ρούμπιτ στο λιμάνι

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα πάει με undersize σέντερ, αλλάζουν τα δεδομένα και για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, που ίσως κερδίσει θέση.

Η αλήθεια είναι πως ο Ρούμπιτ τους έχει μπερδέψει αρκετά. Δεν είναι φθηνός και στον πρώτο χρόνο δεν έβγαλε τα λεφτά του, αλλά δεν ήταν και… αδιάφορος. Του λείπουν στοιχεία, τα οποία ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρεί θεμελιώδη για τους παίκτες που θα απαρτίσουν το επόμενο ρόστερ, αλλά έχει κι αρετές, που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει. Και κάπου εκεί έρχεται ο Μάρτιν κι ανατρέπει τα πάντα, δίνοντας πόντους στον συμπατριώτη του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ρούμπιτ στην πρώτη (κι ίσως όχι τελευταία) σεζόν του στον Ολυμπιακό είχε 6 πόντους, 3 ριμπάουντ μέσο όρο κι από εκεί και πέρα στο… μηδέν και κάτι τα στατιστικά του στις υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν λες ότι έβγαλε μάτια, γι’ αυτό και ήταν… πενταδάτος (αν αυτό λέει κάτι στο σύγχρονο μπάσκετ) στα 4/26 ματς. Με μέσο όρο 15.17’’, σε μια χρονιά με τόσα προβλήματα και τραυματισμούς, δεν είχε πειστική παρουσία.

Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να διαγράψει το γεγονός ότι σουτάρει με 50% στα τρίποντα, με 61.5% στα δίποντα και με 82.2% από τις βολές. Εξαιρετικά νούμερα για ψηλό παίκτη και το 61.5% του δίποντου είναι μεγαλύτερου, αν συνυπολογίσουμε ότι συνήθως σουτάρει με πρόσωπο, από μέση απόσταση (το πιο δύσκολο σουτ) κι όχι μέσα από το «ζωγραφιστό».

Για να το καταλάβετε, μπορεί ο Μάρτιν να έχει 70% στην ίδια κατηγορία, αλλά «κλέβει», υπό την έννοια ότι σκοράρει το σύνολο των προσπαθειών του από κοντά. Ο Ρούμπιτ αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα να ανοίξει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ερχομός του Μάρτιν (αν κι όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή), βάζει ένα πρόβλημα στον Μπαρτζώκα: Να έχει άλλον έναν παίκτη, που να μπορεί να παίξει στο «5», να μην είναι όμως αποκλειστικά σέντερ, καθώς ο Μάρτιν με τον Έλις αφήνουν λίγο χρόνο, οπότε είναι ένα ζήτημα αν πρέπει να δαπανηθούν χρήματα για άλλο ένα 5άρι, ή να πάει ο Ολυμπιακός με έναν Έλληνα παίκτη, που θα παίξει αν παραστεί ανάγκη (κυρίως τραυματισμός).

Εδώ έρχεται ο Ρούμπιτ, ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Δεν είναι 5άρι, αλλά μπορεί να καλύψει τη θέση και από τη στιγμή που έπαιξε έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, ξέρουν τις αδυναμίες του και θεωρητικά μπορούν να τις βελτιώσουν, για να πάρουν τα προτερήματά του, τα δυνατά του στοιχεία.

Δεν είναι τόσο αθλητικός, δεν βγάζει τόσο μεγάλη ενέργεια όσο θα ήθελε ο Μπαρτζώκας, όμως μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη άνεση στο «4» και να έρθει να γεμίσει για λίγο το «5», είναι εξαιρετικός σκόρερ, αξιόπιστος στο έπακρο κι αν τον πιστέψουν μπορεί να αποτελέσει επιθετική επιλογή. Μοντέρνος ψηλός, που αν είχε λίγο περισσότερο πάθος στο παιχνίδι του, θα ήταν πρώτης γραμμής.

Ο Χασάν Μάρτιν ίσως να είναι το διαβατήριο παραμονής του Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο Μπαρτζώκας θέλει -αν αυτό είναι εφικτό- να έχει κατά το δυνατόν περισσότερους παίκτες, που δεν θα χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, ειδικά αν η ομάδα δεν αγωνίζεται (κατά τα φαινόμενα) στην Α1, οπότε δεν θα έχει παιχνίδια για να τους βάλει στο… κόλπο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Ρούμπιτ επανεξετάζεται ως μια λύση. Δεν έχει αποφασιστεί η παραμονή του, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ