Παναθηναϊκός: Το… παιχνίδι του Κάτας, το φαβορί Βόβορας και η δύσκολη υπέρβαση

Παναθηναϊκός: Το… παιχνίδι του Κάτας, το φαβορί Βόβορας και η δύσκολη υπέρβαση

To10.gr... σκαλίζει τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει για τον Βόβορα, πως προέκυψε ο Κάτας, γιατί είναι σχεδόν απίθανο να γίνει υπέρβαση τύπου Γιασικεβίτσιους.

Όχι μόνο το δήλωσε επίσημα, όχι μόνο το είπε απευθείας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά μέχρι και κουβέντες με τους – πρώην πια – παίκτες του είχε κάνει ο Ρικ Πιτίνο για τον Γιώργο Βόβορα. Ο Αμερικανός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον νεαρό προπονητή και αν εκείνος ήταν… πρόεδρος του Παναθηναϊκού, θα του έδινε το χρίσμα την επομένη της αποχώρησής του. Όμως αυτός που αποφασίζει είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι εκείνος θα κρίνει το… αύριο στον πάγκο της ομάδας. Το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντελώς στον αέρα.

Ναι, ο Γιώργος Βόβορας είναι το μεγάλο φαβορί για την επόμενη μέρα. Το γνωρίζει και ο ίδιος και μάλιστα… προετοιμάζεται γι’ αυτό. Κάνει πλάνα επ’ αυτού, σχεδιάζει στο μυαλό του πως θα μπορούσε να χτίσει τον Παναθηναϊκό, με τι μπάτζετ θα μπορούσε να τον διατηρήσει ανταγωνιστικό. Πάνω απ’ όλα; Καταλαβαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε τι θα αντιμετωπίσει γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός λόγω του κορωνοϊού. Γνωρίζει πως δεν υπάρχει κάποιος… Βατούτιν που δεν ενδιαφέρεται για το πόσα λεφτά θα σπαταλήσει, γιατί αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Γνωρίζει πως δεν μπορεί να δώσει ο Γιαννακόπουλος εννιά εκατομμύρια για τρία χρόνια σε οποιονδήποτε… Μιλουτίνοφ και δε θα έχει ποτέ μια τέτοια απαίτηση.

Στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζουν τον Βόβορα ως ένα μεγάλο ελληνικό πρότζεκτ. Εκτιμούν τις γνώσεις του, την καλή του σχέση με τους παίκτες, τη μελέτη του γύρω από το μπάσκετ. Πάνω απ’ όλα, τη φιλοδοξία του να κάνει σταθερά βήματα, να αναρριχηθεί και να πετύχει σε αυτό που λατρεύει. Ο Βόβορας δουλεύει πολύ, πάρα πολύ. Σπαταλά πολλές ώρες της καθημερινότητάς του για το μπάσκετ. Οι εργατικοί… αρέσουν στον Γιαννακόπουλο.

Το θέμα του Κάτας

Εμφανίστηκε σαν… κομήτης από το Ισραήλ το όνομα του Όντεντ Κάτας, του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού. Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το ευρωπαϊκό το 2000 στη Θεσσαλονίκη, πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους στον Παναθηναϊκό. Ο Κάτας ακολουθεί καριέρα προπονητή, βρίσκεται στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, έχει κάνει βήματα προόδου αλλά σε καμία περίπτωση τούτη τη στιγμή δεν είναι της… κατηγορίας του Παναθηναϊκού.

Δεν τίθεται καν θέμα, δηλαδή, Βόβορας ή Κάτας. Κερδίζει ο πρώτος με διαφορά. Περισσότερο από το Ισραήλ προκύπτει το όνομα του Κάτας, που μπορεί τα επόμενα χρόνια πράγματι να απασχολήσει όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλες ομάδες της Euroleague. Όμως τούτη την ώρα περισσότερο με επικοινωνιακό παιχνίδι μοιάζει, παρά με πραγματικότητα. Είναι και οι διαπραγματεύσεις του Ισραηλινού με την ομάδα του στη μέση και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παίζουν όλα μέσα στο παιχνίδι.

Η δύσκολη υπέρβαση

Πάμε και στην… υπέρβαση, όπως τη σκέφτεται ο κόσμος και όχι μόνο. Όταν λέμε υπέρβαση, εννοούμε προπονητές τύπου Ομπράντοβιτς και Γιασικεβίτσιους. Από το υψηλότερο ράφι της Ευρώπης. Που θα φέρουν και ενθουσιασμό στον κόσμο και δεδομένα θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Αλλά αυτά τα πράγματα εν μέσω κορωνοϊού δεν γίνονται.

Δε θα υπάρχουν χρήματα για να κάνει ο Παναθηναϊκός μια τέτοια κίνηση. Η πανδημία σαρώνει την οικονομία όλου του κόσμου. Και θα αφήσει πίσω της… συντρίμμια σε κάθε επίπεδο. Μην ξεχνάτε πως αν ο Παναθηναϊκός επιλέξει να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση και να φέρει έναν προπονητή σαν αυτούς, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για τις απαιτήσεις τους. Γιασικεβίτσιους με μπάτζετ 10 εκατομμυρίων ευρώ δύσκολα μπορεί να υπάρξει. Ή Ζοτς.

Θα πει κάποιος, ο Πασκουάλ και ο Πιτίνο δεν ήταν κορυφαίες επιλογές; Ήταν. Αλλά ποτέ δεν είχαν απαιτήσεις για παίκτες που δεν… σήκωνε το μπάτζετ. Άντε ένας Φριντέτ, που κόστιζε ακριβά, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι να βάλει ακόμα ένα μεγάλο συμβόλαιο πλάι σ’ αυτό του Καλάθη για να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Θα υπάρξουν και τέτοια συμβόλαια και του χρόνου, αρκεί να… αδειάσει το ρόστερ από παίκτες που παίρνουν πολλά και προσφέρουν λίγα (βλ. Τζόνσον, Φριντέτ).

Όμως οριστικές αποφάσεις πριν από τον Ιούνιο μην περιμένετε. Ας δούμε πρώτα τι μέλλει γενέσθαι με όλο τον πλανήτη και όχι μόνο με το μπάσκετ και στη συνέχεια θα υπάρχει χρόνος για μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ