Ολυμπιακός: Ανοίγοντας χώρους μέσω του ΜακΚίσικ (vids)

Ολυμπιακός: Ανοίγοντας χώρους μέσω του ΜακΚίσικ (vids)

Μία μεταγραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στα μέσα 2020, που είναι ικανή να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους Ερυθρόλευκους την επόμενη σεζόν.

Δεν ήταν τυχαία επιλογή ο συγκεκριμένος τύπος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα μέσα της σεζόν. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια «νοσούσε» από το λεγόμενο και ως κάθετο παιχνίδι. Εκτός του Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα του Πειραιά είχε να δει περιφερειακό που να «σπάει» την αντίπαλη άμυνα με ντράιβ από εποχές Έισι Λο. Πόσες φορές έχουν εξάλλου μνημονεύσει τον άτυχο από το γόνατό του Αμερικανό οι φίλοι των Ερυθρόλευκων από την στιγμή που σταμάτησε το μπάσκετ; Ας μην το συζητάμε..

Ο λόγος εννοείται για τον εικονιζόμενο στην φωτογραφία του άρθρου, τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ είναι από τους παίκτες που θα στηριχθεί τη νέα σεζόν ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Η ταχυδύναμή και ο τρόπος που μπορεί να τρέξει στο τρανζίσιον είναι προϊόντα δυσεύρετα στην Ευρωλίγκα. Είναι στοιχεία ικανά για να διαταράξουν τις ισορροπίες σε ένα ματς και να αναγκάσουν τις άμυνες να αλλάξουν τακτικής για να μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν.

Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο η τακτική έχει τον πρώτο λόγο, ο ΜακΚίσικ είναι ένας τρόπος για να μπορεί κανείς να διασπά την λογική και να αρπάζει την ευκαιρία της ελευθερίας που του δίνεται όταν έχει την μπάλα στα χέρια του.

Το κάθετο παιχνίδι του θα προσφέρει επιπλέον λύσεις στον Ολυμπιακό, θα αναγκάζει τις αντίπαλες άμυνες πολλές φορές να κλείνουν μοιραία προς τα μέσα και, γιατί όχι, θα δίνει περισσότερες επιλογές για την περιφέρεια.

Ταυτόχρονα μιλάμε για έναν αξιόλογο αμυντικό, με έφεση στο κλέψιμο, που βάζει καλά τα χέρια του επάνω στις μπάλες, ένα «μαμούνι» που μπορεί ανα πάσα ώρα και στιγμή να διαφοροποιήσει μία κατοχή υπέρ της ομάδας του και να τρέξει στον αιφνιδιασμό για να τελειώσει μία φάση, με τον τρόπο που ξεσηκώνει τα πλήθη, με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρόκειται για τον παίκτη-κλειδί του Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν και είναι από αυτούς που έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας του Πειραιά.

Αρκούν δύο καλά ματς για όλον αυτόν τον χαμό; Τα πρώτα δείγματα γραφής στα ματς με τον Παναθηναϊκό και Μακάμπι αλλά και όσα έκανε όλο αυτό το διάστημα… εσώκλειστος στις προπονήσει στο ΣΕΦ δημιουργούν προϋποθέσεις για κάτι ακόμα καλύτερο για την χρονιά που θα έρθει.

Νιώθει καλά στην χώρα μας, διασκεδάζει στην Ελλάδα και του αρέσει που είναι μέλος μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας. Ο ΜακΚίσικ μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου (και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) θα είναι οι παίκτες που θα πατούν περισσότερο στο «3» του Ολυμπιακού και τη νέα χρονιά.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Κάτι που σημαίνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας οφείλει να τον περιβάλλει με παίκτες που μπορούν και να επωφεληθούν από τις αρετές του και ταυτόχρονα να του δώσουν τους διαδρόμους που είναι αναγκαίοι για να πράξει όσα είδαν οι Ερυθρόλευκοι στα ματς με τον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ