Βόβορας για Πιτίνο: «Έχει χάρισμα στο να ψυχολογεί και να ανεβάζει το φρόνημα των παικτών»

Βόβορας για Πιτίνο: «Έχει χάρισμα στο να ψυχολογεί και να ανεβάζει το φρόνημα των παικτών»

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, για τις δύο θητείες του στο Τριφύλλι και όσα έκανε στις προπονήσεις των Πρασίνων.

Ο Γιώργος Βόβορας είναι το απόλυτο φαβορί για την διαδοχή του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν τρέφει τεράστιο σεβασμό προς τον Αμερικανό Hall Of Famer πρώην κόουτς του Τριφυλλιού, για τον οποίο μίλησε μάλιστα με τα καλύτερα λόγια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Βόβορας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έκανε ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, κατά τις δυο θητείες του στον πάγκο του αλλά και την οργάνωση στο τμήμα σκάουτινγκ των Πρασίνων και τις ακαδημίες.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε: «Πρώτα απ’ όλα μας έμαθε τι σημαίνει οργάνωση του τεχνικού επιτελείου μίας ομάδες και πώς πρέπει να λειτουργούμε επί καθημερινής βάσης. Κατέστησε σαφές πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει ένα εξειδικευμένο τμήμα scouting με τη συμμετοχή και των προπονητών των ακαδημιών. Παράλληλα έδωσε μεγάλη έμφαση στις ατομικές προπονήσεις και στη βελτίωση των παικτών, κάτι στο οποίο εδώ στην Ευρώπη δε δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Εμείς εστιάζουμε περισσότερο στην τακτική και στο 5 εναντίον 5. Έχει χάρισμα στο να ψυχολογεί και να ανεβάζει το φρόνημα των παικτών και να τους κάνει να νιώθουν καλύτεροι από ο,τι είναι στην πραγματικότητα. Το έκανε συστηματικά με στόχο να τους τσιτώσει και ομολογώ ότι αυτή η τακτική του μου έδωσε μπόλικη τροφή για σκέψη. Ο κόουτς πρεσβεύει ότι η προτεραιότητα είναι πώς θα βελτιώνεται ατομικά ο κάθε παίκτης».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ