Πασκουάλ: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει τίποτα σαν τα ντέρμπι αιωνίων»

Πασκουάλ: «Οικογένειά μου ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει τίποτα σαν τα ντέρμπι αιωνίων»

Ο προπονητής της Ζενίτ ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή podcast του Τζο Αρλάουκας "The Crossover", για λογαριασμό της Ευρωλίγκας και εξέφρασε την αγάπη του για τους Πράσινους.

Πλέον είναι στην Αγία Πετρούπολη και τη Ζενίτ. Δεν θα ξεχάσει ποτέ όμως όσα έζησε στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή podcast του Τζο Αρλάουκας «The Crossover», για λογαριασμό της Ευρωλίγκας και χαρακτήρισε «οικογένεια» για εκείνον τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.
Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορεί να συγκριθούν τα ντέρμπι «αιωνίων» και χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε αρχικά: «Όταν φεύγεις από μία ομάδα στην οποία είσαι σχεδόν μια ζωή, τότε γίνεσαι πραγματικός προπονητής. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μου είχε πει ο Έτορε (σ.σ. Μεσίνα) ότι θα νιώσω σπουδαίος προπονητής, μόνο όταν φύγω από τη χώρα μου και κερδίσω κάποιον τίτλο. Και ήταν πράγματι σωστός. Όταν κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο με τον Παναθηναϊκό, θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει. Νιώθεις πραγματικός προπονητής όταν πετυχαίνεις κάτι στο εξωτερικό».

Για την απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Πασκουάλ θυμήθηκε: «Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και ήταν σοκ να αφήνω το σπίτι μου. Είχα 24 ώρες να αποφασίσω και δέχθηκα. Ήταν μία από τις σπουδαιότερες εμπειρίες της ζωής μου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι υπέροχος, τον αισθάνομαι οικογένεια. Δούλεψα σε σπουδαία ατμόσφαιρα. Σε όλα όμως υπάρχει ένα τέλος. Έχω φανταστικές αναμνήσεις και καλούς φίλους. Ηταν μεγάλη ευκαιρία για μένα».

Όταν ρωτήθηκε από τον παλαίμαχο Τζο Αρλάουκας να περιγράψει τι βίωσε στα ντέρμπι «αιωνίων», ο Πασκουάλ απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτά τα ματς, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τις προηγούμενες μέρες, όλοι σε σταματούν στο δρόμο και σκέφτονται μόνο αυτό το ματς. Όλη η Αθήνα παραλύει πριν από τα ματς των δύο ομάδων. Στις αρχές ρωτούσα πού θα κάτσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μου εξήγησαν ότι δεν γίνονται αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν απίστευτη. Ο Ολυμπιακός είχε έναν σπουδαίο προπονητή, τον κόουτς Σφαιρόπουλο που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, και κάθε μας παιχνίδι ήταν μια μεγάλη μάχη τακτικής και δύναμης».

Στο τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε για την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague με την Μπαρτσελόνα: «Αισθάνομαι πως ήμουν μέρος μίας εκ των σπουδαιότερων σεζόν στην ιστορία της Euroleague. Παίξαμε υπέροχος μπάσκετ με ταχύτητα, επιθετικότητα σε άμυνα κι επίθεση. Οπότε, πιστεύω ότι γράψαμε μία όμορφη σελίδα στο βιβλίο με την ιστορία της διοργάνωσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ