Σούμποτιτς: «Τους είπα να πάρουν τον Μάρτιν… χθες»

Σούμποτιτς: «Τους είπα να πάρουν τον Μάρτιν… χθες»

Ο Έλληνας προπονητής μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον παίκτη που πρόκειται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Η ακτινογραφία του Μάρτιν.

«Ο Χρήστος Παππάς και ο Χρήστος Μπαφές με πήραν τηλέφωνο τον προηγούμενο Δεκέμβριο και με ρώτησαν γι’ αυτόν, αλλά. Η απάντησή μου ήταν να τον πάρουν χθες». Ο Λευτέρης Σούμποτιτς στάζει μέλι για τον Χασάν Μάρτιν, τον παίκτη, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο «Πίξι» μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Τον χειμώνα βλέπω πρωταθλήματα τοπικών και ξένων χωρών και σημειώνω τους παίκτες που μου αρέσουν, ειδικά όσους δεν είναι γνωστοί. Ένας από αυτούς ήταν κι ο Χασάν Μάρτιν. Ήταν πολύ θεαματικός και μου φαινόταν ότι είναι παίκτης ομάδας. Δεν παίζει για τα στατιστικά του, αλλά για την ομάδα.

Στη θέση «4» νομίζω πως θέλει λίγη δουλειά ακόμα, αλλά είναι πολύ δουλευταράς, επαγγελματίας. Μιλάει συνέχεια για το μπάσκετ. Είχα πει στη διοίκηση πως είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και να τον κρατούσαμε για αρκετά χρόνια ακόμη, αλλά δεν ήθελαν, κι έτσι τον πήρε ο Ολυμπιακός».

Σύμφωνα με τον Σούμποτιτς τα χαρακτηριστικά του Μάρτιν είναι πολύ καλά: «Είναι πολύ δυνατός, έχει γρήγορα χέρια και πόδια. Τρέχει στην άμυνα, έχει «διπλά» χέρια από τον αντίπαλο και καλό άλμα, με αίσθηση για τάπα. Είναι rim protector, πηδάει, κόβει, είναι αριστερόχειρας. Πολλές φορές τον βάζαμε να σουτάρει τρίποντα στην προπόνηση και τα έβαζε, αλλά στο παιχνίδι δεν του έβγαινε και πήγαινε στη διείσδυση.

Είναι σαν τον Κάιλ Χάινς, όπως τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Θα έλεγα πως θα μπορούσε να βελτιώσει περισσότερο το σουτ του. Δεν είναι εγωιστής κι είναι φοβερός χαρακτήρας. Δεν τον ακούς, δεν τον βλέπεις, αλλά είναι στην προπόνηση 100%. Θέλει πολλή υπομονή, γιατί δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα και ίσως το ύψος του να είναι μειονέκτημα».

Το 2009 ο Σταύρος Ελληνιάδης τον είχε πάρει τηλέφωνο για τον Τζαμόν Γκόρντον και η απάντησή του ήταν «με κλειστά μάτια». Όπως δήλωσε: «ακριβώς έτσι το είχα πει, και για λίγο δεν προκρίθηκαν στους «8». Τρεις μήνες νωρίτερα είχα μιλήσει με τον παίκτη και μου είχε πει να τον βοηθήσω, αν ακούσω κάτι για κάποια ομάδα, να του πω. Είχε χτυπήσει στο δάχτυλό του, τότε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ