CEO VTB: «Η συζήτηση για επανέναρξη της Ευρωλίγκας ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας»

CEO VTB: «Η συζήτηση για επανέναρξη της Ευρωλίγκας ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας»

Η CEO της VTB, Ιλένα Κόρστιν, υποστήριξε ότι πολύ δύσκολα θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση η Ευρωλίγκα.

Καθυστέρησε λίγο να αντιδράσει η VTB με τον κορωνοϊό, όμως ουσιαστικά ήταν από τις πρώτες που κατέβασαν ρολά. Η CEO της διοργάνωσης, Ιλένα Κόρστιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για αυτή την την απόφαση αλλά και για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Αρχικά η πρώην παίκτρια και νυν επικεφαλής της VTB League, Ιλένα Kόρστιν, τόνισε στο “ria novosti”: «Δεν βγάζει νόημα. Δεν επικυρώνουμε πρωταθλητή ή MVP, γιατί η σεζόν δεν τελείωσε. Είναι άδικο και αντιαθλητικό να κάνεις κάτι τέτοιο. Είμαστε σε μια κατάσταση με ανθρώπους να πεθαίνουν και όλους τριγύρω μας να κοιτούν πως θα παραμείνουν υγιείς. Είναι κρίμα που δεν θα δούμε ποτέ τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της χρονιάς. Τα φετινά playoffs είχαν όλα τα φοντά να εξελιχθούν στα συναρπαστικότερα όλων των εποχών. Οι Τελικοί θα ήταν εκπληκτικοί, αλλά δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν της ακύρωσης. Έπρεπε να δράσουμε γρήγορα, ήταν αδύνατο να καθυστερήσουμε, αναγκάζοντας τις ομάδες να πληρώνουν μισθούς παικτών που μένουν σπίτι τους» ενώ στη συνέχεια τόνισε:

Για τις οικονομικές ζημιές της VTB λόγω εμπορικών συμφωνιών:

«Δεκάδες εκατομμύρια ρούβλια, λόγω των τηλεοπτικών δικαιωματικών. Προσπαθούμε σε κάποιες περιπτώσεις να βρούμε τρόπο έτσι ώστε να μεταφέρουμε τις συμφωνίες για την επόμενη σεζόν».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν της VTB:

«Δυστυχώς, σε αυτό κομμάτι, η επιθυμία της EuroLeague να ολοκληρώσει την φετινή σεζόν δημιουργεί δυσκολίες. Δημιουργεί μια ακατανόητη κατάσταση. Κανείς δεν καταλαβαίνει πότε και πως θα το κάνουν. Και αυτό συμβαίνει ενώ η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη συγκριτικά με την Ρωσία είναι πολύ χειρότερη. Παρόλα αυτά, πρέπει να κατανοήσουμε πως η Ρωσία βρίσκεται πιο πίσω από την Ευρώπη όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού. Η FIBA έχει ήδη ορίσει ημερομηνίες για τις δικές της διοργανώσεις, σε αντίθεση με την ΕuroLeague, που προκαλεί δυσκολίες. Εκείνη περιμένουμε έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στις ημερομηνίες, ωστόσο ο στόχος μας είναι να ξεκινήσει η σεζόν στις αρχές Οκτωβρίου».

Για την επιθυμία της EuroLeague να συνεχίσει την σεζόν:

«Ειλικρινά, η συνέχιση της φετινής σεζόν μου φαίνεται μη ρεαλιστικά, προσωπικά. Εννοείται πως η EuroLeague κάνει ότι είναι σωστό για εκείνη, γιατί δεν θέλει να χάσει πολλά λεφτά. Αλλά αυτή την στιγμή, κάθε τέτοια συζήτηση βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας. Η EuroLeague δεν δείχνει ξεκάθαρη στάση, κάτι που κάνει άπαντες να περιμένουν ένα θαύμα, το οποίο μπορεί να μην γίνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ