Εσείς αποφασίσατε: Αυτή είναι η καλύτερη 5άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού (Poll, Vids)

Εσείς αποφασίσατε: Αυτή είναι η καλύτερη 5άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού (Poll, Vids)

Ο κόσμος ψήφισε και ανέδειξε την κορυφαία 5άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δείτε ποιους επιλέξατε, ποιοι τους ακολούθησαν και ποιοι έμειναν εκτός ψηφοφορίας.

Από την στιγμή που δεν έχουμε αγωνιστική δράση, το ρεπορτάζ των ομάδων όλο και λιγοστεύει.

Ο κόσμος μένει σπίτι, βλέπει παλιά βίντεο και αγώνες του παρελθόντος για να μπορέσει να μείνει κοντά στο άθλημα και την ομάδα που αγαπάει.

Από την μεριά μας σας βάλαμε σε δίλημμα. Σας ζητήσαμε όχι απλά να ψηφίσετε την καλύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού όλων των εποχών μέσα από συγκεκριμένες επιλογές, αλλά να γράψετε τους παίκτες, δίνοντάς σας μονάχα ως στοιχείο την θέση που αγωνίζονται.

Αυτό λοιπόν, δηλαδή το γεγονός ότι δεν είχατε να αποφασίσετε ανάμεσα σε σίγουρα επιλογές αθλητών όπως στα συνηθισμένα poll, δημιούργησε τα παρακάτω αποτελέσματα, στα οποία το παρελθόν συνάντησε το παρών, βγάζοντας την κορυφαία πεντάδα του Ολυμπιακού όλων των εποχών.

ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ

Ας αρχίσουμε λοιπόν την καταμέτρηση. Από την μεριά μας προτιμήσαμε να σας αφήσουμε μόνοι σας να ορίσετε την θέση των αθλητών και το που θα τους θέλατε να παίξουν. Για αυτό δώσαμε το ελεύθερο να γράψετε το όνομά τους.

Στην ερώτηση λοιπόν ποιος θα ήταν ο πόιντ γκαρντ σας στον Ολυμπιακό σας, οι απαντήσεις είχαν διαφορετικά ονόματα.

Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που προβληματίστηκαν και έβαλαν σε αυτήν την θέση τον Βασίλη Σπανούλη. Πρώτος όλων όμως ο Ντέιβιντ Ρίβερς!

Ο Αμερικανός γκαρντ με τον οποίοι οι Ερυθρόλευκοι σήκωσαν την πρώτη Ευρωλίγκα της ιστορίας τους μάζεψε το 60% των προτιμήσεων σας.

Πίσω του; Ο τωρινός αρχηγός του Ολυμπιακού! Ο Βασίλης Σπανούλης λοιπόν συγκέντρωσε το 16% των ψήφων του κόσμου, για μία θέση βέβαια που δεν είναι αυτή που τον έχουμε συνηθίσει.

Τρίτος σε προτιμήσεις ήταν ο Έισι Λο με 12,2%, με τους Τόμιτς, Παπαλουκά, Σλούκα και Τεόντοσιτς με Μάντζαρη να κλείνουν την συγκεκριμένη κατηγορία.

ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ

Εδώ είναι λες και… κλέβαμε εκκλησία. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο παίκτης που έχει αλλάξει την σύγχρονη ιστορία των Ερυθρόλευκων. Παλιοί και νέοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 και της Ευρωλίγκας και ο άνθρωπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες αλλά και πρωταθλήματα, έπαιζε ουσιαστικά μόνος του στην συγκεκριμένη κατηγορία. Παρότι λοιπόν ο κόσμος τον ψηφισε και ως πλέι μέικερ της ομάδας, στην θέση του σούτινγκ γκαρντ κυριάρχησε απόλυτα!

Ο Σπανούλης λοιπόν είχε 75% με τους φίλους και μη των Πειραιωτών να τον χρήζουν ως τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας τους.

Πίσω του ήταν ο Έντι Τζόνσον με 6%, ο Ρίβερς που τοποθετήθηκε και εδώ με 4,7% και ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ με 2,8%. Ελάχιστες ήταν οι διαφορετικές ψήφοι και είναι λογικό αυτό με το ποσοστό που έπιασε ο Kill Bill.

ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Στην συγκεκριμένη θέση είχαμε μία τεράστια μάχη. Δύο παίκτες που έγραψαν ιστορία πριν το 2000 και ένας που αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της σύγχρονης ιστορίας των Ερυθρόλευκων.

Πολλά ονόματα έπεσαν στο… τραπέζι, όμως τρεις ξεχώρισαν. Πρώτος και καλύτερος ο Έντι Τζόνσον! Ο Fast Eddie συγκέντρωσε το 30,6% των ψήφων των φίλων του Ολυμπιακού. Παρότι κάθισε για έναν χρόνο στο Λιμάνι, ο Έντι λατρεύτηκε από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά για το φονικό του ένστικτο και τον τρόπο που… μάτωνε τα αντίπαλα διχτάκια.

Πίσω του, ένας αθλητής που αν δεν είχε μετακομίσει στον αιώνιο… εχθρό, Παναθηναϊκό, λογικά θα είχε πάρει την πρώτη θέση. Ο λόγος για τον Ζάρκο Πάσπαλιε που είχε το 25,2% των ψήφων του κόσμου, με τον Κώστα Παπανικολάου να τον ακολουθεί με 20%. Στην ψηφοφορία υπήρχαν ακόμα ονόματα όπως του Σιγάλα, του Καρνισόβας, του Περπέρογλου, του Κόμαζετς και άλλων ακόμα αθλητών που φόρεσαν την Ερυθρόλευκη φανέλα.

ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Τι συμβαίνει στο «4» τώρα. Και εδώ ήταν αρκετά εύκολη από ότι φαίνεται η επιλογή του κόσμου. Και αυτό επειδή ανέκαθεν ήταν μία θέση που αρκετοί ξένοι πέρασαν από το Λιμάνι και έπαιξαν εκεί, μέχρι να καθιερωθεί ένας, που πλέον είναι και σημαία του Ολυμπιακού.

Ναι καλά καταλάβατε, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι η πρώτη επιλογή του κόσμου ως ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ της ιστορίας της ομάδας του Πειραιά. Ο «Πριν» συγκέντρωσε το 68% των ψήφων του κόσμου και έδειξε ότι ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο σε αυτήν την «μονομαχία».

Αρκετά πίσω η επιλογή του υπογράφοντα, ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος συγκέντρωσε το 14%, ενώ τέταρτος ήταν ο Ουόλτερ Μπέρι με 4,8%.  Λίγους ψήφους πήρε ο Σάσα Βολκόφ και άλλοι αθλητές.

ΣΕΝΤΕΡ

Και αν έγινε… σφαγή στο «3», η μονομαχία στα βαριά κορμιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σώμα με σώμα. Και πάλι είχαμε σύγκρουση του παρελθόντος με την σύχρονη ιστορία των Πειραιωτών.  Αυτή η κατηγορία ήταν με διαφορά η πολυπληθέστερη σε επιλογές του κόσμου.

Πάνω από 10 διαφορετικά ονόματα γράφτηκαν, ενώ υπήρχε κόσμος που συμπεριέλαβε ακόμα και τον Γιώργο Καστρινάκη στην πεντάδα του. Ποιος κατέκτησε όμως την κορυφή;

Ο Ντράγκαν Τάρλατς είχε πήρε το 32,5% της προτίμησης του κοινού. Δεν θα ξεχάσει κανείς τον  τρόπο που… κατεδάφιζε τα αντίπαλα καλάθια και η μάχη με τους υπόλοιπους έληξε υπέρ του.

Δεύτερος ένας τύπος με τον οποίο απέχουν τουλάχιστον 15 πόντους στο ύψος. Και τι έγινε όμως; Ο  Κάιλ Χάινς, περί ου ο λόγος, συγκέντρωσε το 25,1% των ψήφων. Λογικό αν σκεφτείς ότι με αυτόν ο Ολυμπιακός είχε δύο κατακτήσεις Ευρωλίγκας και ένα πρωτάθλημα Ελλάδας! Ακολουθεί ο Παναγιώτης Φασούλας με 20%, με την αράχνη του ελληνικού μπάσκετ να είναι από τις κορυφαίες επιλογές των φίλων των Ερυθρόλευκων. Σε αυτήν την θέση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 10% ενώ υπήρχαν και τα ονόματα του Ράτζα, του Τάρπλεϊ, του Βελπ και άλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ