Αξίζει μία νέα «Σλουκιάδα» λοιπόν; (poll)

Αξίζει μία νέα «Σλουκιάδα» λοιπόν; (poll)

Ο Τόλης Λεούσης αναφέρεται στον γκαρντ που ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει για την επόμενη σεζόν, στο φαινόμενο Σλούκα, στις λεπτές ισορροπίες και σας δίνει την ευκαιρία να προτείνετε τον επόμενο περιφερειακό των Ερυθρόλευκων.

Πολλά μπορούμε να πούμε, πολλά μπορούμε να γράψουμε. Αν κάποιος ρωτήσει αυτήν την στιγμή τις ομάδες της Ευρωλίγκας για το πως θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι, η απάντησή τους θα είναι άμεση και ίσως με δόση νεύρων. Λογικά θα σου πουν ένα «Είσαι τρελός ανθρωπέ μου; Δεν βλέπεις ότι ο κόσμος καταστρέφεται;». Η κάτι τέτοιο τέλος πάντων στο περίπου. Και δεν τους αδικώ…

Είναι αδύνατον να μιλήσει κανείς με σιγουριά για την επόμενη μέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, την ώρα που οι σύλλογοι μετρούν τις πληγές τους από τις συμφωνίες που χάνονται και τα έσοδα που σμικρύνονται όλο και περισσότερο.

Έως και εξαφανίζονται δηλαδή. Από την άλλη είναι και αδύνατον να μείνουν στάσιμες οι ομάδες, αφού κάτι τέτοιο είναι ικανό να τους δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Αυτό που ακούγεται στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα είναι πως υπάρχει κινητικότητα πάντως. Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα τίποτα, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι δραστήριος. Ψάχνεται και κοιτάει τους παίκτες που θα μπορέσουν να γεμίσουν το ρόστερ του ενόψει της επόμενης σεζόν. Να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό του.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΟ ΛΟΙΠΟΝ…

Το ερώτημα που όλους ταλανίζει αυτήν περίοδο στις τάξεις των οπαδών των Ερυθρόλευκων είναι ένα: «Θα έρθει ο Σλούκας;»; Εντάξει όχι ακριβώς αυτό. Χιούμορ κάνω…

Όμως σίγουρα οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά ανησυχούν για το τι θα γίνει στην νευραλγική θέση του πλέι μέικερ. Μπορεί να τους αδικήσει κανείς; Σίγουρα όχι.

Στόχος των Πειραιωτών είναι την επόμενη σεζόν η θέση αυτή να έχει καταλειφθεί από έναν παίκτη που είναι ικανός να δώσει την ώθηση σε όλη την ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Ηγέτη, με χαρακτηριστικά που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια, ικανό να ανεβάσει επιπεδο το ρόστερ. Παίκτες αυτού του διαμετρήματος σίγουρα στοιχίζουν. Και αν δεν κινηθείς γρήγορα για να τους κάνεις δικούς σου, τότε θα ορμήσουν σαν τα… κοράκια οι υπόλοιποι διεκδικητές για να στους «κλέψουν» και θα αναγκαστείς να μπεις σε διαδικασία πλειστηριασμού.  Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δεν είναι στην θέση για να μπλέξει σε τέτοιες «μάχες». Δεν το σηκώνει ούτε η εποχή και δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί κατ αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχει πλάνο την δεδομένη χρονική στιγμή. Ακούγεται ότι θα… δαπανηθεί ένα καλό ποσό από το μπάτζετ της ομάδας για τον βασικό γκαρντ. Από τα λόγια και τις εικασίες, μακάρι να το δούμε στην πράξη.

ΓΙΑΤΙ ΣΛΟΥΚΑΣ ΟΜΩΣ;

Διερωτάται πολύς κόσμος γιατί υπάρχει ως ένα σημείο… εμμονή με τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος έχει και συμβόλαιο έτσι; Στον Ολυμπιακό υπάρχει τεράστιος σεβασμός προς τον Σλούκα. Όσα έγιναν το παρελθόν, μένουν πίσω. Η αγάπη δεν ξεθωριάζει και από τις δύο πλευρές.

Ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πει στις δηλώσεις του ότι με κλειστά μάτια θα τον έφερνε στον Πειραιά. Ο Γιώργος Πρίντεζης σε συνέντευξή του έκανε… κάλεσμα προς τον Σλού ενόψει της νέας σεζόν. Οι Τούρκοι τονίζουν ότι η… απόσταση Ολύμπιακού-Σλούκα είναι κοντινή.

Γιατί όλα αυτά; Ποιος λοιπόν ο λόγος να επενδύσει η ομάδα του Πειραιά στον 30χρονο γκαρντ;

Πρώτον γιατί μιλάμε για έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη σε σχέση με τον Κώστα που έφυγε από τον Ολυμπιακό πριν μερικά χρόνια. Έχει γίνει εκ των κορυφαίων στην Ευρωλίγκα στην θέση του και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι διαφορετικό.

Πρόκειται για έναν αθλητή που ξέρει που έρχεται (αν έρθει). Γνωρίζει τι εστί να αγωνίζεσαι με αυτήν την φανέλα. Έχει μόνο φίλους στο ΣΕΦ, αντιλαμβάνεται το βάρος του εν λόγω συνόλου και την σοβαρότητα της κατάστασης και το πόσο είναι αναγκαίο και επιθυμητό το restart των Ερυθρόλευκων.

Η αρχή έγινε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργος Μπαρτζώκα. Τώρα οφείλουν στον Πειραιά να συνεχίσουν…

ΑΞΙΖΕΙ Η ΝΕΑ «ΣΛΟΥΚΙΑΔΑ»;

Σε συζητήσεις που έχουμε συχνά με τον Γιώργο Κογκαλίδη στο «Μένουμε σπίτι, μιλάμε για μπάσκετ» και τις εκπομπές που κάνουμε εκεί, βλέπω πως μιλάει για τεράστιο ποσοστό υπέρ του Ολυμπιακού στην υπόθεσή της επιστροφής του.

Δεν είμαι εδώ για αναιρέσω το ρεπορτάζ του. Δεν το έχω κάνει για κανέναν συνάδελφό μου και δεν θα το κάνω τώρα. Παρατηρώ και την κάψα του κόσμου για την επιστροφή του Σλου στο Λιμάνι. Αξίζει η νέα Σλουκιάδα λοιπόν;

Προσωπική άποψη; Ναι. Εάν ο Ολυμπιακός θέλει όντως να χτίσει την επόμενή του μέρα στην Ευρώπη, θα πρέπει να φέρει τον 30χρονο γκαρντ πίσω στο ΣΕΦ. Να το πιέσει και να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει.

Δεν παίζει μόνος του όμως. Είναι και η Φενέρ στην μέση. Από την μία στην Τουρκία γράφεται πως ο Ομπράντοβιτς φεύγει και έρχεται ο Σάρας, από την άλλη ότι ανανεώνει ο Ζοτς και από την άλλη ο ίδιος και ο Τζεραρντίνι τονίζουν ότι δεν υπάρχει καν επαφή, πόσω δε μάλλον συμφωνία.

Ο Σλούκας το τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Χωρίς Ομπράντοβιτς «γιοκ» η Φενέρ.

Είναι η πρώτη φορά από την στιγμή που έφυγε, που προσωπικά πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα γιατί θα έρθει ακριβώς όπως το θέλει και ο ίδιος. Ως ηγέτης, ως παίκτης που θα έχει το πρώτο συμβόλαιο, ως ο επόμενος μπροστάρης του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Δεν έχει όμως τελειώσει τίποτα έτσι; Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους και ως οφείλουν μιλούν και θα επικοινωνούν και με άλλες περιπτώσεις αθλητών. Ετσι είναι η αγορά και ειδικά όταν ένας αθλητής δεν είναι free agent. Όπως και να έχει, θεωρώ ότι το ρόστερ των Ερυθρόλευκων θα κλείσει πιο γρήγορα από ποτέ. Ακόμα και υπό αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τώρα. Επίσης σημαντικό είναι και τι θα συμβεί σε όλη την Ευρωλίγκα. Δείτε τι γίνεται με Καμπάτσο ας πούμε; Αν φύγει από την Ρεάλ; Θα υπάρξει σίγουρα ένα ντόμινο εξελίξεων…

ΥΓ2 Φτάσαμε στο ωραίο του μπλογκ. Σας δίνω λοιπόν την άνεση, να μπείτε στην θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Θέλω να είστε ρεαλιστές εντάξει; Γράψτε από κατω την άποψή σας. Το ονοματεπώνυμο του παίκτη που θα θέλατε να δείτε στον άσο για τον Ολυμπιακό. *Εάν δεν φαίνεται το poll, ανοίξτε το κείμενο απευθείας από τον browser του κινητού σας (Chrome ή Safari).

ΥΓ3 Προσωπικά δεν δίνω πιθανότητες να συνεχιστεί η σεζόν. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να γίνει η Ευρωλίγκα τον Ιούλη. Στο πρώτο κρούσμα το όλο εγχείρημα θα διαλυθεί σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ