Στην Τουρκία θα γίνει πρωτάθλημα αλλά τι γίνεται με τους ξένους;

Στην Τουρκία θα γίνει πρωτάθλημα αλλά τι γίνεται με τους ξένους;

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν της Αναντόλου Εφές μίλησε για την κατάσταση στην γειτονική χώρα, ενώ εξέφρασε την άποψή του για το πρωτάθλημα αλλά και την Ευρωλίγκα.

Ρολίστας στην Αναντόλου Εφές, όμως παίκτης υψηλότατου επιπέδου ο Κρούνασλαβ Σιμόν.

Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε σε Μέσο της Κροατίας και τόνισε πως αρκετοί ξένοι παίκτες δεν θα επιστρέψουν από τις πατρίδες τους, άρα σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα η λίγκα δεν θα έχει την ίδια ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα δήλωσε για την Ευρωλίγκα πως η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς συμμετέχουν ομάδες από διαφορετικές χώρες.

«Κάθε μέρα βγαίνουν νέες πληροφορίες και απ’ ό,τι ακούω, έχω καταλάβει ότι το πρωτάθλημα στην Τουρκία θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμη και χωρίς ορισμένους από τους Αμερικανούς παίκτες, αφού πήγαν στις ΗΠΑ και δεν θα επιστρέψουν. Το θέμα είναι πως θα μοιάζει η κατάσταση μετά από αυτό, αφού θα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά», δήλωσε αρχικά ο Κρούνοσλαβ Σίμον στη «Sportske Novosti» και πρόσθεσε:

«Τα γήπεδα είναι ανοικτά εδώ, αλλά υπό τον όρο της ατομικής προπόνησης, λόγω των υγειονομικών μέτρων. Η Εφές έχει δέκα ξένους παίκτες και οι πέντε είμαστε στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. εκείνος, Πλάις, Μοερμάν, Ντάνστον και Μίτσιτς). Στις 30 Απριλίου θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την τύχη του τουρκικού πρωταθλήματος, αλλά νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Από την άλλη, το θέμα της Ευρωλίγκας είναι πιο περίπλοκο, καθώς απαρτίζεται από ομάδες διαφόρων χωρών, όπου οι κανόνες ασφαλείας ποικίλουν και φυσικά κανείς δεν θέλει να παραβεί τους κανονισμούς. Δεν ξέρω τι θα γίνει εάν η Ευρωλίγκα συνεχιστεί, από την στιγμή που οι ομάδες έχουν στείλει τους παίκτες στις πατρίδες τους. Το θέμα είναι εάν θα έχει νόημα να συνεχιστεί. Πάντως, πριν τη διακοπή στην Ευρωλίγκα ήμασταν στην πρώτη θέση και έτσι θα θέλαμε πολύ να συνεχιστεί η διοργάνωση, αλλά η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ