Παναθηναϊκός: Τα… βαρίδια των ήδη υπαρχόντων πράσινων συμβολαίων

Παναθηναϊκός: Τα… βαρίδια των ήδη υπαρχόντων πράσινων συμβολαίων

Οι Καλάθης-Φριντέτ αλλά και οι αυξημένες αποδοχές των Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Μήτογλου, δεσμεύουν αρκετό από το μπάτζετ της επόμενης σεζόν του Τριφυλλιού.

Η χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν πήγε όπως την είχαν σχεδιάσει στην αρχή της σεζόν. Ο πήχης είχε ανέβει ψηλά με τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Ο ερχομός αθλητών όπως ο Τζίμερ Φριντέτ και ο Ουέσλι Τζόνσον προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων των Πρασίνων που έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του Τριφυλλιού για την επιστροφή τους στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας. Κινήσεις που ανάγκασαν πολλούς στο πράσινο στρατόπεδο να κάνουν σκέψεις και όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Final 4.

Στο παρκέ όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Παναθηναϊκό να μην αποδίδει όπως πρέπει, η αλλαγή προπονητή και η έλευση Πιτίνο να μην δικαιώνει την επιλογή της και την ομάδα των Πρασίνων να μην αποδίδει όπως έπρεπε.

Η σεζόν πλέον είναι στον πάγο. Ο κορωνοϊός έχει σταματήσει τα πάντα και είναι αβέβαιη η συνέχεια της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, όσο και αν θέλει αυτή να επαναλειτουργήσει από τον Μάιο και έπειτα.
Αφήνοντας λοιπόν την φετινή χρονιά ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει την επόμενη. Όποια και αν είναι η ζημιά (όπως και όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας) πρέπει να δει τι δεν πήγε καλά και πως θα στελεχωθεί έτσι ώστε να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα την καινούρια σεζόν, όποτε και αν ξεκινήσει αυτή.

Το θέμα βέβαια είναι πως στο Τριφύλλι βλέπουν το μπάτζετ τους να έχει εγκλωβιστεί κάπως από τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισημανθεί πως ο Παναθηναϊκός έχει δύο σταρ πρώτης γραμμής όπως ο Καλάθης και ο Φριντέτ (ανεξάρτητα με το πώς χρησιμοποιήθηκε φέτος), οι οποίοι μαζί κοστολογούνται στα 4 εκατομμύρια.

Θα βρεθεί λύση σε αυτό το κομμάτι; Γιατί εάν ένας εκ των δύο αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ (ο Αμερικανός θα ήταν η τέλεια επιλογή), τότε θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να «αναπνεύσει» κάπως. Αλλιώς;

Όμως δεν είναι μόνο αυτό το σοβαρότερο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα εκ των πιο σοβαρών, όμως οφείλουν κι άλλα να απασχολήσουν την ομάδα του Τριφυλλιού.

Όπως οι επόμενες χρονιές των συμβολαίων των Ελλήνων. Μπορεί ο Νίκος Παππάς να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ δεν είναι και απίθανο να παραμείνει με λιγότερες αποδοχές, υπάρχουν τρεις αθλητές που περιμένουν για την σεζόν 2020-21, τον λογαριασμό τους να γεμίσει με παραπάνω ευρώ από ότι φέτος.

Ο λόγος για τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη και Ντίνο Μήτογλου.

Τα οικονομικά… βαρίδια του Παναθηναϊκού είναι και οι τρεις αμφότεροι, να και αποτελούν την ραχοκοκαλιά του πράσινου ελληνικού κορμού για τα επόμενα χρόνια.

Ο Παπαπέτρου έχει να λάβει τη νέα σεζόν ένα ποσό κοντά στις 900 χιλιάδες ευρώ, όντας ένας εκ των πυλώνων της ομάδας του φέτος. Αναμενόμενη αύξηση, όταν και αποφάσιζε να αλλάξει στρατόπεδο και από τον Ολυμπιακό και τα κόκκινα να φορέσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού.

Γενναία όμως είναι και η αύξηση του συμβολαίου του Γιώργου Παπαγιάννη την επόμενη σεζόν. Ο Έλληνας σέντερ αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 700 χιλιάδες την χρονιά που ακολουθεί, ενώ σε αυτά συνυπολογίστε και τις αποδοχές του Ντίνου Μήτογλου που θα είναι κοντά στις 600 χιλιάδες.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ήδη έχουμε υπολογίσει πως Καλάθης-Φριντέτ δεσμεύουν περίπου 4 και βάλε εκατομμύρια από το μπάτζετ του Παναθηναϊκού, υπάρχουν και οι τρεις Έλληνες ελπιδοφόροι αθλητές που θα κοστίσουν κοντά στα 2,2 εκατομμύρια στους Πράσινους.

Και μην ξεχνάμε ότι με συμβόλαιο δεσμεύονται και οι Τόμας-Αθηναίου και θα βρίσκονται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την επόμενη χρονιά στο ΟΑΚΑ. Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν στην διαχείριση του έμψυχου υλικού για τον Γιώργο Βόβορα, οποίος αναμένεται να είναι και ο άνθρωπος που θα βρεθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ